Eugen Neagoe, în mini-cantonament cu Campionii FC Argeș: ”Suntem contracronometru și trebuie să încercăm să recuperăm tot ce s-a pierdut.” Antrenorul e impresionat de condiții și spune prima impresie despre lot

Marius ANGHEL 13 Oct. 2023, 13:31 Liga 2
Eugen Neagoe, în mini-cantonament cu Campionii FC Argeș: ”Suntem contracronometru și trebuie să încercăm să recuperăm tot ce s-a pierdut.” Antrenorul e impresionat de condiții și spune prima impresie despre lot

Campionii FC Argeș și-a numit începând cu prima zi a acestei săptămâni un nou antrenor principal, al treilea în acest sezon, și un nou staff tehnic. După Alexandru Pelici și Eugen Beza, trupa alt-violetă este condusă acum de Eugen Neagoe, iar acesta a dorit să profite din plin de perioada de pauză în campionat pentru a-și cunoaște mai bine noii elevi.

În acest sezon, trupa piteșteană s-a deplasat la Curtea de Argeș, unde în aceste zile efectuează un mini-cantonament.

”Punem accent pe toate componentele pregătirii. Și fizic vrem să acumulăm, și tehnico-tactic. Sigur, trebuie să muncim foarte mult, sunt doar de câteva zile la echipă și este foarte important să stăm împreună, să ne cunoaștem mai bine, băieții să înțeleagă rapid ce vreau de la ei, ei să se acolomodeze rapid la antrenamentele, la ritmul pe care îl vreau. Mulți dintre ei sunt foști jucători, să spunem, de Liga 1, dar aș vrea să fie și viitori jucători de Liga 1 și este păcat să nu profităm de această vreme superbă și de terenurile astea. Trebuie să ne antrenăm foarte bine, pentru că am pierdut mult timp, multe puncte și acum suntem contracronometru și trebuie să încercăm să recuperăm tot ce s-a pierdut”, a spus Eugen Neagoe despre acest mini-cantonament.

Campionii FC Argeș, în mini-cantonament la Curtea de Argeș, Neagoe e impresionat de condițiile de antrenament

Antrenor în prima ligă în ultimi ani, la mai multe echipe, printre care la U Craiova, U Cluj, Astra, FC Hermannstadt, Dinamo, Sepsi OSK și Poli Iași, Neagoe a fost impresionat de condițiile de pregătire găsite la Curtea de Argeș.

”O bază formidabilă, superbă, sincer. Puține echipe de Liga 1 au asemenea terenuri de antrenament. Avem tot ce ne trebuie aici. Distanța este foarte scurtă, de la hotel la teren, și putem să ne pregătim așa cum trebuie”, a spus noul antrenorul al CFC Argeș.

Eugen Neagoe își păstrează prima impresie despre lotul de jucători, dar spune că nu e una rea 

Eugen Neagoe a fost întrebat dacă a făcut o primă evaluare a jucătorilor săi și dacă poate da câteva impresii.

”Nu pot. Și chiar dacă mi-am făcut o primă impresie despre lotul echipei, nu pot să spun care este impresia, dar nu este una rea. Sigur, întotdeauna este loc de mai bine și îmi doresc cu siguranță să fim mult mai buni, să arătăm mult mai bine, să îmbunătățim lotul, dar toate la timpul lor. Acum nu avem timp să discutăm foarte mult, acum trebuie să muncim mai mult”, a răspuns Neagoe.

Încă zece meciuri până la finalul sezonului regular. Neagoe: ”Mi-aș dori să le aducem pe toate cele 30 de puncte”

După nouă etape disputate din acest sezon, Campionii FC Argeș ocupă locul 12 în clasament, cu 11 puncte. Până la finalul sezonului regular mai sunt zece etape, dintre care șase se vor disputa în 2023, echipa piteșteană urmând să întâlnească CSM Slatina (acasă), Gloria Buzău (deplasare), Concordia Chiajna (d), Unirea Slobozia (a), Ceahlăul Piatra Neamț (d) și CSC Dumbrăvița (a). Ulterior, în februarie-martie 2024, va mai întâlni FK Miercurea Ciuc (d), Progresul Spartac (a), Corvinul Hunedoara (d) și CSM Reșița (a).

Eugen Neagoe spune că nu și-a impus nicio țintă de puncte în meciurile rămase, însă și-ar dori maximum.

”Nu aș putea spune un target de puncte. Sigur, îmi doresc să câștigăm toate meciurile, dacă s-ar putea, și cu acest gând se va intra pe teren, dar acum nu pot să promit câte puncte vom reuși să aducem, cu toate că eu mi-aș dori să le aducem pe toate cele 30. Va fi destul de greu. Și adversarii noștri își doresc să câștige și atunci trebuie să tratăm fiecare joc cu mare responsabilitate. În primul rând îmi doresc foarte mult să ajungem în play-off, ăsta este primul pas. Odată ce ai intrat în play-off poți să speri la promovare, pentru că mai sunt încă zece jocuri. Dar rămâne de văzut ce vom putea face. În acest moment vreai ca noi, ca și echipă, să arătăm foarte bine, băieții să arate foarte bine, și fizic, și tactic, din toate punctele de vedere”, a comentat Neagoe.

Argeșul joacă un amical cu Chindia până la debutul oficial cu Neagoe antrenor

Argeșul vine după o înfrângere, scor 1-3 la București, cu Steaua, iar în următoarea etapă va întâlni pe teren propriu, pe stadionul din Mioveni, pe CSM Slatina (locul 13, 10 puncte).

Până atunci, va disputa un amical sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, cu Chindia, clasată pe locul 8 în Liga 2, cu 13 puncte.

În actualul sezon al Ligii 2, Chindia a învins Argeșul cu scorul 2-0, la Mioveni, în etapa a 4-a, ambele formații fiind retrogradate din primul eșalon, clubul din Târgoviște picat direct, în timp ce cel din Pitești după un baraj în dublă manșă cu Dinamo.

Capturi video și video: Fotbal Club Argeș Pitești 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stafful-tehnic-condus-de-eugen-neagoe-la-campionii-fc-arges-complet-19288450

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-amicale-stabilite-de-echipele-din-liga-2-19288436

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-asaltat-cu-oferte-inclusiv-in-ziua-in-care-a-semnat-cu-cfc-arges-ieri-puteam-sa-virez-la-stanga-spre-o-echipa-buna-de-prima-liga-si-sa-nu-mai-ajung-aici-azi-am-primit-un-tel-19288426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-despre-contractul-lui-eugen-neagoe-cu-cfc-arges-19288403

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-primele-declaratii-dupa-ce-a-preluat-cfc-arges-19288250

Marius ANGHEL 13 Oct. 2023, 13:31 Liga 2
Pe aceeași temă