EXCLUSIV | Laurențiu Roșu revine în Liga 2 și preia o echipă care în acest sezon a mai avut patru antrenori principali

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 14 Nov. 2017, 12:31 Liga 2
EXCLUSIV | Laurențiu Roșu** revine în Liga 2 și preia o echipă care în acest sezon a mai avut patru antrenori principali

Liber de contract după ce în vară s-a despărțit de UTA Arad, Laurențiu Roșu (42 de ani) revine în fotbalul românesc și va conduce din nou un club din campionatul Ligii 2. CS Mioveni va fi al doilea club din cariera de antrenor a fostului stelist pe care îl va pregăti din postura de principal.

Roșu a revenit din Spania, acolo unde e domiciliat, și la această oră conduce antrenamentul echipei CS Mioveni. Conducerea clubului argeșean a ajuns la un acord cu fostul antrenor al UTA-ei după ce Eugen Neagoe a refuzat oferta și a mers în Liga 1 la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Roșu a semnat pe un an și jumătate cu gruparea din Mioveni și are ca obiectiv pentru sezonul următor promovarea.

Laurențiu Roșu a condus-o ultima dată pe UTA, echipă pe care a clasat-o pe locul 3 în sezonul trecut al Ligii 2, a dus-o până la barajul de promovare, dar unde a cedat în fața prim-divizionarei ACS Poli, ca apoi să nu i se mai prelungească înțelegerea. Cariera de antrenor și-a început-o în anul 2010, la FC Vaslui, unde l-a secondat pe spaniolul Juan Lopez Caro. Între 2012 și 2014 a activat la Petrolul Ploiești, parte din staffurile lui Cosmin Contra și Răzvan Lucescu, iar în sezonul 2014-2015 a fost antrenor secund al lui Costel Gâlcă la FCSB, unde a câștigat campionatul, Cupa și Supercupa.

Roșu nu va colabora și la Mioveni cu spaniolul Francisco Ignacio Martinez Cabrera, poreclit „Nacho”, alături a lucrat la UTA sau Petrolul. În schimb va colabora cu un alt spaniol, Felipe Franco, preparator fizic care va ajunge în România deseară.

CS Mioveni va avea astfel al cincilea antrenor principal în acest sezon de Liga 2 după ce până acum a mai fost pregătită de Florin Marin (etapele 1-6), Adrian Mihalcea (etapele 7-9), Gheorghe Mihali (etapele 10-15) și interimarul Mihai Olteanu (etapele 16-17).

După 17 etape desfășurate în Liga 2, CS Mioveni se află pe locul 8, cu 23 de puncte. În următoarea rundă va juca împotriva liderului AFC Hermannstadt, luni, 20 noiembrie, pe teren propriu, de la ora 18:00.

Contactați telefonic, Dumitru Olteanu, Constantin Stancu, conducătorii clubului din Mioveni, dar și Laurențiu Roșu nu au răspuns apelurilor pentru a confirma în mod oficial numirea. Cert este că Roșu a condus în această dimineață antrenamentul echipei argeșene, și-a dat acordul pentru a semna cu CS Mioveni și cel mai probabil astăzi va fi prezentat oficial.

Articol scris de Adi Georgescu și Marius Anghel

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 14 Nov. 2017, 12:31 Liga 2
Pe aceeași temă