EXCLUSIV | Valentin Suciu semnează prelungirea cu FK Csikszereda! Antrenorul a declinat oferte din Liga 2 și Liga 1 pentru continuitate: ”În proporție de 99 la sută rămân”. Transferurile pregătite pentru vară

Răzvan STÎNGĂ 25 May. 2021, 14:38 Liga 2
EXCLUSIV | Valentin Suciu semnează prelungirea cu FK Csikszereda! Antrenorul a declinat oferte din Liga 2 și Liga 1 pentru continuitate: ”În proporție de 99 la sută rămân”. Transferurile pregătite pentru vară

FK Csikszereda a terminat play-off-ul Ligii 2 pe locul 5, la doar două puncte în spatele celor de la Dunărea Călărași, care au prins ultima poziție de baraj pentru promovarea în Liga 1. Acum, la Miercurea Ciuc începe pregătirea noului sezon competițional de Liga 2, care va debuta pe 31 iulie.

Un prim pas este pe cale să se producă, anume prelungirea contractuală cu actualul antrenor, Valentin Suciu (40 de ani). ”Principalul” a declarat pentru Liga2.ro că sunt șanse foarte mari, de 99 la sută după cum a precizat în dialogul cu reporterul, ca înțelegerea să fie semnată chiar miercuri, 26 mai, la numai trei zile după ce s-a terminat play-off-ul.

Valentin Suciu a spus ”nu” mai multor propuneri pentru a rămâne la FK Csikszereda. Una din oferte, din play-out-ul Ligii 1

Valentin Suciu își termină actualul contract în această vară, dar tinde spre continuitate, preferând să rămână la FK Csikszereda, în ciuda ofertelor pe care le-a primit. Antrenorul a afirmat că are pe masă propuneri atât din Liga 2, cât și din Liga 1, de la un club din play-out.

Mâine o să am o discuție cu conducerea, cu privire la ce se vrea pe viitor și vedem ce o să se întâmple. Au fost câteva oferte și sunt, dar îmi place să am continuitate. În proporție de 99 la sută rămân la echipă, semnăm prelungirea.

Sunt echipe care m-au căutat și din Liga 2, dar și din Liga 1, din play-out. Prima dată, trebuie să discut cu conducerea. Am discutat și până acum, dar mâine va fi întâlnirea decisivă”, a declarat Valentin Suciu pentru Liga2.ro.

FK Csikszereda pregătește transferuri după un tipar cu care a obișnuit, din Liga 2 și Ungaria 

Valentin Suciu a recunoscut că este în căutări și pentru aducerea de jucători, pentru întărirea lotului. Dat fiind faptul că ciucanii au mizat pe foarte mulți tineri în acest sezon de Liga 2 abia terminat, consideră că acesta a fost un motiv pentru care nu s-a obținut, cel puțin, clasarea pe locurile pentru barajul de promovare.

Lipsa experienței s-a simțit, din punctul său de vedere, iar în această vară vrea să aducă fotbaliști după rețeta cu care clubul din Miercurea Ciuc a obișnuit, din Liga 2, dar și din Ungaria. Pe listă se află, însă, și jucători din alte țări.

O să stabilim strategia în funcție de jucătorii cu care putem să ne înțelegem, jucătorii actuali și pe cine mai aducem. Putem să tindem la un vis mai mare decât sezonul acesta, data viitoare. Locul ocupat în sezonul care s-a terminat ne obligă, într-un fel, ca în viitor să facem mai mult.

Se putea și mai mult în campionatul trecut, dar lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Una peste alta, putem să spunem că suntem mulțumiți. Întotdeauna îmi doresc mai mult și de aceea spun că puteam face mai mult.

Poate că problema a fost și la lot, că am avut jucători tineri, într-un fel. Dacă aveam o mai mare experiență, rezultatele puteau fi mai bune. Echipele care au terminat peste noi au avut jucători cu mai mare experiență, trebuie să recunoaștem asta. E bine că am făcut puncte în play-off, am încercat să jucăm, ceea ce pentru mine e foarte important, nu am făcut anti-joc, nu ne-am dus neapărat pentru rezultat, iar asta, în anumite meciuri, pot spune că ne-a costat.

Sunt câteva posturi unde ne dorim jucători, la care ne uităm de jumătate de an, pot să spun. Acum, așteptăm să se concretizeze. Sunt jucători care mai au contract, chiar dacă sunt în ultimele șase luni, dar sunt jucători care au și mai mulți ani de contract cu actualele echipe și trebuie să vedem.

(N.r. – Despre plecarea lui Bauza) Nu putem să ne opunem plecării jucătorilor, nu putem să ne opunem viitorului unui jucător. E mai bine pentru el, sunt sigur că și pentru club e bine, dar asta e. Pierdem un jucător, dar sperăm să aducem jucători de valoarea lui sau mai buni ca el.

(N.r. – Mergeți după aceeași rețetă în privința transferurilor, jucători din Liga 2 și Ungaria?) Se poate spune și așa, sunt și jucători din Liga 2, și jucători din Ungaria. Dar, urmărim și jucători din alte țări”, a mai declarat Valentin Suciu pentru Liga2.ro.

Ciucanii vor organiza două cantonamente în această vară, unul în România, altul în afară 

FK Csikszereda are în plan să organizeze două stagii de pregătire înainte de începerea campionatului următor, unul în țară, altul în afara țării. Sunt șanse ca Valentin Suciu să își ducă jucătorii în Turcia, în legătură cu stagiul de pregătire din afara României, așa cum s-a întâmplat și în iarnă.

FK Csikszereda a terminat Liga 2 pe locul 4, cu 42 de puncte. Din sezonul regular a intrat cu 32 de puncte, iar restul de 10 puncte a fost obținut, în play-off, din două victorii, patru egaluri și patru înfrângeri.

Foto: Leczki Jozsi/ Mediafax Foto și Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/a-fost-stabilit-programul-cupei-romaniei-editia-2021-2022-termenul-limita-pana-la-care-ajf-urile-trebuie-sa-comunice-reprezentanta-judeteana-din-turul-i-19186831

https://liga2.prosport.ro/seria-1/faliment-la-astra-43-de-cesiuni-garantate-cu-drepturile-tv-din-sezonul-urmator-al-ligii-1-bani-care-s-au-evaporat-in-momentul-retrogradarii-exclusiv-19186815

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-stabilit-datele-primei-etape-din-liga-2-si-liga-3-sezonul-2021-2022-19186779

 

 

Răzvan STÎNGĂ 25 May. 2021, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă