”Călăreții roșii” s-au împotmolit în mocirlă! FK Miercurea Ciuc i-a aplicat cel mai dur eșec Șelimbărului pe terenul de la Avrig și urcă pe loc de play-off

Ovidiu BOICA 05 Mar. 2022, 17:08 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr rămâne fără punct luat în 2022 după ce, sâmbătă, a pierdut și al doilea joc disputat de la reluarea campionatului, 0-3 cu FK Miercurea Ciuc, în etapa a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular.

La echipa sibiană au debutat Telcean, Arhirii și congolezul Mubele, jucători transferați în această iarnă.

Daniel Tătar a ieșit accidentat după doar 15 minute ale meciului de la Avrig

Echipa lui Eugen Beza mai are de așteptat până să obțină primele puncte în noul an. După eșecul din cartierul bucureștean Pantelimon, de acum o săptămână, 0-1 cu Metaloglobus, ”călăreții roșii” au cedat cu scor de neprezentare la Avrig în fața unei formații care păstrează șanse de a prinde play-off-ul, chiar urcând în Top 6 după acest meci.

Pe un teren extrem de dificil, curățat de zăpadă chiar înaintea meciului, foarte moale, oaspeții au început mai sus meciul, dar ocaziile cu adevărat periculoase la poarta lui Gal au întârziat să apară. Jelena l-a testat primul pe portarul împrumutat de CS Comunal de la campioana CFR Cluj cu un șut de la distanță (5).

Tânărul portar al Șelimbărului n-a avut probleme nici la lovitura de cap, ce-i drept cam moale, a lui Schieb, din centrarea în cros a lui Csuros (18).

Între timp, Eugen Beza, antrenorul Șelimbărului, s-a văzut nevoit să facă prima schimbare, căpitanul Tătar ieșind accidentat, în locul lui debutând Igor Arhirii, moldoveanul venit recent de la Milsami Orhei.

Lorant Kovacs a avut o bună oportunitate de a ”dezgheța” tabela, dar a trimis mult peste transversală dintr-o lovitură liberă de la 18 metri (29).

Șelimbărul a fost cu ocaziile, Miercurea Ciuc a înscris prin Jelena

Ultimul sfert de oră de dinaintea pauzei a fost al sibienilor, care și-au creat marile ocazii. Mai întâi Gyenge a respins cu piciorul, în fața careului, din fața lui Bogdan Rotar, atacantul împrumutat de Șelimbăr chiar de la Miercurea Ciuc, apoi Ciocâlteu a trimis alături, cu toată poarta goală în față, de la 14 metri (32). Patru minute mai târziu, același Ciocâlteu a prins de data asta cadrul porții, dar Gyenge a reținut mingea șutată de moldovean din marginea careului mare.

Rotar a fost din nou aproape de gol la 6 minute de la reluare. În replică, Kovacs a trimis în brațele portarului, din interiorul careului, o minge respinsă tocmai de Gal (54).

Goalkeeper-ul Șelimbărului n-a mai avut ce face, peste alte două minute, când Gal-Andrezly a centrat în cros pentru Jelena, iar atacantul maghiar a punctat cu o lovitură de cap bine țintită.

Oaspeții puteau să-și dubleze avantajul de pe tabelă la jumătatea reprizei, când Marrone a trimis cu latul un balon respins de defensiva Șelimbărului, dar Apro n-a fost suficient de înalt și a trecut pe sub el.

Schieb și Rodri Hernando i-au redus la tăcere pe sibieni

Ciocâlteu a continuat să fie principalul pericol pentru poarta ciucanilor și în partea a doua, dar n-a reușit nici de data asta să-l învingă pe Gyenge (69).

La celelalte buturi, Jebari a centrat pentru Lovacs, care a trimis, cu capul, în brațele lui Gal (72).

Un minut mai târziu, nou-intratul Cîrstean a încercat o boltă, văzându-l ieșit pe Gyenge, dar a trimis prea înalt și mingea a căzut pe plasă.

Oaspeții au făcut 2-0 cu 13 minute înainte de final la o fază oarecum trasă la indigo ca cea de la deschiderea scorului. Jebari a centrat de pe dreapta și Schieb a punctat cu o lovitură de cap dintre fundașii centrali ai Șelimbărului.

Ciocâlteu și-a mai încercat o dată norocul, dar mingea trimisă cu capul, pe spate, a trecut peste transversală (80).

Marrone a încercat să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor, dar a înălțat prea mult ”zmeul”, din unghi (90). Ciucanii au înscris totuși și pentru a treia oară, în prelungiri, când Rodri Hernando a scăpat pe contraatac singur cu Gal și l-a învins cu un șut plasat, la colț (90+1).

Miercurea Ciuc a urcat pe loc de play-off, Șelimbărul se scufundă în clasament

CS Comunal Șelimbăr rămâne, astfel, fără punct luat în noul an, după ce, acum o săptămână, pierduse și în Pantelimon, 0-1 cu Metaloglobus, în vreme ce formația din Miercurea Ciuc își continuă drumul spre un loc în grupa de promovare, fiind la a doua victorie consecutivă, după 2-0 acasă cu Unirea Dej, runda trecută.

FK Miercurea Ciuc a urcat, cu 32 de puncte, pe loc de play-off, de pe 7 pe 5, cel puțin până mâine, când joacă Chiajna (ora 12:30, cu Poli Timișoara). Totuși, echipa harghiteană este la egalitate de puncte cu Concordia, iar ilfovenii stau mai bine la rezultatul direct, însă acest lucru contează abia după ce se trage linia finală a sezonului regular.

CS Comunal Șelimbăr a picat pe poziția a 12-a, cu 23 de puncte.

În ultima etapă a sezonului regular, Șelimbărul joacă în deplasare la Viitorul Pandurii (locul 14, 21 puncte), în timp ce FK Miercurea Ciuc o întâlnește pe teren propriu pe FC Brașov (locul 16, 13 puncte).

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – FK MIERCUREA CIUC 0-3

Richard Jelena 57′, Marvin Schieb 77′, Rodri Hernando 90+1′

CS Comunal Șelimbăr: Gal – Tud. Telcean (Cîrstean 61′), Natea, R. Crișan – Monea, Rob. Boboc (Curtean 81′), D. Tătar (cpt.)(Arhirii 15′) – Al. Luca, Cărăruș (Buzan 81′), Ciocâlteu – Rotar (Mubele 61′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Vecerdea, Vișa, Antone
Antrenor: Eugen Beza

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – R. Takcas, Gergely, Apro, Marrone – Csuros (cpt.), L. Kovacs (Csiszer 88′) – Gal-Andrezly (P. Ivanovici 88′), Jebari (Bara 82′), Schieb (Rodri Hernando 88′) – Jelena (Metoyan 73′)
Rezerve neutilizate: Moga – Bujdoso, Tajti, Bărăbaș
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: Baza sportivă a Oraşului Avrig (Avrig – Sibiu); Arbitru: Marius Omuţ (Satu Mare); Asistenți: Iulian Cătălin Brînză și Mihăiță Adrian Noroc (ambii din Botoşani); Rezervă: Marius Chițu (Târgovişte); Observatori: Silviu Crângaşu (Ploieşti) și Romeo Malac (Timişoara).

Foto: CS Comunal Șelimbăr, Anghel Tibor (FK Miercurea Ciuc) și Valentin Macrea (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-acuza-arbitrajul-lui-marius-omut-dupa-meciul-de-la-avrig-am-platit-un-pret-enorm-pentru-posibila-accedere-a-celor-de-la-miercurea-ciuc-in-play-off-19222060

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

Ovidiu BOICA 05 Mar. 2022, 17:08 Liga 2
Pe aceeași temă