Antrenorul celor de la Paksi, explicații după eșecul drastic contra Corvinului. Unul dintre jucători și-a cerut scuze maghiarilor: ”Ne era rușine acasă, de cum ne-am reprezentat țara împotriva unui adversar român”

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 10:38 Liga 2

Paksi FC a trăit un șoc joi seară, 11 iulie 2024, pe propriul stadion, în prima manșă a Turului 1 din Europa League. Câștigătoarea Cupei Ungariei și a doua clasată în prima ligă din țara vecină a fost învinsă cu un incredibil 4-0 de Corvinul Hunedoara, echipă din Liga 2, câștigătoarea Cupei României în 2024.

Maghiarii s-au comportat fair-play după eșecul neașteptat în fața românilor, iar după joc au tras concluzii prin antrenorul Gyorgy Bognar (62 de ani) și mijlocașul Jozsef Windecker (31 de ani).

  • Sergiu Buș (9′) și Marius Lupu (45+2′, 86′, 90+3′) au înscris golurile Corvinului în meciul tur cu Paksi FC.

Paksi FC, luată pe sus de Corvinul în meciul tur din Europa League. ”N-am fost noi înșine…”

Paksi FC a jucat în inferioritate numerică din minutul 76, când Balint Szabo a fost eliminat direct de către arbitrul Mohammad Usman Aslam (Norvegia), la intervenția VAR, după ce ”centralul” i-a dat, inițial, doar cartonaș galben la intrarea dură asupra lui Hrezdac, care nu a mai putut continua meciul apoi. Tabela arăta la acel moment deja 2-0 pentru Corvinul.

Maghiarii au fost groggy, au comis multe greșeli, au mai primit alte două goluri pe final, dar puteau înscrie și ei când scorul era deja 4-0 pentru Corvinul. Arbitrul a dictat penalty la o intervenție în marginea careului a lui Antoniu Manolache, însă VAR a intervenit din nou și a anulat decizia, dictând lovitură liberă din fața liniei din dreapta a careului.

Diferența de scor putea fi, însă, mult mai mare, după cum a admis și antrenorul Florin Maxim, Corvinul irosind alte ”trei-patru situații de a înscrie”.

”N-am fost noi înșine…”, a titrat Paksi FC imediat după fluierul final al jocului cu Corvinul.

Gyorgy Bognar: ”La mijloc, jocul nostru nu a funcționat deloc”

După meci, antrenorul maghiar Gyorgy Bognar a spus că jocul echipei sale nu a funcționat deloc la mijloc.

”Putem căuta motivul înfrângerii în mai multe locuri. La mijloc, jocul nostru nu a funcționat deloc. În prima repriză, de exemplu, nu am avut nicio posesie. Nici individual nu ne-am simțit cel mai bine, adversarul era mai competitiv, iar jocul lor în echipă era mai organizat. Cred că jucătorii noștri s-au gândit mai mult la ei decât ar fi trebuit și problema este că și eu am făcut la fel.

Poate că ar fi putut fi mai aproape, pe baza imaginii jocului, o înfrângere cu două goluri, mai realistă. La final, am avut erori de poziționare”, a spus Bognar, citat de site-ul clubului său.

Deși echipa sa a suferit un eșec drastic, antrenorul celor de la Paksi încă mai crede într-o răsturnare de situație după jocul retur.

”Am fost de mai multe ori într-o astfel de situație și apoi am reușit să rezolvăm sarcina. Și de data aceasta trebuie să ne aranjam liniile. Trebuie să putem face față acestui meci, ne va fi greu. Ne așteptam la mai mult de la noi. Îl felicităm pe cei de la Corvinul”, a mai declarat Gyorgy Bognar.

Jozsef Windecker: ”Ne era rușine acasă, de cum ne-am reprezentat țara împotriva unui adversar român… ”

Pe de altă parte, mijlocașul Jozsef Windecker, înlocuit în mitnuul 69 al meciului, a transmis că trebuie să suporte acest eșec ca bărbații.

”Acest meci s-a dovedit așa cum nu ne-am dorit. Trebuie să suportăm acest eșec ca bărbații. Nu exagerez, ne era rușine acasă, de cum ne-am reprezentat țara împotriva unui adversar român…

Aceeași echipă a câștigat Cupa și a ajuns pe locul 2 în ligă acum câteva luni. Acum trebuie să ne uităm la noi și să jucăm pentru onoarea noastră în meciul revanșă.

Îmi cer scuze tuturor maghiarilor. Este foarte greu acum… Am avut un lucru pe care l-am ținut mereu sezonul trecut: atitudinea și jocul în echipă, care nu au funcționat astăzi”, a spus Windecker, citat de site-ul echipei din Paks.

Paksi FC, în meciul tu cu Corvinul: Szappanos – Szabo, Kinyik, Lenzser – Osvath, Windecker (Vecsei 69′), Balogh (Haraszti 46′), Papp, Silye (Toth 46′) Mezei (81′) – Szabo, Konyves (Bode 62′). Rezerve neutilizate: Simon – Gevay, Kocsis, Kovacs, Otvos, Skribek, Vas.

Returul dintre Corvinul și Paksi, la Sibiu

Meciul retur dintre Corvinul și Paksi are loc joi, 18 iulie, de la ora 21:00, la Sibiu, pe stadionul Municipal.

Învingătoarea din dublă manșă va întâlni în turul 2 al Europa League echipa HNK Rijeka, vicecampioana Croației și finalista Cupei.

Pierzătoarea merge în Turul 2 al Conference League, unde va întâlni AEK Larnaca FC, vicecampioana Ciprului.

Foto: Paksi FC și Emil Sebastian Popescu (Corvinul Hunedoara)

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 10:38 Liga 2
Pe aceeași temă