Poli Timișoara continuă în Cupa României după ce o elimină surprinzător pe Rapid!

Anda DELIU 28 Oct. 2021, 23:14 Cupa României

Rapid și-a luat adio de la Cupa României, după ce Poli Timișoara a învins-o acasă cu 2-0, în optimi, după un joc slab al formației de prima ligă. Bănățenii au marcat prin Erik Gerbi și Octavian Ursu, după două asisturi ale tânărului Doru Andrei, și se alătură echipelor ACSO Filiași și FC Buzău, ca reprezentante ale ligilor inferioare calificate în sferturile Cupei României.

Pe un stadion ”Dan Păltinișanu” ”înghețat” la propiu și la figurat, nici atmosfera de la firul ierbii nu a fost una deloc grozavă. S-a jucat într-un ritm deloc alert, iar surprinzător, Poli a dominat-o pe Rapid. În minutul 21, elevii lui Nicolae Croitoru au marcat, după o fază la care Doru Andrei a trecut de trei adversari și I-a pasat lui Erik Gerbi, care deși nu a reluat grozav, a marcat, pe lângă Drăghia.

Rapidiștii s-au trezit abia pe finalul reprizei secunde. În minutul 41, Marzouk a trimis pe lângă buturi, iar peste un minut Stahl a fost aproape de egalare la o reluare cu capul, a trimis mingea în bara laterală, iar de acolo a ajuns în brațele lui Devenish-Meares.

Ocaziile ratate se răzbună în fotbal

În a doua repriză, Rapidul a preluat mai mult inițiativa jocului, cum era și firesc. În minutul 46, Stahl a tras din întoarcere, dar nu l-a putut învinge pe fostul portar legitimat la formația giuleșteană, Harrison Devenish-Meares.

Rapidiștii, care nu au părut foarte concentrați la meci, au mai irosit ocazii prin Dandea, dar și prin Sefer care a avut o dublă ocazie în minutul 69. Așa cum se spune, ratările se răzbună în fotbal, iar peste un minut Doru Andrei a pasat pe culoare, iar Octavian Ursu a scăpat singur și a marcat împotriva fostei sale echipe.

Rapid nu a arătat mai nimic

Poli a și mutat defensiv după gol, cu Denis Radu înlocuit de Bocșan, mutare pregătită de dinainte de înscrierea celui de-al doilea gol. Bănățenii au mai avut ocazii ulterior, prin Lazăr, împrumutat chiar de la Rapid, și Ursu.

REZULTATELE din FAZA I, FAZA A II-A, FAZA A III-A, FAZA A IV-A și 16-IMI

POLITEHNICA TIMIȘOARA – RAPID 2-0

Erik Gerbi 21′, Octavian Ursu 70′

Poli: Devenish-Meares – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – R. Lazăr, Ignea – D. Radu (Bocșan 72′), Oct. Ursu (Rob. Hațegan 89′), D. Andrei – Gerbi (Zaluschi 90+2′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Moțiu, S. Costea
Antrenor: Nicolae Croitoru

Rapid: Drăghia (cpt.) – Cârnaț, Dandea (Bg. Barbu 72′), Nastos, Florică (Demici 84′) – Al. Albu, R. Moise – R. Ilie (Dr. Grigore 63′), Alami, Stahl – Marzouk (Sefer 46′)
Rezerve neutilizate: H. Moldovan – Cr. Ignat, Despa, S. Iosif, Săpunaru
Antrenor: Mihai Iosif

Stadion: ”Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Arbitru: Sorin Costreie (Buftea); Asistenți: Mihăiță Necula și Vlad Bârleanu (ambii din Bucureşti); Rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad); Observatori: Octavian Șovre (Satu Mare) și Vlad Căluşer (Voiniceni – Mureş). 

În campionat, Poli nu se simte grozav, deoarece e pe locul 15 în Liga 2, cu 10 puncte. Poliștii au meci în deplasare duminică, de la ora 13:00, la Unirea Dej (locul 14, 12 puncte). Echipa bucureșteană e pe locul 7 în campionatul Ligii 1, cu 22 de puncte. Rapid va juca în Liga 1 luni, acasă, la Mioveni, cu ”FC U” Craiova, de la ora 20:30.

  • În sferturi au mai obținut calificarea echipele ACSO Filiași (Liga 3 / 6-5 după lovituri de departajare cu FC Hermannstadt / Liga 2), Chindia Târgoviște (Liga 1 / 1-0 la Gaz Metan Mediaș / Liga 1), Campionii FC Argeș (Liga 1 / 2-1 la Dinamo / Liga 1), Universitatea Craiova (Liga 1 / 4-0 la Minaur Baia Mare / Liga 3), FC Voluntari (Liga 1 / 3-0 la ”masa verde” cu FCSB / Liga 1), FC Buzău (Liga 2 / 3-0 cu Dunărea Călărași / Liga 2) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (Liga 1 / 1-0 la U Craiova 1948 SA / Liga 1).

Foto: Leczki Jozsi  / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultima-calificata-in-sferturile-cupei-romaniei-se-decide-intre-poli-timisoara-si-rapid-meciul-incepe-la-ora-2100-pe-dan-paltinisanu-19207542

Anda DELIU 28 Oct. 2021, 23:14 Cupa României
Pe aceeași temă