EXCLUSIV | Scrisoarea lui Octavian Abrudan către fanii lui ”U” Cluj, după ce aceștia au atacat foștii jucători cu intenții să preia conducerea clubului. ”Ne denigrați bazându-vă pe minciunile lui Stanciu, care își găsește alibiuri”

Vlad MĂCICĂȘAN 23 Feb. 2021, 17:21 Liga 2
EXCLUSIV | Scrisoarea lui Octavian Abrudan către fanii lui ”U” Cluj, după ce aceștia au atacat foștii jucători cu intenții să preia conducerea clubului. ”Ne denigrați bazându-vă pe minciunile lui Stanciu, care își găsește alibiuri”

Peluza Șepcile Roșii i-a penalizat pe foștii jucători care și-au expus dorința de a prelua conducerea la ”U” Cluj, într-un comunicat emis pe pagina de Facebook a ultrașilor de la Universitatea. Octavian Abrudan (36 de ani, foto, alături de Geoge Florescu), cel care și-ar dori să devină viitorul președinte al clubului ardelean a trimis și el o scrisoare legat de ultimele evenimente, prin intermediul Liga2.ro.

Octavian Abrudan: ”Oferirea unei alternative care să fie analizată nu înseamnă nicio presiune pentru nimeni”

”Având în vedere cele apărute în media și mai ales pe pagina de Facebook „Șepcile Roșii”, în ultimele zile, simt nevoia sa îmi spun punctul de vedere.

Nu am intrat niciodată în polemici, eu am jucat cu capul sus pentru „U”, am jucat cu inima și așa vreau să rămân și acum, cu capul sus. Accept critici, dar este sub demnitatea mea să tac, când numele meu este invocat de o asemenea manieră.

Nu aveam pretenții de la Stanciu sau Constantea, dar, surprinzător pentru unii, aveam pretentii de la suporterii care administrează pagina „Șepcile Roșii”, să fie corecți. Era normal să verifice informația, să nu tragă concluzii și să ne denigreze bazându-se exclusiv pe minciunile lui Stanciu.

Atât timp cât președintele în funcție îmi spune de 2 ani încoace că vrea să se retragă, și acum e mai hotărât ca niciodată să facă acest pas în 31 martie, când îi expiră mandatul, nu văd nimic greșit în a ne prezenta la o discuție privată în care să oferim o opțiune pentru viitorul clubului. Opțiune care poate să fie luată în considerare, sau nu, de către Consiliul Director. Oferirea unei alternative care să fie analizată nu înseamnă nicio presiune pentru nimeni.

În cadrul acelei întâlniri s-a stabilit să nu apară nimic în spațiul public pentru a nu se crea discuții inutile. Noi nu aveam niciun interes să făcem publica discuția. Singurul care a avut acest interes a fost Stanciu, care nici măcar nu a fost prezent la discuție, dar a avut un „microfon” plantat acolo. Interesul lui a fost să își găsească alibiuri în cazul unui eșec pe plan sportiv.

Nu s-a discutat preluarea echipei în acest moment, ci în pauza competițională și doar dacă am fi fost opțiunea aleasă de Consiliul Director.

Referitor la centrul de copii și juniori, singurul lucru discutat a fost contractul cu Luceafărul. Am fost surprins să aflu că Universitatea Cluj nu are dreptul să își formeze grupe proprii de copii și juniori mai mici de 14 ani. Depinde în totalitate de Luceafărul. Eu consider că Universitatea Cluj ar trebui să aibă propriul centru de copii și juniori, să nu depindă de un club anume. Pe lângă ăsta poate să aibă parteneriate multiple cu câte cluburi de copii și juniori dorește.

Singurul nostru scop era să ajutăm echipa să performeze atât pe teren cât și în afara lui. Văd că ne acuzați că am fi avizi după putere. Singura putere reală pe care o ai dacă ești la cârma acestui club, e puterea de a face fericiți suporterii Universității. Restul sunt doar invenții ale unor oameni care trăiesc sau se complac în sisteme mediocre și lipsite de integritate.

Dacă valorile voastre sunt Fidelitatea, Onoarea, Respectul și Tradiția, veți publica pe pagina voastră și punctul meu de vedere. Lăsați suporterii adevărați să tragă singuri concluzii cu privire la persoanele care au activat sau activează momentan în acest club și eficienta lor”, a scris fostul fundaș central.

Abrudan, lansat în fotbal de ”U” Cluj, club pentru care a evoluat în patru perioade diferite

Octavian Abrudan a renunțat la cariera de fotbalist în primăvara anului 2019, după ce ultima dată a jucat în meciul CS Balotești – ”U” Cluj 0-2, desfășurat la 25 mai 2019, în etapa a 37-a a sezonului de Liga 2 2018/2019. În acea ediția a avut 30 de jocuri, doar o dată fiind înlocuit, și a marcat un gol.

Abrudan se întorsese la club în vara anului 2016, alături de alți jucători importanți lansați de ”studenți”, când ”U” Cluj a luat-o de la zero, din Liga a 4-a. Pentru fostul ”U” Cluj evoluase în alte trei perioade diferite (1999-2005, 2011-2012 și 2013-2014).

În cariera sa a mai jucat pentru Gloria Bistrița, FC Brașov, FCSB, Rapid, Milsami Ordei (Moldova) și Gaz Metan Mediaș.

Radu Constantea nu mai vrea să continue la ”U” Cluj, foști jucători ai clubului i-au prezentat proiectul lor de a prelua conducerea

Foști jucători ai Universității Cluj au fost, săptămâna trecută, prezenți la o întâlnire cu președintele Consiliul Director al ”U” Cluj, Radu Constantea, al cărui mandat expiră la finalul lunii martie și nu mai dorește să continue, și și-au expus proiectul lor de a prelua conducerea clubului. Subiectul a fost prezentat în exclusivitate de Liga2.ro.

Daniel Stanciu, George Florescu, cât și suporterii din Peluza Șepcile Roșii și-au expus, până acum, punctul de vedere despre acest subiect.

Andrei Cordoș, Octavian Abrudan, Gabriel Giurgiu, George Florescu și Alexandru Păcurar sunt foștii jucători ai Universității Cluj care vor să preia conducerea clubului. Și Dorin Goga a fost ofertat să intre în acest proiect, însă acesta încă n-a dat un răspuns, fiind ofertat să intre în conducere și de actualii șefi.

”Indiferent că te cheamă Cordoș, Goga, Florescu, Abrudan, Giurgiu, Irimieș, Constantea, Boc, dacă ai respect pentru U și pentru ce reprezintă acest simbol pentru Cluj-Napoca, amintește-ți că ești în slujba lui U, nu invers.
Dacă valorile și principiile tale sunt Fidelitatea, Onoarea, Respectul, Tradiția, AJUTĂ U CLUJ SĂ AJUNGĂ ÎN ELITA FOTBALULUI ROMÂNESC! U Cluj este mai presus de interesele și orgoliile personale!”, au scris suporterii în comunicatul lor.

Vlad MĂCICĂȘAN 23 Feb. 2021, 17:21 Liga 2
Pe aceeași temă