Ilie Stan vrea neapărat să fie implicat în noul proiect de la Buzău: ”Îi rog să mă lase antrenor.” Conducerea vrea schimbare și primul pe listă, conform acționarului privat, este Marius Lăcătuș

Răzvan STÎNGĂ 19 May. 2021, 14:48 Liga 2
Ilie Stan vrea neapărat să fie implicat în noul proiect de la Buzău: ”Îi rog să mă lase antrenor.” Conducerea vrea schimbare și primul pe listă, conform acționarului privat, este Marius Lăcătuș

După anunțul că SCM Gloria Buzău își va cesiona dreptul de a evolua în Liga 2 unui nou club, unde se vor implica Primaria Buzău, Consiliul Județean Buzău și un investitor privat, procedură care, dacă se va face la timp în această vară, dă dreptul echipei să poată promova sportiv în Liga 1, au început să se vehiculeze anumite variante pentru postul de antrenor, în noul proiect. Cert este că Ilie Stan, actualul ”principal” al echipei din Crâng, căruia îi expiră contractul, vrea să continue la echipă.

Stan vrea o șansă din partea noului acționariat, pentru că fost alături de SCM Gloria Buzău și în anii trecuți, în care echipa avea ca obiectiv menținerea în Liga 2, dat fiind faptul că nu avea dreptul să promoveze, pentru că era deținută de primărie și era un club de drept public.

Ilie Stan: ”Îi rog pe cei care decid de acum înainte destinele Gloriei Buzău să mă lase pe mine antrenor” 

Ilie Stan a avut o ieșire surprinzătoare pe acest subiect, pentru că îi roagă pe conducătorii viitorului club al Buzăului, care se va numi FC Buzău, să îl lase în continuare antrenor. Mai mult, atât de mare este dorința sa de a nu părăsi banca tehnică, încât a afirmat că a refuzat mai multe oferte până în acest moment.

”Îi rog pe cei care decid de acum înainte destinele Gloriei Buzău să mă lase pe mine antrenor. Să-mi dea mie prima șansă. Consider că am priceperea și experiența necesare pentru a duce echipa la promovare.

Am avut și am și alte oferte. Deocamdată refuz tot, e riscul meu, aștept oferta de a continua de la Gloria.

Sunt buzoian, antrenez și cu sufletul. Apoi, Gloria are acum un lot bun de jucători, strâns de mine și pe care eu îl cunosc bine. I-am și rugat pe jucătorii din actualul lot să nu semneze cu alte echipe, să aibă puțină răbdare până se lămurește treaba la Gloria”, a declarat Ilie Stan pentru Buzoienii.

Liga2.ro a scris despre faptul că Ilie Stan este primul pe lista Petrolului, pentru preluarea echipei din această vară, s-au purtat negocieri deja, însă suporterii echipei ploieștene nu-l vor pe ”Iliesta”, motiv pentru care discuțiile sunt blocate pentru început, mai ales că situația clubului privind conducerea însă nu este clară.

Marius Lăcătuș, principala variantă pentru SCM Gloria Buzău, a spus-o chiar ”privatul”

În atenția conducerii viitorul FC Buzău sunt mai multe variante de antrenor, iar asta pare evident și din reacția lui Ilie Stan. Printre numele vehiculate chiar de către finanțatorul privat, trustul media Campus, se află Marius Lăcătuș. ”Fiara” este chiar în capul listei, însă nimic nu e clar până în acest moment.

Mihai Teja și Dan Alexa sunt alte variante pentru numirea unui nou posibil antrenor la viitoarea FC Buzău. În ceea ce-l privește pe Marius Lăcătuș, el e liber de contract după ce s-a despărțit de Steaua.

Rămâne ca partea privată venită recent în club, autoritățile județene și cele locale să ia o hotărâre în această direcție, dacă se va continua cu Ilie Stan sau se va merge pe mâna unui alt antrenor.

Foto: George Ilinca / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 19 May. 2021, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă