Tupeul i-a costat scump! Au refuzat să fie rezerve la meciul cu Chindia și au luat loc în tribună. Cum au fost pedepsiți de antrenor

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 May. 2017, 19:13 Campionat

Olimpia a pierdut, vineri, la Târgoviște, 0-1 cu Chindia, după golul lui Cristian Neguț din minutul 25, și echipa sătmăreană a ajuns la o serie negativă de zece jocuri fără victorie în campionat. Bogdan Andone a avut în lotul deplasat în județul Dâmbovița 17 jucători, însă pe foaia de arbitraj au fost trecuți doar 15, adică 11 titulari și doar patru rezerve. Motivul este unul incredibil.

Doi dintre jucătorii Olimpiei, mijlocașul Octavian Ursu (22 ani – foto mic 1) și atacantul Andrei Ludușan (21 ani – foto mic 2), supărați că nu au fost anunțați titulari, au urcat în tribună, refuzând să stea pe banca de rezerve. Decizia acestora de a nu-i respecta decizia antrenorului l-a enervat la culme pe Bogdan Andone, însă și pe coechiperii lor, care au decis să-i pedepsească dur pe cei doi jucători. Ursu și Ludușan nu au fost luați în autocarul echipei și au fost lăsați la Târgoviște, adică la o distanță de aproximativ 600 de kilometri față de Satu Mare, acolo unde s-a întors Olimpia.

Cei doi jucători au ajuns ulterior la Satu Mare și așteaptă ca în orele următoare să discute despre soarta lor la Olimpia cu președintele clubului, Attila Karda, personaj care și-a lăsat echipa de izbeliște în ultimele două deplasări. Atât la Balotești, cât și la Târgoviște, jucătorii Olimpiei au fost însoțiți doar de antrenorul principal, cei doi secunzi și maseur, fără delegat sau vreun alt conducător, astfel că nu e de mirare de ce echipa a ajuns să aibă rezultate atât de slabe în campionat, lăsând la o parte restanțele financiare de trei luni.

Coechipierii celor doi jucători au decis că aceștia nu sunt bine primiți în autocar

Rămâne de văzut dacă Ludușan și Ursu își vor rezilia contractele cu Olimpia sau vor mai continua la Satu Mare după isprava lor de la Târgoviște. Cert este că antrenorul Olimpiei i-a anunțat pe cei doi jucători că sunt excluși din lot, iar astăzi s-au pregătit separat, după antrenamentul coechipierilor.

„Nu i-am lăsat eu pe jucători la Târgoviște, a fost decizia echipei. După ședința tehnică premergătoare jocului și anunțarea echipei de start pentru meciul cu Chindia Târgoviște, jucătorii Ursu și Ludușan nu au acceptat statutul de jucători de rezervă, refuzând să vină în vestiarul echipei și să participe la acest joc. La finalul meciului, pe fondul supărării și nervozității din cadrul echipei, pentru a evita conflicte fizice și verbale, căpitanul echipei, Marius Șuta, după ce a informat stafful tehnic, le-a atras atenția celor doi jucători că nu sunt bine primiți în autocar și nu ar trebui să urce în el. Din punctul meu de vedere, cei doi jucători s-au autoexclus din grup, echipă, în momentul în care au refuzat să vină la vestiar, înainte de meci. Am făcut un referat, care a fost înmânat conducerii clubului pentru a lua măsuri disciplinare împotriva lor”, a comentat, pentru Liga2.ro, antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone.

Andrei Ludușan a evoluat în acest sezon în 19 meciuri pentru Olimpia, marcând două goluri (cu Academica Clinceni, 3-2, și CS Balotești, 2-1), club la care a venit în vara trecută. În timp ce Octavian Ursu, adus în iarnă, a strâns 9 jocuri și un gol (cu FC Brașov, 2-1).

Contactați telefonic, jucătorii au refuzat să declare ceva înainte de întâlnirea cu președintele clubului.

Trei debutanți în Liga 2 pentru Olimpia în meciul de la Târgoviște

Echipa Olimpiei folosită în meciul de la Târgoviște: Dascălu – Duruș, Fl. Mureșan, Krausz, Faur – R. Rus (Văsălie 90+2′), Villand (cpt.), Sil. Pană – Vas. Pop, I. Roșu (Szolosi 90+2′), Erdei (Chitaș 86′). Rezervă neutilizată: Șuta.

Florin Chitaș (18 ani), Fernando Szolosi (17 ani) și Alin Văsălie (15 ani) au primit astfel din partea antrenorului Bogdan Andone șansa de a debuta în Liga 2, e drept, doar câteva minute sau chiar secunde în cazul ultimilor doi. Văsălie, născut pe 21 aprilie 2002, a devenit, la cei 15 ani și 28 de zile, cel mai tânăr jucător care a evoluat până acum în actuala ediție de campionat a Ligii 2.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 May. 2017, 19:13 Campionat
Pe aceeași temă