EXCLUSIV | Mutare surpriză la Concordia Chiajna după rezilierea cu Ianis Zicu. Eugen Trică, plecat recent de la Metaloglobus, e noul antrenor principal

Marius ANGHEL 20 Sep. 2022, 17:10 Liga 2
EXCLUSIV | Mutare surpriză la Concordia Chiajna după rezilierea cu Ianis Zicu. Eugen Trică, plecat recent de la Metaloglobus, e noul antrenor principal

La câteva ore după ce s-a despărțit amiabil de Ianis Zicu (38 de ani), Concordia Chiajna și-a ales noul antrenor principal cu care să încerce să urce pe primele șase locuri în clasamentul Ligii 2 și să obțină calificarea în play-off la finalul sezonului regular, ca apoi să lupte pentru promovarea în prima ligă.

Alegerea conducerii echipei ilfovene este una surprinzătoare. Din informațiile Liga2.ro, este vorba despre Eugen Trică (46 de ani), antrenor care la începutul săptămânii trecute se despărțea de Metaloglobus București, formație pe care a preluat-o în vară și cu care a strâns doar un punct în șase meciuri.

Eugen Trică, noul antrenor al echipei Concordia Chiajna

Trică nu a mai fost bun la Metaloglobus, echipă de care s-a despărțit după doar șase etape și pe care a lăsat-o pe ultimul loc în Liga 2, însă a devenit interesant pentru Concordia Chiajna, formație ceva mai bine clasată în același campionat, locul 14 din șapte etape, mult sub așteptări.

Trică a antrenat cel mai mult în cariera sa în Liga 2

În Liga 2, Trică le-a mai antrenat ca ”principal” pe Juventus București, UTA Arad, Metalul Reșița, Sportul Snagov, ”FC U” Craiova, Turris Oltul Turnu Măgurele, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Metaloglobus București. Pe Viitorul Pandurii a condus-o de două ori în sezonul trecut, în 12 jocuri, între etapele 8-13 și 17-19, în sezonul regular, respectiv 1-4, în play-out.

Cele mai importante realizări ale lui Eugen Trică ca antrenor principal au fost promovarea în Liga 2 cu ”FC U” Craiova, în 2020, respectiv promovarea în Liga 1 tot cu ”FC U” Craiova, în 2021.

A mai condus CFR Cluj în Liga 1 și a fost ”secund” la Al-Nahda, Ittihad (ambele din Arabia Saudită) și Poli Iași.

Trică, debut de foc la Concordia: în Cupă cu ”U” Cluj și mai apoi la Poli Timișoara

Eugen Trică preia Concordia Chiajna într-un moment nu tocmai bun. Echipa se află abia pe locul 14 în Liga 2, cu 7 puncte acumulate în 7 meciuri, mult sub așteptările conducerii.

Trupa ilfoveană este calificată în play-off-ul Cupei României, unde va întâlni Universitatea Cluj, joi, 29 septembrie, de la ora 18:45, pe teren propriu.

În etapa a 8-a a Ligii 2 va evolua sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11:00, în deplasare la Politehnica Timișoara (locul 18, 5 puncte).

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 20 Sep. 2022, 17:10 Liga 2
Pe aceeași temă