Eugen Beza speră ca Șelimbărul să confirme în atac și în fața Ciucului, într-un meci dificil și care-i poate complica obiectivul menținerii în Liga 2. ”Întâlnim cel mai bun adversar din grupa noastră! Suntem toți conștienți de importanța jocului, a punctelor”

Marius ANGHEL 08 Apr. 2022, 15:34 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr încă nu a scăpat de emoțiile evitării retrogradării în Liga 3, fiind la doar trei puncte peste Poli Timișoara, echipa care ocupă locul 5 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cel care la finalul sezonului duce la barajul de menținere. Teoretic, sibienii vor avea un meci dificil la finalul acestei săptămâni, cu FK Miercurea Ciuc, liderul grupei.

Trupa din Șelimbăr va găzdui din nou o partidă cu FK Miercurea Ciuc, pe care a întâlnit-o și în penultima rundă a sezonului regular, în 3 martie, și în fața căreia n-a mișcat, cedând cu 0-3 în fața harghitenilor care la acel moment aveau nevoie de victorie pentru a prinde play-off-ul. De această dată nu se va mai juca însă la Avrig, ci la Râmnicu Vâlcea, noua casă a sibienilor în acest final de sezon.

Eugen Beza își ”adoarme” adversarul din acest weekend: ”Este cel mai bun din grupa noastră, merita să joace în play-off”

Spre deosebire de întâlnirea din sezonul regular, acum situația stă invers. Șelimbărul are nevoie urgentă de puncte pentru a-și îndeplini obiectivul, menținerea în Liga 2. Ciucanii sunt lideri în această grupă de play-out, au multe puncte în față și stau liniștiți, fără griji.

”Este un adversar cu care am jucat acasă, am pierdut cu 0-3, într-un meci în care poate nu reflectă rezultatul de pe teren, dar n-am contestat victoria celor de la Ciuc.
În primul rând, întâlnim un adversar care, din punctul meu de vedere, este cel mai bun din grupa noastră, un adversar care ar fi meritat să joace în play-off, cu jucători cu calitate individuală foarte bună. Lucrurile se schimbă puțin, s-a schimbat antrenorul, este domnul Dican, un antrenor cu mare experiență. Cum voi motiva jucătorii, cred că suntem toți conștienți de importanța jocului, de importanța punctelor și cred că vom fi foarte motivați la ora jocului”, a spus antrenorul Eugen Beza, care nu prea pune mare importanță pe terenul unde se va juca, gazonul de la Râmnicu Vâlcea aflându-se într-o stare mai bună decât cel de la Avrig: ”Să sperăm, pentru că în sezonul regular am luat bătaie drastic. Nu conteaza terenul, nu contează vremea, fiecare dinte cele două echipe are obiective diferite și cred că nu pot fi la fel de motivați din punct de vedere al stresului de competiție, cei de la Ciuc, dar este destul de periculos, pentru că este o echipă care joacă fotbal, un fotbal bun, degajat, și probabil vin să profite de aceste argumente ale lor.”

Beza așteaptă ca jucătorii săi să confirme în atac și în fața Ciucului, după ce cu Dunărea au avut o misiune facilă

În runda trecută, Șelimbărul a învins cu 5-0 la Călărași, modesta Dunărea, echipă retrogradată matematic. Sibienii au reușit, astfel, să câștige un meci după o serie de șase fără victorie, dar și să marcheze după ce în ultimele cinci jocuri nu înscrisese nici măcar o dată.

Beza conștientizează că în fața Dunării putea înscrie oricine și așteaptă din partea jucătorilor săi să confirme că s-au deblocat în fața unui  adversar puternic, cum e considerată trupa harghiteană.

”În fiecare joc ne-am propus să dăm la poartă, să aducem cât mai multe acțiuni. Nu am avut reușite, probabil am fost și blocați. Vedem la jocul acesta dacă vom continua creșterea. Eu sunt foarte optimist, pentru că ne-am antrenat bine, toți părem foarte conectați la importanța obiectivului, și, într-adevăr, și Mubele, și Yazalde sunt jucători cu mare experiență, care pot face diferența în orice moment. Dar nu depinde numai de ei, depinde de tot grupul, pentru că este un grup bun, care trebuie să facă diferența la acest joc”, a mai spus Beza în declarațiile de presă prezentate de clubul din Șelimbăr.

Antrenorul sibian a răspuns și la întrebarea dacă îi este greu să aleagă atacanții titulari, având în vedere fotbaliștii ofensivi de care dispune în lot. ”Acum, când alcătuim echipa, luăm în vedere mai multe argumente. Mă refer la săptămâna în curs, de antrenamente, evoluția anterioară, chiar dacă în acest caz, în compartimentul ofensiv, toți au dat randament, în funcție de adversitate. Sunt mai mulți factori, dar poate cea mai importantă este inspiranția de moment. Dar, indiferent de cine va începe în față, în compartimentul ofensiv, trebuie să fie conștient și cel de pe bancă, atunci când va intra, că doar obiectivul clubului e important și nu obiectivul individual”, a explicat Eugen Beza.

Declarațiile lui Eugen Beza înainte de CS Comunal Șelimbăr – FK Miercurea Ciuc:

https://www.youtube.com/watch?v=ow5bakiZrUs&t=209s

Toni Suciu și Bogdan Rotar își doresc victoria în fața echipei de care aparțin contractual

Clubul din Șelimbăr a anunțat că pentru meciul cu harghitenii Eugen Beza va avea la dispoziție aproape tot lotul, după ce Daniel Tătar, Bogdan Vișa, Adrian Cîrstean și Tudor Telcean s-au pregătit normal în această săptămână, însă nu va conta pe serviciile lui Radu Crișan, acesta fiind în continuare accidentat!

În lotul echipei sibiene se află și doi jucători care sunt împrumutați chiar de la FK Miercurea Ciuc. E vorba despre Toni Suciu și Bogdan Rotar.

”Este un meci special, deoarece întâlnesc fosta mea echipă, echipa de care aparțin. Am mulți prieteni acolo și, cu siguranță, asta mă va motiva să ajut echipa actuală să obținem o victorie în această partidă.
Am suferit o accidentare în Turcia, din păcate, dar sunt bucuros că am reușit să revin acum și sper să reușesc să-mi ajut echipa”, a spus Toni Suciu înaintea partidei cu FK Miercurea Ciuc.

”Meciul îl consider foarte important, nu din pricina că provin de acolo, împreună cu colegul meu Toni, ci pentru că trebuie să facem cât mai multe puncte pentru că avem nevoie în momentul de față. Sper să facem un joc bun și să câștigăm.
Ar fi foarte frumos să înscriu, caut de mult golul și chiar sper să vină cât de curând.
Sunt fericit pentru că ne-am deblocat (n.r. – după victoria cu Dunărea Călărași), era un moment de blocaj și trebuia să vină și victoria”, a declarat și Bogdan Rotar.

Declarațiile lui Toni Suciu și Bogdan Rotar înainte de CS Comunal Șelimbăr – FK Miercurea Ciuc:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=78&v=TGXEM8m5RnA&feature=emb_title

Ciucanii sunt liderul în Grupa A a play-out-ului, șelimbărenii încă au emoții pentru menținerea în Liga 2

Înainte de debutul etapei a 3-a a play-out-ului Ligii 2, CS Comunal Șelimbăr ocupă locul 4 în Grupa A, cu 27 de puncte, cu trei mai mult decât Poli Timișoara, echipa cu care este în luptă pentru evitarea poziției a 5-a, care duce la barajul de menținere. FK Miercurea Ciuc e lider în această grupă, cu 36 de puncte, dar are și un meci mai puțin disputat.

Partida de la Râmnicu Vâlcea dintre CS Comunal Șelimbăr și FK Miercurea Ciuc are loc sâmbătă, de la ora 11:00, și va fi arbitrată de centralul Mihai Amorăriței (Câmpina) și de asistenții Răzvan Claudiu Tudor (Craiova) și Gabriel Ion Catană (Târgovişte). Arbitru de rezervă este Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova), iar observatori au fost delegați Fevronia Ion (Craiova) și Stan Prodan (Alexandria).

Foto principal: Valentin Macrea / Sport Pictures
Foto text și video: CS Comunal Șelimbăr

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-s-au-impotmolit-in-mocirla-fk-miercurea-ciuc-i-a-aplicat-cel-mai-dur-esec-selimbarului-pe-terenul-de-la-avrig-si-urca-pe-loc-de-play-off-19221924

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-facut-sah-mat-poli-timisoara-in-25-de-minute-impresiile-lui-francisc-dican-dupa-un-debut-perfect-19225694

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbarul-a-reusit-la-calarasi-cate-o-reusita-pentru-fiecare-meci-fara-gol-marcat-in-ultimele-etape-eugen-beza-nu-aveam-scuze-daca-n-am-fi-castigat-psihic-eram-un-pic-blocati-19225800

Marius ANGHEL 08 Apr. 2022, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă