Ripensia, învinsă acasă de FC Brașov. Florin Fabian, foarte dezamăgit și cu acuze dure la adresa arbitrului: ”Și-a intrat în joc al douăsprezecelea jucător de la ei”

Anda DELIU 19 Mar. 2022, 19:16 Liga 2

Ripensia Timișoara a cedat cu 2-3 acasă, pe Electrica, cu FC Brașov, în contextul în care timișorenii au avut ”plumb” în ghete dupa intempestiva veste că patronul vrea să retragă echipa din campionatul ligii secunde și să continue cu un eșalon mai jos, în Liga 3.

Din minutul 28, Darius Țieranu a fost eliminat, după o intrare stupidă cu talpa, dar nici până atunci, roș-galbenii nu au fost în meci.

Ripensiști debusolați, brașoveni montați

Brașovenii au intrat mult mai montați în meci, în fața unui adversar cu psihicul deloc la cele mai înalte cote. Astfel, în minutul 10, Eduard Lambrinoc a valorificat bine o pasă în adâncime, cu șut în poarta apărată la acest meci de tânărul Ștefan Dobre. Din minutul 28, Țieranu a fost eliminat cu ”roșu” direct, la o fază la care arbitrul avea acoperire regulamentară.

Cu superioritate numerică, Brașovul a putut să mai înscrie în minutul 39 din nou, prin Milcho Angelov, care a primit o pasă și a trecut de trei oameni din defensiva bănățenilor, refăcută între timp cu introducerea lui Rogac. Chiar înainte de pauză, Denis Golda a marcat pentru 2-1, după o fază la care Ivancevic l-a pus primul la încercare pe Gherghe.

Ripensia a reușit egalarea, dar nu a avut forța să mai revină în meci

Repriza a doua a început bine pentru Ripensia, cu larga contribuție a rezervelor Piftor și Valerii Macrițchii, intrate de pe bancă la pauză. Cu faza creată de cei doi, Raul Vidrăsan a reușit să înscrie cu capul în minutul 49, pentru 2-2.

Parcă supărată și ea pe dorința de a retrage echipa la vară, tabela a cedat pe arena Electrica, locul unde a mai ”murit” și altă echipă timișoreană, ACS Poli.

Din minutul 67, Brașovul a reușit să revină în avantaj, cu o fază creată tot de Angelov, dar cu gol marcat de Răzvan Iorga, care l-a învins pe Dobre, parcă și el ușor absent în joc. Ripensia a mai avut o ocazie mare, în minutul 71, dar Golda a reluat defectuos cu capul, dintr-o poziție excelentă. Deși pe final gazdele jucau și cu portarul ieșit mult din careu, meciul s-a terminat cu 2-3.

Florin Fabian, supărat pe arbitru, deși eliminarea a fost regulamentară

După joc, antrenorul Ripensiei a criticat decizi eliminării lui Țieranu, cu cartonaș roșu direct, la o fază la care arbitrul Marius Chioran avea acoperire regulementară, mai ales în contextul recomandărilor de la cursurile de arbitri, în care orice fază la care un jucător poate fi accidentat serios să fie penalizată.

”În primul rând, vreau să vorbesc despre joc. Le-am spus băieților că motivația va fi foarte importantă, să ne ridicăm din punct de vedere motivațional la nivelul lor. Din păcate, am început meciul foarte relaxat. Și pe fondul acesta de relaare am primit două goluri, după care și-a intrat în joc și domnul arbitru, fiind al douăsprezecelea jucător la ei, dând o eliminare gratuită, după, care sigur, s-a schimbat cursul jocului. Sunt dezamăgit de atitudinea unor jucători care nu au înțeles că nu e terminat campionatul. Le-am cerut să fie motivați, să joace pentru ei, pentru viitorul lor, pentru cariera lor, pentru destinele clubului Ripensia. Și, din păcate, nu s-au ridicat la nivelul motivațional al adversarului. Asta m-a dezamăgit. Din punct de vedere al jocului am avut și momente bune. Repriza a doua ne-a aparținut, pentru că știam că e o echipă care face ant- joc și mă așteptam la 2-1 la pauză să facă anti-joc repriza a doua. Însă noi am pierdut meciul în prima repriză, pentru că repriza a doua, în zece oameni am dominat o echhipă care a stat numai pe jos toată repriza a doua și a încercat să scoată maximul”, a punctat Florin Fabian.

Ripensia în meciul cu FC Brașov: Șt. Dobre – Sturzu, Lalic (Stoi 72’), Țieranu, Gladun – Vidrăsan, T. Călin (cpt., Val. Macrițchii 46’) – Ivancevic, Mih. Ene (Rogac 34’), Mitrov (Piftor 46’) – Golda (Matiș 72’). Rezerve neutilizate: I. Rus – Rz. Morariu, Fridrich, Mihart.

Nu a mai mers defensiva Ripensiei

Dacă până acum, de la venirea lui Fabian, defensiva roș-galbenă a mers bine, dar de data aceasta, cu plumb turnat în ghete de lipsa de tact a patronului, apărarea a scârțâit.

”Le-am dat spații în prima repriză, nu am avut reacții când s-a pierdut mingea. Pe tranziție negativă ne-au surprins și ne-au dat două goluri. După care ei au făcut anti-joc, noi am încercat să revenim. Din păcate, am luat al treilea gol pe un fond de dominare al noastru. Am ajuns în preajma careului și cu un șut plasat în colțul lung au reușit să înscrie golul trei, după care n-am mai avut energie și inspirație să revenim. Sunt dezamăgit de atitudinea unor băieți pentru că, la tinerețea pe care o au, nu trebuie să-și permită niciun moment de relaxare. În rest, îi felicit pentru repriza a doua”, a apus Fabian.

Mutarea defensivă la 0-1 pentru timișoreni

Când Ripensia era condusă cu 0-1 și Țieranu a fost eliminată, Fabian nu a retras unul din cei doi închizători pe linia de fund, deși și Vidrăsan și Călin puteau juca la nevoie acolo, ci l-a scos pe Ene, care, din informațiile noastre, a fost și el total debusolat de decizia antrenorului.

”Trebuia să introduc un fundaș central, pentru că nu aveam de ales. Am scos al doilea vârf sau mijlocașul ofensiv, după care, repriza doua am făcut schimbări ofensie, scoțând un fundaș, băgând un mijlocaș, pe Valerii, care putea să ne aducă mai mult la mijlocul terenului pe contruscție, deci nu prea am avut alternative, pentru că am avut un om în minus. După care l-am schimbat pe Golda cu Matiș, pentru că Matiș fiind mai proaspăt, putea să alerge mai mult, să facă pressing. Golda fiind cam epuizat. Nu l-am schimbat pe Golda că n-a jucat bine, ci datorită energiei care deja nu mai era la un nivel ridicat. (n.r. – întrebat de ce nu a retras unul dintre închizători). Sunt schimbări pe care eu le gândesc în timpul jocului. V venit și golul înainte de pauză. Am pierdut jocul în primele 20 de minute când am intrat relaxați și am crezut că noi suntem Ripensia și avem o situație linștită o să putem să ne desfășurăm așa cum ne dorm. Nu e așa. În fotbal trebuie să joci mereu motivat 100 la sută”, a punctat Fabian.

Dezamăgire mare pentru Fabian

Altfel, Florin Fabian spune că indiferent de viitor, jucătorii trebuie să lupte, în primul rând, pentru ei. ”Sunt dezamăgit când am așteptări și știu ce lucrez. Știu ce discut cu jucătorii. Îmi doresc mult de la ei, cu atât mai mult pentru ei, decât pentru mine. Destinul antrenorului e să vin la un moment dat și la un moment dat să plece. De asta sunt dezamgit, aș vrea să-i văd mult mai devotați și mai determinați pentru cariera lor. În rest, ce va fi, rămâne de văzut. Nu pot să vă spun ce va fi în următoarea perioadă. Orice e posibil”, a mai spus antrenorul Ripensie, care, după meci, a transmis reporterului Liga2.ro că vineri, patronul a anunțat în vestiar că din vară înscrie echipa în Liga 3.

Ripensia e, cu 25 de puncte, pe locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. După pauza prilejuită de programul echipei naționale, Ripensia va juca în deplasare la Astra, ultima clasată.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto și Sport Pictures

Anda DELIU 19 Mar. 2022, 19:16 Liga 2
Pe aceeași temă