Victorie la limită cu Concordia și salvare matematică de la retrogradare! Viitorul Pandurii joacă doar pentru palmares în ultimele două jocuri. Călin Cojocaru: ”Diferența s-a făcut la atitudine”

Mircea OGLINDOIU 14 Apr. 2023, 18:44 Liga 2

În etapa a 4-a a play-out-ului din Grupa B a Ligii 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a învins, vineri, Concordia Chiajna cu scorul de 1-0, la Târgu Jiu, și și-a asigurat matematic menținerea în eșalonul secund, cu trei runde înainte de finele sezonului.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Claudiu Dragu, cu capul, în minutul 56.

Călin Cojocaru: ”Defensiv am stat bine”

Per ansambu, partida de la Târgu Jiu a fost una anostă, cu puține ocazii clare de gol, iar, la finalul jocului, antrenorul gorjenilor, Călin Cojocaru, s-a arătat mulțumit de faptul că echipa a bifat primul meci din play-out fără gol primit, motiv pentru care le-a dat jucătorilor o zi liberă în plus, în contextul în care urmează și Paștele.

”Diferența s-a făcut la atitudine, chiar dacă în prima repriză nu am făcut un joc așa de bun. Eu știam că adversarii ne vor da spații, iar pe contre suntem letali, deși astăzi am înscris dintr-o fază fixă! Nu vreau să fiu ipocrit, mă bucură victoria, dar cel mai mult mă bucură că nu am luat gol. Am întâlnit o echipă bună, cu atacanți de clasă. Defensiv, am stat foarte bine. Cum am spus și în precedentele meciuri, dacă nu luăm gol, sigur echipa marchează, pentru că avem calitate. Le-am și spus băieților, au o zi liberă în plus de la mine pentru că am câștigat. Merită lucrul acesta, pentru că era obligatoriu să batem ca să avem un Paște fericit, să nu fim supărați”, a declarat Cojocaru.

Viitorul Pandurii în meciul din play-out cu Concordia Chiajna: Udrea – Vulpe, Rogac, Băican, Godja – Brînzan (Stepanenko 66′), Țegle (cpt.), Acolatse – Dodoi (Raicea 66′), Al. Dulca (Dănescu 60′), Cl. Dragu (Nsiah 84′). Rezerve neutilizate: Geantă – Vl. Toma, Geană, Gîrbiță, P. Banu.

Viitorul Pandurii și-a asigurat menținerea în Liga 2 și țintește numai victorii în ultimele meciuri rămase de disputat

După acest succes, Viitorul Pandurii a urcat pe locul 3 în clasamentul Grupei B, s-a apropiat la 3 puncte de pechipa pe care tocmai a învins-o, Concordia Chiajna, și a rămas la 9 puncte peste Progresul Spartac, ocupanta locului al 5-lea, de baraj de menținere. Chiar dacă bucureștenii au un meci în minus, nu mai pot depăși echipa gorjeană în clasament, indiferent de rezultatele din ultimele trei runde, deoarece, chiar și în cazul în care o egalează, primul criteriu de departajare este numărul de puncte cu care echipele au încheiat sezonul regular, iar gorjenii au avut 25 de puncte, față de cele 17 ale bucureștenilor. În aceste condiții, trupa din Târgu Jiu și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2 și pentru noul sezon.

Runda viitoare, Viitorul Pandurii va juca la CSC Dumbrăvița (sâmbătă, ora 11:00), în etapa a 6-a va sta și în ultimul joc va întâlni Progresul Spartac, pe teren propriu, iar Călin Cojocaru și-a propus să încheie sezonul cu victorii. ”Ne propunem să câștigăm fiecare meci. Mai avem jocuri cu Dumbrăvița și cu Spartac. Etapa viitoare ne așteaptă un joc foarte greu. Acum ne bucurăm de sărbători, dar după aceea trebuie să fim concentrați și să câștigăm meciul de la Dumbrăvița. Vreau să urez tuturor Sărbători Fericite, Paște Fericit și multă sănătate”, a conchis Cojocaru.

Cu 32 de puncte, Viitorul Pandurii se află pe locul al 3-lea în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu cinci puncte sub FC Brașov și trei sub Concordia, dar cu două puncte peste CSC Dumbrăvița și nouă peste Progresul Spartac. Ripensia Timișoara și Unirea Constanța au retrogradat matematic în urma rezultatelor din această rundă.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-si-ripensia-sunt-primele-echipe-retrogradate-in-acest-sezon-de-liga-2-alte-patru-formatii-si-au-asigurat-matematic-mentinerea-in-urma-rezultatelor-din-etapa-a-4-a-a-play-out-ului-19266671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-defilat-cu-unirea-constanta-si-a-egalat-scorul-campionatului-dan-alexa-la-o-victorie-cu-9-0-nu-prea-am-ce-sa-comentez-19266687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-remiza-cu-fk-miercurea-ciuc-19266725

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicio-minune-de-paste-pentru-poli-timisoara-a-pierdut-meciul-cu-selimbar-si-sansele-de-mentinere-in-liga-2-sunt-doar-teoretice-paul-codrea-acestia-suntem-acestia-mergem-pana-la-capat-19266733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-din-play-out-cele-sase-jocuri-incep-de-la-ora-1100-astazi-vom-afla-alte-echipe-care-se-salveaza-dar-posibil-si-cateva-retrogradate-matematic-19266587

Mircea OGLINDOIU 14 Apr. 2023, 18:44 Liga 2
Pe aceeași temă