EXCLUSIV | Florin Fabian și-a dat demisia de la Ripensia, după anunțul patronului că retrage echipa în Liga 3

Anda DELIU 21 Mar. 2022, 20:56 Liga 2
EXCLUSIV | Florin Fabian și-a dat demisia de la Ripensia, după anunțul patronului că retrage echipa în Liga 3

Ripensia Timișoara rămâne pentru a doua oară în acest sezon fără antrenor. Florin Fabian a decis să plece de la clubul bănățean, întrucât anunțul de vineri al patronului, făcut în vestiar, schimbă total înțelegerea dintre el și conducere, parafată toamna trecută pentru cu totul alte obiective.

  • Dumitru Mihu a transmis jucătorilor și antrenorilor Ripensiei că intenționează să nu mai înscrie echipa în următorul sezon al Ligii 2 și să continue la Liga 3, informație dezvăluită sâmbătă, în exclusivitate, de Liga2.ro.

Florin Fabian a demisionat de la Ripensia după ce patronul a anunțat că nu mai înscrie echipa în următorul sezon de Liga 2

Florin Fabian a decis să nu mai rămână la Ripensia nici măcar pentru a finaliza acest sezon, după anunțul patronului-președinte Dumitru Mihu de vineri, din vestiar, când i-a anunțat pe jucători că înscrie echipa în Liga 3 în următorul sezon.

”Ca urmare a deciziei conducerii clubului de a anunța în cursul săptămânii trecute, atât stafful, cât și jucătorii faptul că Ripensia va evolua din sezonul viitor în Liga a 3-a, am decis în mod natural și de comun acord încetarea colaborării. Obiectivele fundamentale agreate inițial au fost schimbate radical, și anume, de la angajamentul menținerii echipei în liga secundă pentru acest sezon (fapt îndeplinit), la crearea unei echipe competitive pentru atacarea unui loc de play-off în sezonul următor. Momentul anunțului a fost total inoportun, înaintea meciului cu FC Brașov, acesta afectând din punct de vedere sportiv și moral randamentul echipei, trebuind să fie declarat la finalul campionatului”, a declarat Fabian în exclusivitate pentru Liga2.ro.

Florin Fabian, la ultimul meci ca antrenor al Ripensiei, eșecul cu 2-3 cu FC Brașov, pe Electrica, la Timișoara, la o zi după ce patronul Dumitru Mihu își anunța echipa că nu o va mai înscrie în noul sezon de Liga 2. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Fabian pleacă de la Ripensia și cu satisfacții!

Totuși, antrenorul sătmărean spune că e mulțumit de ce a realizat la Ripensia, echipă pe care a preluat-o în luna octombrie a anului 2021, înaintea meciului din etapa a 12-a a sezonului regular al Ligii 2.

El vorbește în special de jocul echipei. ”Pe de altă parte, pot să spun că sunt satisfăcut de realizările mele, de faptul că am obținut cu Ripensia cea mai bună clasare din ultimii 4 ani, după încheierea sezonului regular (locul 12), nemaiavând emoții cu retrogradarea! Am implementat o altă filozofie de joc echipei și am potențat la maximum calitățile individuale și de grup în contextul dat, reușind să cresc valoarea unor jucători cum ar fi Cosmin Gladun proaspăt selecționat la naționala U 20. Mulțumesc staffului tehnic și medical, jucătorilor și tuturor celor care m-au sprijinit în această perioadă”, a mai adăugat Florin Fabian.

Cu cine continuă Ripensia?

De altfel, după ce au primit liber duminică și luni, după meciul pierdut cu 2-3 pe teren propriu cu FC Brașov, jucătorii au fost anunțați că au marți, la ora 11:00, antrenament de către ”secundul” Iulian Muntean.

Rămâne de văzut dacă se va continua cu el până în luna mai, deoarece, calendaristic, sunt mai mult de 30 de zile, cât permite regulamentul ca o echipă să stea fără antrenor licențiat pe bancă.

Muntean are carnet de antrenor și licență de preparator sportiv, dar nu are licența B. El a mai fost interimar și cu alte ocazii, ultima dată chiar înainte de numirea lui Florin Fabian.

Marți după-masa, clubul Ripnsia organizează o conferință de presă.

Florin Fabian (foto, al doilea din stânga), la prima ședință de antrenament ca antrenor al Ripensiei. Iulian Muntean (primul din stânga) va fi, cel mai probabil, interimarul care va conduce echipa în continuare. Dumitru Mihu (cu ochelari) a informat că nu mai înscrie echipa în noul sezon de Liga 2. Foto: Ripensia Timișoara

Ripensia e pe locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Fabian are trei victorii, trei egaluri și trei înfrângeri ca antrenor al echipei timișorene

Ripensia ocupă locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 25 de puncte, fiind la opt puncte în fața celor de la FC Brașov, clasata pe locul 5, care duce la barajul de menținere în eșalonul secund.

Ripensia mai are de disputat în acest sezon cinci meciuri în ultimele șase etape, următorul joc urmând să-l desfășoare peste două săptămâni, la Giurgiu, cu Astra (locul 7, -1 puncte), ultima clasată în Grupa B a play-out-ului.

Ripensia a fost antrenată în acest sezon de Cosmin Petruescu (etapele 1-7), Iulian Muntean (etapele 8-11 – interimar) și Florin Fabian (etapele 12-19 în sezonul regular, respectiv prima etapă în play-out). Cu Fabian antrenor, Ripensia a înregistrat trei victorii (2-0 la Unirea Constanța, 1-0 la Metaloglobus și 1-0 cu Dacia Unirea Brăila), trei egaluri (0-0 cu FC Buzău, la debut, 0-0 cu Poli Iași și 0-0 la Viitorul Pandurii) și trei înfrângeri (1-2 cu FK Miercurea Ciuc, 0-1 la Unirea Slobozia și 2-3 cu FC Brașov, acesta din urmă desfășurându-se în play-off).

Anda DELIU 21 Mar. 2022, 20:56 Liga 2
Pe aceeași temă