Ipostază nouă pentru Ciprian Petre. Mijlocașul continuă să joace la 43 de ani, iar acum va fi și coordonatorul unei școli de fotbal. Face ”echipă” cu marele Constantin Dănilescu și Ion Viorel

Andrei PASCU 26 Feb. 2024, 18:33 Special

Ciprian Petre și-a anunțat retragerea din fotbal în vara lui 2022, la 41 de ani, când FC Buzău, redenumită între timp Gloria Buzău, se afla, ca și acum, în Liga 2. Însă, până la urmă a continuat cariera de jucător.

Mijlocașul a decis pe ce cale o va lua, chiar dacă la momentul respectiv era nehotărât dacă va deveni antrenor sau va face cursuri pentru a ocupa diverse funcții de conducere în fotbal.

După plecarea de la echipa din Buzău, mijlocașul nu s-a retras și continuă să joace și azi, la 43 de ani. Evoluează în Liga 4 Buzău, la Petrolul Berca, după ce jumătate de an, iulie 2022 – februarie 2023, a fost sub contract cu o formație din Liga 3, la CSM Focșani.

Ciprian Petre, coordonator de școală de fotbal

Din această iarnă, Petre va coordona și o școală de fotbal din Buzău, Galactic Buzău, unde va face ”echipă” cu un nume important din fotbalul românesc, cu Constantin Dănilescu, fost la Steaua și Dinamo. Dănilescu a lucrat la ambele grupări, a câștigat în total 29 de trofee, fiind cel mai titrat conducător de club din România din toate timpurile.

Așadar, Ciprian Petre va avea un rol foarte important în proiectul din Buzău, urmând să coordoneze școala de fotbal și să identifice cei mai buni tineri din oraș și din județ, care se vor înscrie la Galactic Buzău. Pe lângă Constantin Dănilescu, în proiect mai este implicat și Ion Viorel, fost jucător şi la Gloria Buzău printre alte echipe.

Ciprian Petre va antrena noua generație de fotbaliști la Galactic Buzău

Galactic Buzău își deschide porțile pentru a forma noi grupe destinate copiilor cu vârsta minimă de 7 ani (născuţi în anul 2017 şi mai tineri). Această oportunitate vine în întâmpinarea pasionaților de fotbal din Municipiul Buzău și din împrejurimi, oferindu-le șansa de a-și dezvolta abilitățile și de a învăța sub îndrumarea unui profesionist dedicat.

Antrenorul care va coordona aceste selecții este Ciprian Petre, un nume cunoscut în mediul fotbalistic buzoian pentru performanțele sale remarcabile și pentru dedicarea față de acest sport. Ciprian Petre aduce cu el nu doar experiența și cunoștințele necesare pentru a forma și antrena tinerii fotbaliști, ci și pasiunea și devotamentul pentru dezvoltarea lor atât pe teren, cât și în afara acestuia.

În cadrul proiectului Galactic Buzău sunt implicaţi fostul jucător al celor de la Steaua, Rapid Bucureşti, Vfl Bochum (1. Bundesliga), Oţelul Galaţi şi Gloria Buzău, Ion Viorel, antrenor posesor al licenţei PRO UEFA, licenţiat în managementul fotbalului şi întemeietor al celui mai prolific club de fotbal juvenil din Buzău, care a furnizat jucători către primele eşaloane fotbalistice ale României, totodată susţinător al promovării talentelor autohtone, datorită poziţiilor ocupate de-a lungul timpului la Gloria Buzău, alături de Constantin Dănilescu, cel mai longeviv conducător din fotbalulul românesc prin activitatea desfăşurată la înalt nivel în cadrul celor mai iubite cluburi de fotbal din România, Steaua şi Dinamo Bucureşti.

Prin intermediul acestor selecții, Galactic Buzău urmărește să identifice și să încurajeze talentele locale şi nu numai, oferindu-le acces la un mediu propice pentru a-și exprima potențialul și pentru a progresa în sportul “rege”. Fiecare copil care se alătură acestui program va beneficia de îndrumare personalizată şi de program de antrenament adaptat nivelului său de aptitudini.

Aceste selecții reprezintă nu doar o oportunitate de a deveni parte dintr-o echipă de fotbal, ci și de a dobândi valori importante precum disciplina, fair-play-ul și spiritul de echipă. Prin intermediul fotbalului, copiii vor învăța să-și depășească limitele, să-și dezvolte încrederea în sine și să își construiască prietenii pe viață. (…)”, notează Buzăul Sportiv, despre ce se va întâmpla la școala de fotbal și rolul lui Ciprian Petre.

Ciprian Petre, cunoscut în special pentru experiența de la Gaz Metan Mediaș

În lunga sa carieră, fostul mijlocaș a jucat la echipele CSM Focșani, SCM Gloria Buzău, Daco-Getica, Gaz Metan Mediaș, Gloria Bistrița, Unirea Urziceni sau Jiul Petroșani, iar în ultimii săi doi ani de Liga 2 a evoluat pentru FC Buzău.

Cel mai mult a evoluat la Gaz Metan Mediaș, șase ani (2011 – 2017), pentru care a jucat în peste 150 de partide. De altfel, la nivelul Ligii 1, Ciprian Petre are peste 300 de meciuri bifate.

În ultimul său sezon de Liga 2 (2021-2022), Petre a adunat opt meciuri, dintre care doar două ca titular, echivalentul a 257 de minute. A și reușit să marcheze de două ori, în partida cu Astra din play-out-ul Ligii 2, de la Buzău, scor 5-0.

Apoi, timp de câteva luni, iulie 2022 – februarie 2023, a evoluat în Liga 3, la CSM Focșani, pentru ca apoi să semneze în Liga 4 Buzău, cu Petrolul Berca.

Iată ce spunea Ciprian Petre în mai 2022, când anunța că se va retrage, dar decizie asupra căreia a revenit ulterior și la nu foarte mult timp a semnat cu CSM Focșani:

Trebuia să vină și acest moment, sunt mândru de mine că a venit destul de târziu. Asta e, în viață orice se termină. Mai puteam cred eu, nu un meci întreg, dar o repriză, 30 de minute duceam. Trebuia să aleg să fac și altceva. Se termina și cariera de jucător.

Cred că primul meu meci din cupele europene a fost cel mai frumos moment din carieră, când am debutat și am dat și gol. Cred că a fost cel mai frumos, a fost la un alt nivel. În rest, cred că au fost mai multe meciuri când am câștigat, am dat goluri, cu CFR, cu FCSB. Momente frumoase!

Nu știu ce o să fac, deocamdată nu sunt sigur. Dacă oamenii din conducere vor decide că pot să ajut echipa, eu sunt acasă, sunt lângă echipă. Sunt la școala de antrenori, mai durează, deocamdată vedem ce cer conducătorii”.

Foto principal: Petrolul Berca

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-cfc-arges-incheie-etapa-a-16-a-a-ligii-2-19300913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-15-a-infrangere-in-liga-2-a-progresului-spartac-cu-gloria-buzau-19300901

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-iacob-si-andrei-hergheligiur-reactii-dupa-corvinul-slatina-19300919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/galeria-progresului-spartac-explica-decizia-de-a-nu-mai-incuraja-echipa-la-buftea-19300898

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stabilitate-financiara-la-csm-resita-19300896

Andrei PASCU 26 Feb. 2024, 18:33 Special
Pe aceeași temă