”Sunt în vârstă și sunt ardelean!” Motivul pentru care Ioan Mărginean a întârziat transferurile la FC Brașov. Călin Moldovan a primit încă un jucători, o speranță a fotbalului brașovean

Adi MARICA 09 Feb. 2022, 14:57 Liga 2
”Sunt în vârstă și sunt ardelean!” Motivul pentru care Ioan Mărginean a întârziat transferurile la FC Brașov. Călin Moldovan a primit încă un jucători, o speranță a fotbalului brașovean

FC Brașov și-a reluat pregătirile la începutul lunii ianuarie, însă abia acum a început să miște pe piața transferurilor.

În stilul caracteristic, președintele Ioan Mărginean spune că a întârziat mutările iernii pentru că are o vârstă înaintată și se mișcă mai încet! ”Eu sunt foarte în vârstă, sunt încet, pentru că sunt ardelean”, și-a început discursul cel poreclit Limoniu, la conferința organizată miercuri de FC Brașov.

A bătut țara-n lung și lat

Ioan Mărginean spune că fost extrem de ocupat cu transferurile, acesta fiind motivul pentru care nu a fost prezent în cantonamentul echipei de la Târgu Secuiesc.

”După ce am văzut 38 de țări, trebuia să văd și Târgu Secuiesc? Eu am fost plecat prin țară, am făcut sute de kilometri să văd jucători. Am fost plecat și la Cluj, la Craiova, la București. Am discutat probleme de fotbal”, a spus Mărginean, care de la startul pregătirilor a fost prezent alături de echipă doar la amicalul de la Miercurea Ciuc.

Mărginean cere răbdare. Despre play-out: ”Joacă «morții cu morții»”

Referitor la cele trei transferuri perfectate în această săptămână, Luka Maric, Marko Tesija și Răzvan Andronic, Mărginean nu și-a asumat, în totalitate, mutările.

”Limoniu” spune că s-a consultat cu Mugurel Buga și Șerban Moraru, iar Călin Moldovan și-a dat acceptul. ”Antrenorul ne-a solicitat transferuri din decembrie. Din păcate, mulți jucători experimentați din Liga 1 fug de Liga a 2-a. Am avut 12 soluții pentru postul de atacant și nu am reușit să-i convingem! Te bucuri când semnezi contractul cu un jucător, dar nimeni nu-ți garantează succesul pentru că nu am eu o baghetă magică. Am discutat cu Mugurel Buga, managerul sportiv, cu Șerban Moraru, directorul sportiv. Și ei propun jucători. După o analiză făcută împreună cu ei i-am propus antrenorului acești jucători și el și-a dat acordul. Important este să avem răbdare și să-i vedem la lucru măcar la trei meciuri. Spre surprinderea noastră, deși nu a jucat în ultima vreme, Maric are parametrii fizici excepționali. Concurența este acerbă acum pe cele două posturi de fundași centrali”, a spus șeful FC Brașov, care este frământat de situația dificilă din clasament: ”Noi suntem ca într-o clepsidră în care nisipul se scurge. Mai avem trei meciuri din sezonul regulat și apoi încă șase în care, glumesc, joacă «morții cu morții».

L-a propus pe Sabău la SR Brașov

Ioan Mărginean spune că este, în continuare, deschis pentru o colaborare cu toate echipele din fotbalul brașovean.

”Noi suntem deschiși să ajutăm SR Brașov, Cetate Râșnov sau Kids Tâmpa. E ceva normal. Trebuie să ne reorganizăm, fără ură, fără niciun interes, să ne facem loturi competitive. Eu am fost obișnuit cu lupte și mai grele. Rămân mirat că acest oraș, cu 300.000 de locuitori nu are reacție. La Brașov lucrurile bune niciodată nu se scot în evidență”, a comentat Mărginean.

După ce Manole și Nicolau au ajuns la SR Brașov, ”Limoniu” l-a propus la echipa suporterilor antrenată de Sorin Corâiu și pe fundașul central Alexandru Sabău (23 de ani). ”Am discutat cu Sabău și i-am spus că sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă la cum a jucat în toamnă. E vorba de poziționare, de greșeli individuale. El vrea să-l lăsăm liber. Noi l-am propus la SR Brașov. La Cetate Râșnov nu merge, pentru că acolo sunt acoperiți pe acest post cu Poverlovici’’, a declarat Mărginean.

Călin Moldovan cere un atacant de careu

Chiar dacă transferurile au întârziat, antrenorul Călin Moldovan spune că cei trei jucători aduși la începutul acestei săptămâni pot ajuta echipa și mai vrea măcar un atacant de careu.

”Era normal ca lotul să sufere modificări după sezonul de toamnă. Au plecat jucătorii care am considerat că nu pot ajuta, e clar că avem nevoie de jucători cu experiență. Nu este o situație comodă ținând cont că jucătorii au venit cu doar trei săptămâni înaintea startului oficial. Maric și Tesija ne pot ajuta cu experiența lor, iar Andronic este un jucător tânăr, cu calități. Împreună cu ceilalți jucători din lot, eu sper să salvăm echipa. Ne dorim să mai aducem măcar doi jucători. În primul rând avem nevoie de un atacant de careu’’, a spus Moldovan.

Eduard Lambrinoc a semnat, în sfârșit, cu FC Brașov

Astăzi, miercuri, FC Brașov a mai perfectat o achiziție. După îndelungi negocieri, Eduard Lambrinoc a ajuns la FC Brașov de la Olimpic Cetate Râșnov, din Liga 3.

Deși marti, președintele Ioan Mărginean spunea ca negocierile sunt blocate din cauza unei clauze, totul s-a rezolvat în această dimineață, iar jucătorul a semnat contractul cu divizionara secundă.

”Nu este un caz Lambrinoc. Noi l-am urmărit, i-am propus să vină la Brașov, dar e foarte greu atunci când discuți cu părinții care au devenit acum și manageri și antrenori! Eu nu pot să-i garantez că joacă sau să-i pun în contract că pleacă liber dacă echipa retrogradează. Respectăm decizia tatălui. E foarte bine că joacă la Râșnov, poate merge la Iași, Steaua, Dinamo sau Craiova’’, spunea, marți, Mărginean.

Noaptea a fost un sfetnic bun, iar cele doua părți au ajuns, în această dimineață, la un acord!

În prima parte a sezonului, Eduard Lambrinoc (17 ani) a debutat la nivel de seniori în tricoul celor de la Olimpic Cetate Râșnov, în Liga 3. Mijlocașul brașovean a jucat constant la echipa situată pe locul 4 în Seria a 5-a după 15 etape, iar evoluțiile bune l-au propulsat la echipa națională Under 18.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-fost-rivali-in-prima-parte-a-sezonului-acum-sunt-colegi-nicolae-cebotari-si-maxim-iurcu-transferati-de-aceeasi-echipa-dupa-rezilierile-cu-petrolul-si-fc-brasov-19218921

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-a-amanat-pentru-cateva-zile-plecarea-in-stagiul-din-turcia-au-semnat-luka-maric-marko-tesija-si-razvan-andronic-nu-si-lambrinoc-19218876

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marginean-spune-de-ce-fug-fotbalistii-de-fc-brasov-desi-isi-dorea-o-campanie-de-achizitii-spectaculoasa-echipa-ar-putea-merge-in-cantonament-in-antalya-19218779

Adi MARICA 09 Feb. 2022, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă