EXCLUSIV | SCM Gloria Buzău vrea dreptul de promovare în Liga 1, dar are cu cine? Peste 20 de jucători își termină contractele în mai puțin de o lună

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2021, 16:13 Liga 2
EXCLUSIV | SCM Gloria Buzău vrea dreptul de promovare în Liga 1, dar are cu cine? Peste 20 de jucători își termină contractele în mai puțin de o lună

SCM Gloria Buzău își concentrează toată atenția, în această perioadă, pe obținerea dreptului administrativ de promovare în Liga 1, pentru sezonul următor de Liga 2. Foarte probabil, acest lucru se va și concretiza până la startul noului campionat, iar în noua formulă clubul se va numi Asociația Sportivă Fotbal Club Buzău.

SCM Gloria Buzău, în pericol să piardă majoritatea jucătorilor importanți din sezonul trecut 

Doar că, în tot acest timp, conducerea pierde din vedere faptul că jucătorii, aproape întreg lotul mai exact, își termină contractele peste mai puțin de o lună, pe 30 iunie.

Liga2.ro a aflat că zeci de fotbaliști își finalizează înțelegerile în vigoare cu SCM Gloria Buzău, iar un motiv care duce cu gândul la faptul că în acest moment nu se discută prelungirile înțelegerilor este pierderea unuia.

Deja, buzoienii au pierdut un jucător extrem de important în campionatul trecut, pe mijlocașul central Cristian Balgiu (26 de ani), care a semnat zilele anterioare cu Universitatea Cluj. Balgiu a jucat în 23 de partide, dintre care în 22 a fost titular, dar iată că SCM Gloria Buzău nu a demarat negocierile în vederea prelungirii și ardelenii au profitat din plin.

Peste 20 de jucători își termină contractele cu SCM Gloria Buzău pe 30 iunie 

Sursele Liga2.ro au aflat că peste 20 de jucători își termină contractele în această vară, la finalul lunii iunie! Clubul riscă să piardă majoritatea fotbaliștilor de pe această listă, dar în anumite cazuri situația poate fi rezolvată mai ușor, teoretic. Există clauze în contractul câtorva, în care este prevăzut faptul că SCM Gloria Buzău are prima opțiune în a activa prelungirea pe încă un sezon, dacă și fotbaliștii în cauză își doresc asta.

Cele mai importante nume aflate pe final de contract cu formația din Buzău și care nu au respectiva clauză sunt veteranul Ciprian Petre, Cristian Ciobanu, Sebastian Ghinga, Călin Toma sau Relu Stoian. În privința jucătorilor împrumutați care se vor întoarce la echipele lor, în această categorie intră Gabriel Nedelea, Cosmin Tucaliuc (amândoi luați pe perioadă determinată de la Viitorul Constanța) sau Adrian Chică-Roșă (FC Botoșani).

Cum SCM Gloria Buzău are toate șansele să fie anunțată oficial, în curând, până la startul sezonului următor, ca fiind în rândul echipelor care au drept de promovare în Liga 1, clubul trebuie să rezolve această problemă, cu adevărat importantă, mai ales că e vorba de aproape întreg lotul.

Nici problema antrenorului nu a fost rezolvată până acum. Ilie Stan, contract scadent pe 30 iunie 

SCM Gloria Buzău e în aceeași situație și în privința antrenorului. Și contractul cu Ilie Stan expiră tot pe 30 iunie. Deși el și-a anunțat intenția de a continua, până acum nu s-a luat nici în cazul lui o hotărâre de prelungire. În atenția oamenilor care decid soarta echipei din structurile de conducere se află mai mulți antrenori, cu care se dorește începerea noului proiect.

Marius Lăcătuș, Mihai Teja și Dan Alexa se află în vederile buzoienilor, dar până acum nu s-a luat o decizie în acest sens sau cel puțin nu a fost comunicată public.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/creste-numarul-jucatorilor-care-se-despart-de-fc-u-craiova-anghelina-si-stoenac-nu-merg-in-liga-1-tin-capul-sus-si-nu-ma-opresc-aici-sunt-multumit-de-ce-am-reusit-la-crai-19187909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-si-a-anuntat-plecarea-de-la-dunarea-calarasi-inainte-de-returul-barajului-cu-fc-voluntari-nu-mai-raman-e-greu-sa-motivezi-jucatori-nemultumiti-19187905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/momentul-decisiv-al-promovarii-stelei-in-liga-2-cum-l-a-convins-florin-talpan-pe-daniel-oprita-in-ultima-clipa-sa-continue-in-ghencea-si-de-ce-voia-neaparat-sa-si-dea-demisia-ce-salariu-solicita-sa-19187901

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2021, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă