Eugen Beza, după succesul Șelimbărului cu ”U” Cluj: ”La pauză le-am spus jucătorilor să stea liniștiți că o să câștigăm. Și dacă pierdeam mă declaram mulțumit!”

Ovidiu BOICA 02 Nov. 2021, 14:13 Liga 2

Eugen Beza, antrenorul echipei CS Comunal Șelimbăr, care a produs surpriza, luni, în etapa a 12-a a Ligii 2, învingând la Avrig cu 4-2 Universitatea Cluj, una dintre pretendentele la promovare, a dezvăluit, la finalul partidei, că era convins la pauză că va câștiga. Atunci, rezultatul era unul de egalitate, scor 1-1, iar apoi clujenii au avut 2-1.

”Am avut un meci foarte greu, de care – sincer – m-am temut, dar până la urmă se pare că am făcut jocul perfect. La pauză am intrat în vestiar, i-am felicitat pentru prima repriză, am făcut o repriză foarte, foarte bună, le-am spus că este 1-1, să stea liniștiți că o să câștigăm”, a afirmat antrenorul echipei sibiene.

Eugen Beza, după eșecul cu Hermannstadt și victoria cu ”U” Cluj: ”Nu poți să pierzi la infinit, sau să ai ghinion la infinit”

Beza a mai spus că echipa sa ”a fost la înălțime” și că nu s-ar fi supărat dacă rezultatul ar fi fost altul, pentru că la Șelimbăr ”s-a format o familie”.

”Nu doar achizițiile (n.r. – au evoluat bine), toată echipa a fost la înălțime, inclusiv cei care au intrat de pe bancă, chiar și cei care n-au jucat, am fost o adevărată familie, iar dacă astăzi (n.r. – luni) am fi pierdut, eu mă declaram total mulțumit de jucători, pentru că, exact ca și la meciul cu Hermannstadt, nu poți să pierzi la infinit, sau să ai ghinion la infinit. Dacă muncești bine, dacă crezi în ceea ce faci, dacă studiezi… Și, cel mai important lucru, familia care s-a creat aici va pune multe probleme tuturor echipelor”, a adăugat antrenorul clasatei pe locul 9 după 12 etape.

  • CS Comunal Șelimbăr în meciul cu ”U” Cluj: R. Gal – Monea, Natea, Biatoumoussoka, D. Tătar (cpt.) – Antone (Al. Luca 65′), Cărăruș, Rob. Boboc, Yameogo (Al. Vodă 84′) – Ciocâlteu (T. Suciu 84′) – Ad. Cîrstean (Goh 76′). Rezerve neutilizate: Vâtcă – Criștiu, R. Crișan, Vecerdea, Vișa.

Beza a dedicat din nou victoria primarului și directorului general al clubului

Ca după succesul precedent de acasă, 1-0 cu Concordia Chiajna, victoria cu ”U” Cluj a fost dedicată de către Eugen Beza primarului comunei Șelimbăr și directorului general al clubului. ”Așa-mi place mie, poate-mi poartă și noroc”, a spus antrenorul.

”Dedic victoria – la fel cum am dedicat-o și cu Chiajna – lui Cornel Stănilă, care se ocupă zi de zi de noi, care reprezintă primăria Șelimbăr, și nu în ultimul rând domnului primar Marius Grecu, care – după fiecare joc – ne felicită, ne susține indiferent de rezultatele pe care le avem, iar dânsul, împreună cu Consiliul Local, ne susține din toate punctele de vedere. Chiar dacă este un club nou, un club în devenire, e un club care mie, ca antrenor, îmi oferă toate condițiile pentru performanța pe care mi-am propus-o anul acesta”, a mai spus Beza.

  • Pentru Șelimbăr au marcat Daniel Tătar (7′), Messie Biatoumoussoka (66′), Alexandru Ciocâlteu (74′) și Ion Cărăruș (82′), în timp ce pentru ”U” Cluj au punctat Alexandru Boiciuc (43′) și Florian Haită (53′ – penalty).

Cu Poli, ”un meci mult mai greu”

Eugen Beza a vorbit și despre următorul meci al ”cavalerilor roșii”, cel cu Politehnica Timișoara, în deplasare. Antrenorul crede că jocul cu bănățenii va fi chiar mai dificil decât cel cu ”U” Cluj.

”Sunt conștient că ne așteaptă un meci mult mai greu decât cel cu ”U” Cluj. Mă șteptam ca Poli să piardă la Dej, pentru că e foarte greu ca antrenor să montezi niște jucători care au făcut o performanță foarte mare (n.r. – calificarea în sferturile de finală ale Cupei României după victoria cu Rapid), plus drumul și oboseala fizică, dar mai ales psihică. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar avem o vorbă, noi trăim clipa, ne bucurăm de tot succesul de astăzi, pentru că a fost o muncă, iar începând din zilele următoare, ușor-ușor ne vom pregăti. Trei puncte cu ”U” Cluj sunt echivalente cu 3 puncte cu Brăila. Astăzi am obținut o victorie la fel de mare ca cea cu Chiajna. Cum spuneam înaintea meciului, sper să ne păstrăm o constanță în rezultate”, a mai spus Beza.

Altfel, Beza nu s-a arătat deranjat că, la începutul sezonului, unii considerau că echipa sa e victimă sigură și că va retrograda. ”Îi înțeleg, e normal, lumea e reticentă, așa a fost anul trecut cu Comuna Recea”, a spus antrenorul, care a vorbit și despre lotul pe care-l are acum la dispoziție și despre obiectiv, salvarea de la retrogradare: ”Am ales jucători în general după caracterul lor, am găsit un grup foarte bun aici, a fost foarte ușor din punctul ăsta de vedere. Primii pași au fost mai grei, dar obiectivul nostru rămâne salvarea de la retrogradare, asta urmărim în fiecare zi.”

Despre ajutorul dat vecinilor de la FC Hermannstadt: ”Fiecare cu treaba lui”

Eugen Beza a mai spus că nu se gândește la victoria cu ”U” ca și o mână de ajutor dată celor de la FC Hermannstadt, una dintre contracandidatele clujenilor la promovarea în Liga 1. Antrenorul Șelimbărului s-ar bucura însă ca gruparea care își dispută meciuri de acasă la Mediaș să promoveze, considerând că ar fi pentru ”binele fotbalului sibian”.

”Pentru mine, fiecare cu treaba lui. Încă o dată mai repet, meciul cu Hermannstadt ar fi trebuit să fie egal, să luăm un punct meritat, le doresc tot binele din lume, dacă victoria noastră îi ajută pe ei, mă bucur foarte mult, nu jucăm pentru nicio echipă, indiferent, îmi pare rău pentru jocul cu Petrolul, pentru că am prins o zi proastă. Hermannstadt va rămâne mereu în sufletul meu, e o echipă care m-a format ca antrenor și le doresc tot binele din lume, chiar dacă sunt câțiva suporteri care mă detestă și mă contestă, ăsta e fotbalul, fiecare are libertatea de exprimare. M-aș bucura la final să promoveze pentru că nimeni nu va putea lua clipele frumoase pe care le-am trăit acolo. Sunt sibian, se face un stadion nou, am copii care fac fotbal și pentru binele fotbalului sibian mi-aș dori din tot sufletul să promoveze. Mă repet, dacă victoriile cu Chiajna și ”U” Cluj îi ajută pe ei, înseamnă că lângă Sibiu (n.r. – la Șelimbăr) sunt niște oameni de mare caracter”, a completat Beza.

CS Comunal Șelimbăr are 17 puncte și e pe locul 9 în Liga 2 după 12 etape, iar următorul meci îl are în deplasare cu Poli Timișoara, sâmbătă, de la ora 14:00.

Declarațiile lui Eugen Beza după CS Comunal Șelimbăr – ”U” Cluj 4-2:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sepcile-rosii-puse-pe-fuga-de-cavalerii-din-selimbar-echipa-lui-eugen-beza-a-invins-u-cluj-19208422

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-universitatea-cluj-incheie-etapa-a-12-a-a-ligii-2-meciul-are-loc-la-avrig-de-la-ora-1530-19208351

Ovidiu BOICA 02 Nov. 2021, 14:13 Liga 2
Pe aceeași temă