Topul rezervelor din Liga 2! Ce fotbalist a adus cele mai multe puncte, cine a marcat cele mai multe goluri și debutul cu cel mai puternic impact

Răzvan STÎNGĂ 04 Jan. 2023, 15:54 Liga 2
Topul rezervelor din Liga 2! Ce fotbalist a adus cele mai multe puncte, cine a marcat cele mai multe goluri și debutul cu cel mai puternic impact

Au trecut 16 etape din sezonul de Liga 2, iar toți ochii vor fi, în 2023, pe lupta la play-off, una interesantă în condițiile în care mai sunt trei etape din întrecerea regulară, iar necunoscutele sunt multe.

Liga 2 a fost analizată, într-o statistică a Federației Române de Fotbal, și din altă perspectivă, a celor mai bune rezerve din prima parte a campionatului, a jucătorilor care nu s-au regăsit în echipele de start, au fost introduși din postura de rezerve și au reușit să își pună amprenta pe rezultatele finale.

Ionuț Tudorache, rezerva cu cele mai multe puncte aduse

Din perspectiva punctelor aduse, atacantul Ionuț Tudorache (22 ani), de la Progresul Spartac, a ieșit cel mai mult în evidență, aducând un total de patru puncte din totalul celor 15 acumulate de echipa sa.

Practic, Tudorache a fost introdus pe teren după fluierul de start de șapte ori și a fost decisiv în două partide. A contribuit la victoria cu FC Brașov, din etapa a 5-a, când a intrat în minutul 78, iar adversarii se aflau în avantaj pe tabelă, 1-0.

În primă fază, Tudorache a pasat decisiv la reușita lui Mihai Șandru, în minutul 90+1, pentru ca ulterior, în minutul 90+6, să aducă victoria de la 11 metri.

Apoi, în meciul din runda a 8-a, cu Unirea Dej, de pe teren propriu, Ionuț Tudorache a adus un punct. A intrat în minutul 64 și a egalat în minutul 73, pentru 2-2, scor cu care s-a și terminat confruntarea.

Florin Chitaș, rezerva cu cele mai multe goluri marcate, trei

Însă, un alt fotbalist este în fruntea clasamentului celor mai multe goluri marcate din postura de rezervă. Tot o nou-promovată s-a făcut remarcată cu această distincție, Minaur Baia Mare, prin mijlocașul Florin Chitaș (23 ani), autorul a trei goluri. A marcat prima dată în etapa a 11-a, cu CS Comunal Șelimbăr, când a punctat pentru 3-0, iar în runda a 13-a a reușit dubla.

Introdus în minutul 24 al confruntării cu Progresul Spartac, Chitaș a adus un punct pentru Minaur Baia Mare, care până la introducerea sa era condusă cu 2-0. A marcat în minutele 37 și 53.

Shayon Harrison a debutat excelent din postura de rezervă 

Cel mai spectaculos debut pentru un jucător intrat pe parcursul meciului l-a avut londonezul Shayon Harrison (25 de ani), de la Poli Iași. În etapa a 4-a a ieșit în evidență atacantul, care a intrat pe teren în minutul 69 al confruntării cu Concordia Chiajna. A făcut 1-0 în minutul 72 și a punctat pentru 2-1 pe final, în minutul 90, după ce ilfovenii egalaseră în minutul 87.

De remarcat și meciul tânărului Ioan Borcea (20 ani) pentru Dinamo, introdus pe teren în minutul 67 la 2-1 cu CSC Dumbrăvița, care a marcat două goluri până la final.

Mircea Manole (24 ani) de la CSC Șelimbăr a intrat la pauză în deplasarea de la Progresul Spartac, pe când gazdele aveau 1-0. A întors singu rezultatul, în minutele 67 și 83, aducând cele trei puncte sibienilor!”, mai precizează FRF în statistică.

Foto: Minaur Baia Mare și Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-fara-schimbari-de-lot-pana-acum-19257180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-la-cs-comunal-selimbar-cel-mai-vechi-component-al-lotului-cu-doua-zile-inainte-de-reziliere-clubul-ii-ura-sa-scuture-plasa-portii-tuturor-adversarilor-19257174

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-o-vrea-pe-steaua-in-play-off-isi-merita-locul-ma-pun-si-eu-in-locul-federatiei-ce-poti-sa-faci-19257172

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucator-de-la-unirea-slobozia-prezent-la-reunirea-petrolului-a-evoluat-putin-pentru-ialomiteni-dar-are-sansa-sa-il-convinga-pe-nae-constantin-si-sa-urce-in-prima-liga-19257158

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-a-doua-achizitie-a-iernii-19257148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-prima-achizitie-a-iernii-robert-mustaca-s-a-intors-19257121

 

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 04 Jan. 2023, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă