Conducătorii Corvinului, dezvăluiri de la ”firul ierbii” după victoria istorică din Ungaria! Lecție de fair-play după o adevărată umilință suferită de Paksi: ”Maghiarii ne-au felicitat, s-au comportat extraordinar!”

Andrei PREOTU 12 Jul. 2024, 08:24 Liga 2

Conducătorii Corvinului Hunedoara sunt în al nouălea cer după victoria categorică cu Paksi FC, scor 4-0, în prima întâlnire cu maghiarii în Turul 1 al Europa League, iar aceștia au subliniat fair-play-ul de care au dat dovadă gazdele meciului, ungurii.

Directorul sportiv Anton Heleșteanu a subliniat mai ales comportamentul maghiarilor, în condițiile în care UEFA s-a temut de posibile incidente la această partidă!

Anton Heleșteanu, după victoria istorică a Corvinului în Europa League: ”Nu mă așteptam niciodată la acest scor”

Fostul arbitru, acum oficial al Corvinului, a trăit la ”firul ierbii” succesul echipei din Hunedoara la Paks, aflată abia la a treia dublă din istoria de peste 100 de ani, după cele cu Grazer AK (1-1 în deplasare și 3-0 acasă) și FK Sarajevo (4-4 acasă și 0-4 în deplasare), din urmă cu 42 de ani.

”Nu mă așteptam niciodată la acest scor, să câștigăm cu 4-0! Dar am pregătit partida la victorie și am profitat exact de punctele slabe ale lor, pe care le știam de la Florin Maxim. Vă spun sincer, a fost parcă copia meciului cu CFR Cluj, ca o reeditare a acelei partide (n.r. – din joc din sferturile Cupei României, în care Corvinul s-a impus la Hunedoara cu 4-0 în fața multiplei campioane a României).

Maghiarii ne-au felicitat pentru victorie, s-au comportat extraordinar într-un meci cu grad ridicat de risc, așa cum a fost catalogat de către cei de la UEFA. Probabil, cei de la UEFA nu se așteptau la asta”, a spus Anton Heleșteanu, pentru ProSport.

În privința returului, programat peste o săptămână, la Sibiu, Anton Heleșteanu n-are dubii și crede că biletele se vor epuiza imediat pentru partida cu Paksi FC. ”Va fi stadionul plin la Sibiu, 100 la sută o să avem sold-out acolo. Pariez pe asta pentru meciul retur! Nu știu cum s-a auzit la televizor, dar fanii noștri au dominat fondul sonor în acest meci tur. Eu așa am simțit de pe banca tehnică”, a mai spus Heleșteanu.

Sorin Cimpoca, președintele Corvinului, în al nouălea cer după victoria din Ungaria: ”Așteptăm returul pentru o primă!”

Președintele interimar al Corvinului, Sorin Cimpoca, a trăit și el la intensitate maximă meciul cu Paksi, recunoscând fair-play-ul adversarilor.

”Recunosc că a fost un pic de tensiune înaintea debutului în cupele europene, dar suntem foarte bucuroși de ceea ce am realizat. Așteptăm și returul pentru o primă (n.r. – râde). Maghiarii ne-au pus la dispoziție tot ce am avut nevoie și ne vom comporta și noi la fel în returul de la Sibiu”, a declarat Sorin Cimpoca, cel care de curând a revenit în funcția de președinte după ce Dan Colesniuc a decis să se pensioneze.

”Am dat acum totul la o parte! Nu suntem calificați, ba chiar șansele rămân 50-50 la sută, asta o să le transmit jucătorilor noștri”
Anton Heleșteanu, director sportiv Corvinul Hunedoara, după 4-0 în Ungaria contra Paksi FC, vicecampioana țării vecine

  • Sergiu Buș (9′) și Marius Lupu (45+2′, 86′, 90+3′) au înscris golurile Corvinului în meciul tur cu Paksi FC

În cazul în care trece de Paksi FC, lucru foarte probabil, ținând cont de scorul meciului tur, Corvinul va întâlni în turul 2 al Europa League echipa HNK Rijeka, vicecampioana Croației și finalista Cupei. Dacă va pierde, atunci Corvinul merge în Turul 2 al Conference League, unde va întâlni AEK Larnaca FC, vicecampioana Ciprului.

Foto: Emil Sebastian Popescu / Corvinul Hunedoara 

Andrei PREOTU 12 Jul. 2024, 08:24 Liga 2
Pe aceeași temă