Ciprian Petre nu se mai retrage! A semnat cu o echipă din Liga 3 cu pretenții, unde va fi coechipier cu doi foști steliști, Liviu Băjenaru și Vasile Buhăescu

Marius ANGHEL 19 Jul. 2022, 16:42 Liga 3
Ciprian Petre nu se mai retrage! A semnat cu o echipă din Liga 3 cu pretenții, unde va fi coechipier cu doi foști steliști, Liviu Băjenaru și Vasile Buhăescu

CSM Focșani s-a reunit în urmă cu o săptămână, în data de 12 iulie, iar primele ”lovituri” pe piața transferurilor le-a reușit după o săptămână.

Vasile Buhăescu, Liviu Băjenaru și Ciprian Petre, toți foști la echipe din Liga 2 în sezonul trecut, au ajuns la un acord cu conducerea clubului vrăncean și vor pune umărul pentru ca echipa să-și realizeze în sfârșit obiectivul, după mai multe sezoane ratate: promovarea în eșalonul secund.

Băjenaru și Petre s-au antrenat deja de ieri sub comanda lui Marius Bratu și au semnat contractul cu clubul, în timp ce Buhăescu se va alătura CSM-ului de mâine.

Ciprian Petre nu se mai retrage și va juca din nou pentru CSM Focșani

Interesant este că CSM Focșani l-a convins pe Ciprian Petre să revină asupra deciziei de a se retrage din postura de fotbalist activ. Ultima dată la FC Buzău, Petre a avut parte la echipa din Crâng de un meci oficial de retragere, 4-1 cu Unirea Constanța în penultimul joc al play-out-ului ediției trecute a Ligii 2, însă, iată, s-a răzgândit și va continua ca fotbalist.

Petre are 41 de ani, în ultimii ani a evoluat ca mijlocaș, iar în sezonul trecut de Liga 2 a jucat în 8 meciuri și a marcat două goluri. Experimentatul fotbalist revine la CSM Focșani, pentru care a evoluat în sezonul 2019-2020 de Liga 3, unde a fost împrumutat de echipa din Buzău.

În cariera sa, cu multe meciuri în Liga 1, a mai jucat pentru Gloria Bistrița, Gaz Metan Mediaș și Juventus București.

”Trebuia să vină și acest moment, sunt mândru de mine că a venit destul de târziu. Asta e, în viață orice se termină. Mai puteam cred eu, nu un meci întreg, dar o repriză, 30 de minute duceam. Trebuia să aleg să fac și altceva. Se termina și cariera de jucător.

Nu știu ce o să fac, deocamdată nu sunt sigur. Dacă oamenii din conducere vor decide că pot să ajut echipa, eu sunt acasă, sunt lângă echipă. Sunt la școala de antrenori, mai durează, deocamdată vedem ce cer conducătorii”, spunea Ciprian Petre la momentul retragerii de la FC Buzău, la finalul lunii februarie a anului 2022.

Liviu Băjenaru e și el pe finalul carierei. Își dorea să continue la o echipă din Liga 3 care își propune promovarea

Și Liviu Băjenaru a fost sărbătorit de coechipierii săi la despărțirea de Steaua, la finalul sezonului recent încheiat de Liga 2, fiindcă era posibil să nu mai continue ca fotbalist, având în vedere că ”merge” pe 40 de ani. Experimentatul mijlocaș central spunea, spre deosebire de Ciprian Petre, că își mai dorește să joace.

A venit oferta de la CSM Focșani, o echipă care de mai multe sezoane își propune promovarea în Liga 2, însă nu a reușit să-și îndeplinească obiectului, și nu avea cum să o refuze.

Băjenaru a jucat în sezonul recent încheiat de Liga 2 în 13 meciuri pentru Steaua. În cariera sa a mai evoluat pentru Conpet Ploiești, Petrolul Ploiești, Dunărea Giurgiu, Progresul București, Gloria Bistrița, FCSB, ”U” Cluj, Astra, Oțelul Galați, Concordia Chiajna, Gaz Metan Mediaș și Juventus București.

”Eu termin contractul cu Steaua în iunie, era bine să mă retrag de aici, dar nu cred că mă voi retrage din fotbal indiferent unde voi juca. Voi juca la Liga 3 dacă voi găsi, iar dacă nu voi vedea. Aș vrea să mai joc la Liga 3, la o echipă care trage la promovare.

Vă iubesc în felul meu pe fiecare dintre voi. Vă mulțumesc pentru acești trei ani pe care i-am petrecut, cu două promovări, dar și cu ce am făcut sezonul ăsta, prin obiectivul pe care l-am îndeplinit. Multă sănătate vă doresc în continuare, cei mici să își îndeplinească dorințele. Vă mulțumesc și sper să ne revedem și în alte conjuncturi”, spunea Liviu Băjenaru la despărțirea de Steaua, în luna mai.

Vasile Buhăescu a jucat ultima dată tot la Steaua

În fine, Vasile Buhăescu e ceva mai tânăr, are 34 de ani, iar ultima dată a jucat tot la Steaua. Pentru clubul din Ghencea a evoluat în 23 de jocuri în Liga 2 și a marcat 6 goluri.

Atacantul originar din Huși a jucat în cariera sa la FC Vaslui, Concordia Chiajna, Petrolul, ASA Târgu Mureș, Metalul Reșița, CS Mioveni, Olimpia Satu Mare, Juventus București și FC Argeș.

Are mai multe echipe cu care a reușit promovări în Liga 1 și pentru multe dintre formațiile la care a jucat a fost golgheter.

CSM Focșani merge în cantonament la Poiana Brașov

Altfel, CSM Focșani va fi de sâmbătă, 23 iulie, într-un cantonament la Poiana Brașov, timp de 7 zile, urmând a juca și două amicale: cu Kids Tâmpa Brașov și FC Brașov.

În privința staffului, Vasile Burga este director executiv, Marius Bratu e antrenor principal, iar ”secundul” Octavian Bucătaru a fost tras pe linie moartă și trecut la o grupă de juniori a clubului.

Pentru postul de antrenor secund a fost ofertat Adrian Toma, vrâncean care a fost pe aceeași poziție la Metalul Buzău.

Marius ANGHEL 19 Jul. 2022, 16:42 Liga 3
Pe aceeași temă