Dialog între Daniel Stanciu și George Florescu, după ce foștii jucători vor să intre în conducerea clubului ”U” Cluj. ”Ideea era să intre acum, să preia partea sportivă” / ”Să-i lăsăm să își facă treaba. Nu pot să neg că a existat o întâlnire”

Vlad MĂCICĂȘAN 21 Feb. 2021, 17:27 Liga 2

Situația este încinsă la Universitatea Cluj. Așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate, câțiva dintre foștii jucători ai echipei ardelene s-au prezentat în biroul președintelui Radu Constantea pentru a-i propune să preia ei conducerea clubului, iar Daniel Stanciu să fie înlăturat.

Octavian Abrudan, Andrei Cordoș, Gabriel Giurgiu sau George Florescu sunt foștii jucători care vor să preia conducerea clubului.

Prezenți în studioul Fotbal Look, Florescu și Stanciu au dialogat despre inițiativa care l-a supărat la culme pe managerului Universității.

”N-aș vrea să comentez prea mult, din respect pentru oamenii care sunt în momentul de față. N-aș vrea să se interpreteze greșit. Atâta timp cât echipa este în obiectiv, cel mai bine ar fi să-i lăsăm să își facă treaba. Nu pot să neg că a existat o întâlnire, nu vreau să mint pe nimeni. În momentul de față sunt oameni angajați la club, care sunt în obiectiv și n-aș vrea să periclitez situația”, s-a limitat să spună Florescu, participant la acea întâlnire.

Daniel Stanciu: ”Care e proiectul? Că nu vii cu bani de acasă”

Daniel Stanciu s-a arătat extrem de supărat pentru inițiativa acestora, venită după victoria de la Târgu Jiu, 2-1 cu Viitorul Pandurii, care păstrează ”U” Cluj cu șanse importante la play-off.

”Am fost foarte deranjat. E un proiect, plecat de la doi-trei foști jucători ai Universității Cluj, care de vreo 6-7 luni tot încearcă să pună presiune pe club. Ei trebuie să înțeleagă, din punctul meu de vedere, care eu sunt trecător la clubul ăsta, că faptul că ai jucat la o echipă nu-ți dă dreptul ăsta, că nu ai jucat pe gratis, aducând bani. Tot timpul spui: «Am un proiect și vreau să preiau ceva». OK, care e proiectul? Că nu vii cu bani de acasă. Cu ce proiect să vii când tu preiei din mers și spui: «Pune-mă pe mine că eu sunt președinte!»”, a spus Stanciu, la Look Sport+, cel mai probabil referindu-se la Andrei Cordoș, care și-a prezentat și în spațiul public gândurile de a fi conducător la ”U” Cluj.

Stanciu: ”Cordoș a spus că nu fac parte din proiectul lor”

Actualul manager a spus și că intenția foștilor jucătorilor era să preia clubul imediat și că au cerut ca el să nu mai facă parte din conducere.

”Ideea era să intre acum, să preia partea sportivă. E un buget, anul trecut s-au împrumutat niște bani. Noi suntem cu bugetul sub ce a fost în ultimele două sezoane, din diferite motive. Și vin niște oameni și spun: «Dați-vă la o parte, că venim noi!». Am înțeles că domnul Cordoș a spus că nu fac parte din proiectul lor. Eu nu am niciun fel de problemă. Eu mai am un an și jumătate, că tot întrebau ei care e durata contractului”, a spus Stanciu, iar George Florescu n-a negat cele povestite de oficialul ”U” Cluj: ”Prefer să nu comentez. Daniel știe foarte bine.”

”Dacă sunt U-ist și chiar îmi pasă de echipa asta, este momentul acum să distrug tot? În calitate de ce? În calitate de fiu al tatălui, care nu știu ce a făcut?”

Daniel Stanciu a povestit și că grupul de foști jucători au încercat să devină parteneri în vară, cu școala de fotbal pe care au creat-o, dar au cerut să fie ruptă colaborarea cu Luceafărul Cluj.

”Astă vară s-a creat o asociație, U Evolution, au venit că «avem un proiect». Au fost la discuții cu președintele clubului. «Noi vrem să fim pepiniera Universității Cluj». OK, nicio problemă, colaborăm cu toate centrele de copii și juniori. «Nu, noi vrem să-i dați afară pe Luceafărul». Păi stai puțin, oamenii ăia muncesc de patru ani, avem 11 copii care fac parte din loturile naționale. Li s-a spus: «Veniți cu variante». «Nu, noi venim, dar să plece Stanciu, să plece Falub…» Stați puțin, veniți să faceți ce? Adică în ce calitate. «Că am fost jucători». OK, dar noi nu angajăm jucători. N-am niciun fel de problemă să colaborez. În calitate de ce? În calitate de fiu al tatălui, care nu știu ce a făcut? Merg și eu mâine la Real Madrid și le spun să se dea la o parte că sunt foarte deștept și vreau să preiau clubul. Nu cred că era momentul să facem acum o discuție de genul: «Venim noi la club, deja împărțim funcțiile». Noi eram în obiectiv, am câștigat un joc foarte important, mai avem patru meciuri la fel de importante. Dacă sunt U-ist și chiar îmi pasă de echipa asta, este momentul acum să distrug tot?”, a povestit Daniel Stanciu.

George Florescu și Daniel Stanciu, dialog despre plecarea fotbalistului de la ”U”:

Stanciu: ”Lui George, în momentul în care s-a lăsat, i-am făcut propunere să vină la club. Prima ofertă pe care i-am propus-o a fost de manager la centrul de copii și juniori, post pe care a fost numit Adi Falub, după ce a refuzat el. Dorin Goga va face parte din conducerea clubului. Sunt foști jucători care au fost atrași.”

Florescu: ”Eu am primit ofertă, da. În momentul în care ne-am decis să reziliem contractul. Eu mai aveam contract cu Universitatea Cluj încă un an. Domnul Falub a zis că nu mai are nevoie de mine, în vară. Ne-am hotărât să reziliem contractul pe cale amiabilă și mi s-a propus acest post și am avut motive întemeiate să-l refuz. Nu mi s-a propus să rămân în continuare și ca jucător, deși eu au fost dispus să rămân la Universitatea Cluj ca jucător. Daniel a spus că i-a părut rău când eu m-am lăsat de fotbal. Cred că n-a înțeles foarte bine contextul. Eu nu am vrut să mă las de fotbal, eu am fost forțat să mă las de fotbal. Adică, nu de fotbal, să mă las de contractul pe care îl aveam la U Cluj.”

Stanciu: ”George, tu ai avut posibilitatea, până la începutul lunii octombrie să te transferi la alt club. Clar că a fost decizia antrenorului. Ce să fac, să merg peste antrenor? Nu l-a dat nimeni afară, a primit bani, nu a fost tratat rău.”

Reprezentantul UBB a dorit să-l penalizeze pe Stanciu, care era cu echipa în deplasare

Daniel Stanciu a vorbit și despre faptul că reprezentantul UBB în Consiliul Director a încercat să-l penalizeze pe motiv că n-a fost prezent la o ședință. Acesta era, însă, cu echipa, în deplasare.

”Înainte de meciul de la Târgu Jiu a fost o ședință a Consiliului Director. Unul dintre membri Consiliului Director a venit: «Domnule, unde e Stanciu? De ce nu e aici? Ce salariu are? Îi dăm 10 la sută amendă.» Reprezentatul UBB-ului. UBB, care e partener, membru fondator la noi, să vă dau exemplu… Haideți să vedeți unde se dezbracă juniorii academiei, locul 15 în România, din primele 140 de academii. Se dezbracă în autocar sau afară”, a spus Stanciu despre acest subiect.

Discuția dintre Daniel Stanciu și George Florescu în emisiunea Fotbal Look:

https://www.youtube.com/watch?v=IVYaYVd6r7g&feature=emb_title&fbclid=IwAR05z0KL45NhnqXcakklQ95FMy6DBJMsUxj8cWBSnvNCGK83bpLGCQVT1kM

”U” Cluj, pe locul 7 în Liga 2, cu șanse reale la o calificare în play-off

În acest moment, ”U” Cluj ocupă locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 23 de puncte acumulate în 14 meciuri desfășurate în 16 etape, fiind la un punct în spatele ultimele două poziții care duc la finalul sezonului regular în play-off-ul de promovare, Dunărea Călărași și FK Csikszereda.

”U” Cluj încă nu a aflat ce se întâmplă cu rezultatul din partida cu Farul, care nu a avut loc nici la reprogramare, din cauza constănțenilor de această dată. Litigiul a fost a fost amânat din nou de Comisia de Disciplină și Etică a FRF pentru săptămâna următoare, însă șansele de câștig ale clujenilor sunt reduse, constănțenii putând obține victoria la ”masa verde”.

În rest, ”U” Cluj mai are de disputat meciuri în sezonul regular cu CSM Slatina (acasă), Fotbal Comuna Recea (deplasare), U Craiova 1948 SA (acasă) și Petrolul (acasă). În penultima etapă, a 20-a, va sta.

Echipa ardeleană este calificată și în faza sferturilor de finală ale Cupei României, unde va întâlni Viitorul Pandurii, la data de 3 martie, de la ora 17:30.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-lupta-pentru-putere-la-u-cluj-daniel-stanciu-s-a-saturat-plec-orice-se-intampla-cine-sunt-cei-care-incearca-sa-puna-mainile-pe-club-19170385

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1700-la-targu-jiu-cele-doua-echipe-vin-dupa-surprizele-inregistrate-in-cupa-romaniei-19170033

Vlad MĂCICĂȘAN 21 Feb. 2021, 17:27 Liga 2
Pe aceeași temă