FC Bihor Oradea a ajuns la 10 achiziții în această vară. Nou-promovata în Liga 2 a mai adus doi jucători din Liga 3!

Andrei PASCU 09 Jul. 2024, 16:09 Liga 2
FC Bihor Oradea a ajuns la 10 achiziții în această vară. Nou-promovata în Liga 2 a mai adus doi jucători din Liga 3!

FC Bihor Oradea a prezentat alte două achiziții pentru Liga 2, marți, 9 iulie! Este vorba de aducerea a doi tineri, care vor mai scădea media de vârstă a lotului, dar și pentru îndeplinirea criteriului ”under” impus de Federația Română de Fotbal la nivelul diviziei secunde.

Nou-promovata din Liga 3 a anunțat că i-a achiziționat pe mijlocașii Gelu Gitye (18 ani) și Sebastian Cucu (18 ani), amândoi sosiți de la Lotus Băile Felix.

FC Bihor i-a achiziționat pe Gelu Gitye și Sebastian Cucu

Gelu Gitye s-a format la LPS Bihorul, iar la Lotus Băile Felix a făcut pasul în februarie 2022, prima dată sub formă de împrumut. În vara anului trecut a fost achiziționat definitiv, dar de această dată a făcut trecerea în Liga 2, la FC Bihor Oradea.

Gelu Gutye a semnat pe cinci ani cu formația orădeană.

”Un alt tânăr jucător de perspectivă din Bihor se alătură proiectului clubului de fotbal fanion al judeţului! Gelu Adrian Gitye îl urmează pe Sebastian Cucu şi ajunge la FC Bihor!

Născut la 27 iunie 2006 în Oradea, Gelu Gitye este mijlocaş central şi vine şi el de la Lotus Băile Felix.
Precum colegul său, Sebastian Cucu, şi Gelu Gitye este un jucător format la LPS Bihorul, dar care a jucat la echipa din Sânmartin începând cu luna februarie a anului 2022. Astfel, Gelu a acumulat deja o anumită experienţă la seniori, evoluând pentru Lotus în Liga a III-a.

Şi Gelu Adrian Gitye a semnat pentru FC Bihor un contract valabil timp de cinci sezoane şi vine la clubul nostru în baza noului parteneriat dintre cele două cluburi.

FC Bihor îi transmite lui Gelu Adrian Gitye bun venit în familia roş-albastră orădeană şi mult succes la clubul de fotbal fanion al judeţului!”, a transmis FC Bihor Oradea.

Gitye și Cucu au fost luați de la Lotus Băile Felix

Sebastian Cucu a parafat cu FC Bihor Oradea tot un contract pe cinci sezoane, iar traiectoria sa a fost asemănătoare cu cea a lui Gitye. S-a format la LPS Bihorul, iar ulterior a făcut trecerea la Lotus Băile Felix sub formă de împrumut.

A fost achiziționat în iulie 2023, iar după un an a reușit și el să prindă o mutare importantă, la Liga 2.

Clubul FC Bihor Oradea anunţă parafarea unui nou transfer. Este vorba despre tânărul jucător Sebastian Cucu!

Născut la 2 septembrie 2005, în Oradea, Sebastian Ştefan Cucu evoluează pe postul de mijlocaş şi vine la clubul de fotbal fanion al judeţului Bihor după ce în sezonul trecut a evoluat pentru Lotus Băile Felix.

Sebastian Cucu este format la LPS Bihorul şi reprezintă unul dintre cei mai importanţi jucători ai noului val al tinerilor fotbalişti din Bihor.

După un sezon bun cu echipa bihoreană care activat în Seria a 10-a a Ligii a III-a, Sebastian Ştefan Cucu vine la FC Bihor, pentru care a semnat un contract valabil cinci ani.

Sebastian Cucu este mijlocaş dreapta, dar poate fi folosit şi ca fundaş lateral, dreapta sau stânga. El a ajuns la clubul nostru, în baza noului parteneriat între FC Bihor şi Lotus Băile Felix.

Clubul FC Bihor îi transmite bun venit lui Sebastian Ştefan Cucu şi multe realizări în echipamentul roş-albastru orădean!”, a transmis clubul din Oradea.

FC Bihor Oradea a ajuns la 10 achiziții în această vară

Anterior acestor două achiziții, FC Bihor i-a mai prezentat în această vară pe Ioan Hora (atacant, 35 de ani, ex CS Crişul Sântandrei), Ionuţ Ban (mijlocaș, 27 de ani, ex CS Crișul Sântandrei), Ioan Filip (mijlocaș, 35 de ani, ex FC Botoșani), Andreas Chirițoiu (atacant, 20 de ani, ex FCSB), David Sala (mijlocaș, 19 ani, ex Universitatea Craiova), Albert Stahl (mijlocaș, 25 de ani, ex UTA Arad), Deniz Giafer (fundaș, 23 de ani, ex Dinamo) și Rodrigo Accinelli (portar, 31 de ani, ex Beroe Stara Zagora – Bulgaria).

Așadar, achizițiile nouă și zece au fost anunțate acum de FC Bihor Oradea, care schimbă semnificativ lotul și nu merge pe continuitate după promovarea din Liga 3 în Liga 2.

Bogdan Vasile și Krisztian Gagyi nu mai continuă cu FC Bihor, dar din lotul cu care se promova lipsesc mulți alți jucători

În această perioadă, FC Bihor este plecată de duminică, 7 iulie, în Ungaria, la Balmazujvaros, unde va sta în cantonament până în data de 14 iulie.

La acel moment, FC Bihor a transmis că-i are în lot pe: Rodrigo Accinelli, Radu Bob şi Valentin Mărgărit – portari; Andrei Gal, Alex Băican, Alexandru Popa, Călin Jurj, Denis Cociuba, Ionuţ Ban, Loren Ioviţă, Ricardo Farcaş, Ioan Filip, Vadim Calugher, George Cherman, Răzvan Gunie, David Sala, Adelin Nica, Andrei Moga, Luca Tincău, Ioan Hora, Andrei Gîdea, Sergiu Jurj şi Albert Stahl – jucători de câmp.

Deși în poza de grup se regăsește și Deniz Giafer, acesta nu a fost adăugat în lot!

Florin Chitaş, Sergiu Ciocan şi Andreas Chiriţoiu nu au făcut deplasarea, ”datorită unor probleme medicale. Astfel, ei sunt cuprinşi într-un program separat de recuperare”, a transmis clubul, care, anterior, a anunțat despărțirea doar de Andrei Vînău, ajuns între timp de Unirea Ungheni, Bogdan Vasile și Krisztian Gagyi.

Față de lotul avut la reunire, lipsesc Mihai Pînzariu, Eduard Nergheş, Alexandru Cherman (portari), Tamas Paublusztig, Csaba Preklet, Sergiu Bactăr, Răzvan Săutiuţ, Andrei Cherman, Marius Hosu, Patrick Andraş şi Andrei Hosu (jucători de câmp), despre care clubul nu a comunicat nimic în tot acest timp. Absențele importante sunt cele ale lui Pînzariu, Paublusztig, Preklet, Bactăr sau Marius Hosu! La reunire, clubul anunța și că lipsește ”motivat” Alexandru Stoian. Nici despre acesta nu s-a mai spus nimic, ceea ce arată că la FC Bihor nu se face totul transparent.

Foto: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 09 Jul. 2024, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă