”Șepcile roșii”, puse pe fugă de ”cavalerii” din Șelimbăr! Echipa lui Eugen Beza a învins ”U” Cluj | VIDEO rezumatul

Ovidiu BOICA 01 Nov. 2021, 19:03 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr a făcut un meci foarte bun împotriva uneia dintre pretendentele la promovare în acest sezon, reușind să revină de la 1-2 și să se impună la o diferență de două goluri. În urma acestui rezultat, echipa lui Eugen Beza urcă 5 locuri în clasamentul Ligii 2, revenind pe poziția pe care se afla și înainte de debutul etapei a 12-a.

Trupa sibiană a obținut o nouă victorie în fața uneia dintre formațiile din fruntea clasamentului, după cea cu Concordia (1-0), întărind ideea că a făcut meciuri bune cu echipele de top din Liga 2, exceptându-l pe cel cu Petrolul, pierdut pe ”Ilie Oană” cu 3-0. La o săptămână după ce a cedat la Mediaș în ultimele secunde ale jocului cu FC Hermannstadt (3-2), ”cavalerii roșii” s-au impus fără drept de apel în fața lui ”U” Cluj. Jucătorii lui Eugen Beza au deschis scorul repede, dar au fost conduși la un moment dat cu 2-1, reușind să marcheze până la final încă de trei ori și câștigând cu 4-2, la Avrig. La 2-2, clujenii au rămas în 10, după eliminarea lui Gîț.

Șelimbărul a avut avantaj încă din start, dar clujenii au egalat înainte de pauză

Meciul a început practic de la 1-0, Daniel Tătar – sărbătoritul de săptămâna trecută al Șelimbărului – reușind să-l învingă pe Gorcea cu un șut peste zid, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri (7′).

Clujenii au cerut penalty la o forțare în atac a lui Haită, dar ”centralul” Mavriche a fost de altă părere (20′). Același Haită a vrut să se asigure că Gal este atent la meci (24′), iar un minut mai târziu Tescan a trimis, cu capul, în brațele goalkeeper-ului, din centrarea lui Gîț.

Oaspeții au reușit totuși să egaleze până la pauză, Boiciuc fructificând o centrare cu boltă a lui Tescan (43′).

”Cavalerii roșii” au reluat înaintarea pe cărările spre poarta ”șepcilor”, la revenirea de la vestiare, însă Yameogo a tras dezamăgitor, cu latul (46′), Antone s-a lăsat prea mult pe spate în momentul șutului și a trimis peste transversală (49′), la fel și Cărăruș, două minute mai târziu.

Clujenii au preluat conducerea dintr-un penalty acordat de ”centralul” Mavriche la un șut al lui Boiciuc în brațul lui Monea. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Haită (53′). Mai mult, jucătorii lui Linkar își puteau dubla avantajul la ”foarfeca” lui Dican, însă Gal a reușit să rețină cu destulă dificultate (58′).

Șelimbărul a schimbat executantul cornerelor și Yameogo a trimis perfect de la colțul terenului, pe lung, pentru Biatoumoussoka, iar francezul a adus egalarea (66′).

Gîț, două ”galbene” în tot atâtea minute

Ciocâlteu l-a chinuit serios pe Gîț, care și-a pierdut cumpătul și a luat două cartonașe galbene în minutele 68 și 69, lăsându-și echipa în inferioritate.

Cu un om în plus, sibienii nu s-au lăsat multă vreme invitați și, în urma unui nou corner executat de Yameogo, Ciocâlteu a catapultat mingea sub transversală, din voleu (74′).

Oaspeții au forțat egalarea, însă Tătar a respins de pe linia porții la reluarea lui Ispas (79′).

Golul a picat tot în poarta lui Gorcea, ”lunetistul” Cărăruș executându-l cu un trasor de la 22 de metri, în plasa laterală (82′).

Diferența ar fi putut fi și mai mare, nou-intratul Vodă ratând de puțin ținta (86′), apoi Gorcea blocându-l pe Cărăruș și reținând de la picioarele lui Goh (88′).

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor și rezultatele înregistrate în etapa a 12-a

CS COMUNAL ȘELIMBĂR – UNIVERSITATEA CLUJ 4-2

Daniel Tătar 7′, Messie Biatoumoussoka 66′, Alexandru Ciocâlteu 74′, Ion Cărăruș 82′ / Alexandru Boiciuc 43′, Florian Haită 53′ – penalty

CS Comunal Șelimbăr: R. Gal – Monea, Natea, Biatoumoussoka, D. Tătar (cpt.) – Antone (Al. Luca 65′), Cărăruș, Rob. Boboc, Yameogo (Al. Vodă 84′) – Ciocâlteu (T. Suciu 84′) – Ad. Cîrstean (Goh 76′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Criștiu, R. Crișan, Vecerdea, Vișa
Antrenor: Eugen Beza

”U” Cluj: Gorcea – Gîț, Dican (cpt.), D. Ispas (Vomir 84′), Mitrea – Acolatse – Hofman (M. Ciobanu 67′), Haită, Ribeiro (Blejdea 77′), Tescan (Rob. Răducanu 67′) – Boiciuc
Rezerve neutilizate: Micle – M. Moraru, Taub, Nic. Pîrvulescu, Vl. Moraru
Antrenor: Erik Lincar
Eliminat: Alexandru Gîț 70′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Baza sportivă a Oraşului Avrig (Avrig – Sibiu); Arbitru: Sergiu Mavriche (Bacău); Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti); Rezervă: Valentin Porumbel (Olteniţa); Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Șelimbăr se menține pe locul 9, ”U” Cluj pică pe 3

CS Comunal Șelimbăr acumulează 17 puncte și revine pe locul 9, unde era și înainte de începerea etapei a 12-a, în timp ce ”U” Cluj rămâne cu 27 de puncte și pierde o poziție în clasament după desfășurarea runde, de pe 2 pe 3.

În runda a 13-a, pentru Șelimbăr urmează meciul din deplasare cu Poli Timișoara (sâmbătă, ora 14:00), în timp ce pentru ”U” Cluj urmează jocul de acasă cu FC Brașov (luni, ora 17:30).

REZUMATUL meciului CS Comunal Șelimbăr – Universitatea Cluj 4-2:

https://www.youtube.com/watch?v=GqY_8u_FN5E

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: Universitatea Cluj și LookSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-universitatea-cluj-incheie-etapa-a-12-a-a-ligii-2-meciul-are-loc-la-avrig-de-la-ora-1530-19208351

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-primele-doua-meciuri-ale-zilei-au-loc-de-la-ora-1100-la-calarasi-si-timisoara-19208051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-doar-trei-meciuri-au-loc-sambata-de-la-ora-1100-mai-nou-se-joaca-si-la-insuratei-partide-de-esalon-secund-unde-primul-oaspete-este-poli-iasi-19207841

Ovidiu BOICA 01 Nov. 2021, 19:03 Liga 2
Pe aceeași temă