Eugeniu Cebotaru nu e tentat de transferul în Liga 1! Mijlocașul Petrolului pune propunerile pe ”hold”: ”Sufletul meu a ales să vină aici. Nu mă gândesc să plec”

Răzvan STÎNGĂ 09 Dec. 2021, 14:16 Liga 2

Eugeniu Cebotaru este, fără discuții, unul dintre cei mai buni mijlocași din Liga 2. Deși se zvonește că e dorit de anumite echipe din Liga 1, chiar și la 37 de ani, Cebotaru nu se gândește să părăsească Petrolul. Vrea să rămână și să îndeplinească obiectivul trasat de conducere înainte de startul întrecerii, promovarea în prima divizie.

Tocmai pentru că rezultatele s-au legat pentru Petrolul, mijlocașului basarabean nici prin cap nu îi trece să plece de la Ploiești, chiar dacă ar primi, în această iarnă, propuneri de la echipele din fruntea Ligii 1. Nici Universitatea Craiova nu l-ar atrage pe Eugeniu Cebotaru.

Eugeniu Cebotaru nu se gândește să plece de la Petrolul prea curând: ”Aici e o familie frumoasă, de aceea am și obținut rezultatele pe care le-am obținut până acum” 

Este fericit de momentul pe care îl trăiește la Petrolul și pare decis să continue și în Liga 1, în cazul în care echipa va promova. Deși are 37 de ani, a declarat la conferința de presă de la finalul partidei cu Universitatea Cluj, câștigată cu 1-0 chiar prin golul său, că încă mai poate și nu este tentat nici să se retragă.

(N.r. – Întrebat de un reporter dacă ar merge la Universitatea Craiova, care ar fi interesată de el) Nu știu de oferte. Am avut înainte să vin aici, dar sufletul meu a ales să vină aici și asta e cel mai important. Nu mă gândesc să plec de aici, vreau să stau și să îmi îndeplinesc obiectivul. Aici e o familie frumoasă, de aceea am și obținut rezultatele pe care le-am obținut până acum.

(N.r – Despre retragere) Vreau să trăiesc fiecare zi. Pun ceasul să mă trezesc și cât timp o să am această dorință, cheful de a juca, de a mă antrena, mă fac să continui. Când nu ai plăcere, când nu mergi din plăcere la antrenament, e primul semn că trebuie să renunți, a spus Eugeniu Cebotaru, în cadrul conferinței de presă de la finalul partidei cu ”U” Cluj.

Cebotaru a jucat în toate meciurile Petrolului din Liga 2 

Eugeniu Cebotaru a ajuns la Petrolul la începutul campionatului de Liga 2, de la Academica Clinceni, din Liga 1. Mijlocașul este un obișnuit al fotbalului românesc. El a mai avut și altă experiență în România, pe lângă cele două sezoane petrecute la Academica Clinceni și cea de la Petrolul. În urmă cu mai bine de 10 ani, Eugeniu Cebotaru a mai evoluat pentru Ceahlăul Piatra Neamț.

A plecat din România în 2011, în Rusia, unde a evoluat pentru două cluburi, Spartak Nal’chik și Sibir. S-a întors în țara noastră în 2019, când cădea la un acord cu clubul din Clinceni.

Sezonul trecut, la Academica Clinceni, mijlocașul a evoluat în 29 de partide în Liga 1, iar în 26 dintre acestea a fost titular. În plus, a și marcat de trei ori. În actuala stagiune, la Petrolul, a evoluat în toate cele 16 etape din Liga 2, în patru meciuri fiind înlocuit, și a reușit să puncteze de patru ori, cu Unirea Dej (3-1), FC Brașov (4-0), Astra (2-1) și ”U” Cluj (1-0).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discurs-cat-se-poate-de-sincer-al-eroului-eugeniu-cebotaru-dupa-victoria-cu-u-cluj-mi-am-cerut-scuze-la-final-dar-pe-teren-nu-ai-mama-nu-ai-tata-veteranul-petr-19213768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-in-al-noualea-cer-dupa-victoria-cu-u-cluj-nici-nu-stiu-cine-a-dat-golul-sa-fie-sanatos-antrenorul-petrolului-a-fost-surprins-de-alegerile-lui-lin-19213671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/detaliile-fac-diferenta-u-cluj-a-pierdut-derby-ul-cu-petrolul-la-capitolul-la-care-erik-lincar-a-lucrat-temeinic-au-fost-baieti-inteligenti-analiza-jocului-de-p-19213672

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-campioana-solitara-de-iarna-dupa-victoria-din-derby-ul-cu-universitatea-cluj-cronica-meciului-de-pe-ilie-oana-19213640

Răzvan STÎNGĂ 09 Dec. 2021, 14:16 Liga 2
Pe aceeași temă