Comunicat interpretabil dat de conducerea Politehnicii Timișoara! Antrenorul: ”Nu cred că problema este Tavi Benga.” Echipa are un obiectiv infernal

Anda DELIU 03 Mar. 2023, 15:30 Liga 2
Comunicat interpretabil dat de conducerea Politehnicii Timișoara! Antrenorul: ”Nu cred că problema este Tavi Benga.” Echipa are un obiectiv infernal

Cu doar o zi înainte de meciul cu Poli Iași și la șase (!) zile distanță de la eșecul de la Dumbrăvița (scor 1-3), conducerea Politehnicii Timișoara a dat un comunicat neasumat, semnat ”conducerea”, cum că echipa a jucat foarte prost runda trecută.

Pare a fi un fel de ultimatum sau cel puțin se bate șaua să priceapă iapă că Octavian Benga ar putea fi schimbat, dar antrenorul amintește că a făcut un lot slab pentru că nu erau bani în club.

Conducerea Politehnicii Timișoara vrea 6 puncte cu Poli Iași și Dinamo

Aparent, în comunicatul nesemnat cu numele cuiva, ci de ”conducere” se cere echipei să câștige următoarele două meciuri, ultimele două din sezonul regular, după prestația slabă de la Dumbrăvița în primul joc oficial din 2023.

”Rezultatul de la Dumbrăvița a fost o mare dezamăgire, iar jocul prestat a fost departe de cel așteptat de club și de suporterii alb-violeți. Credem însă cu tărie în calitatea lotului și a staffului tehnic, în modul în care s-a lucrat în pregătirea sezonului de primăvară. Stafful tehnic a avut, de altfel, libertatea de a-și forma lotul. De aceea, în următoarele meciuri, atât jucătorii cât și stafful tehnic trebuie să arate că înțeleg responsabilitatea de a fi parte a clubului Politehnica Timișoara. Obiectivul pentru cele două partide din sezonul regulat nu poate fi decât obținerea a maxim (n.r. – corect gramatical este maximum) de puncte, chiar dacă vom întâlni adversare situate pe locuri de play-off”, se arată în comunicat.

Octavian Benga nu știa de comunicat la conferința de presă de la ora 13:00

Comunicatul ”pute” a lipsă de fair-play din partea conducerii față de jucători și antrenori, căci a fost dat în timpul antrenamentului echipei, iar Octavian Benga a spus, la conferința de la ora 13:00, de după sesiunea de pregătire, că nu știe despre ce e vorba.

Reporterul Liga2.ro i-a citit comunicatul, la propunerea antrenorului, iar atunci, principalul a comentat afirmațiile. ”Nu știu despre ce e vorba, am fost la antrenament. (n.r. – după ce i s-a citit comunicatul). Nu știu dacă putem să obținem maximul din aceste două jocuri. Vom vedea în meciurile următoare. E interpretabil comunicatul. La un moment dat spune că există încredere și staff. Nu știu cine l-a dat. E clar că rezultatul de la Dumbrăvița a fost unul dezămăgitor și pentru jucători și pentru mine, maniera de care am pierdut, pentru că ne-am bătut singuri. Am jucat și în condiții destul de rele. Toate situațiile au fost negative”, a spus Benga.

Pe sărăcie nu se pot face minuni!

Altfel, Benga a spus că dacă se va renunța la el, va accepta, dar a reamintit de ce Poli are acum acest lot.

”Bugetul clubului a fost scăzut. Era clar, am înțeles de la oamenii care conduceau că nu erau bani, au trebuit să plece 21 de jucători aproape și a scăzut fondul salarial la jumătate. Am încercat să aducem jucători cu care să ne prezentăm. La un anumit moment transferurile erau blocate, salariile erau neluate. Era un curent că sunt probleme la club și apoi a trebuit să aducem și jucători care să vină în probe. A fost foarte greu, ne-am oprit la ce am putut aduce. Nu sunt doar jucători pe care i-a adus numai Tavi Benga. Avem un staff și conducere. Și stafful și-a dat cu părerea, și președintele, și vicepreședintele, și directorul sportiv. Nu cred că Tavi Benga este problema în acest moment și, sincer să fiu, nu mi-e frică dacă plec sau nu de la echipă. Am acceptat să vin într-un moment foarte greu. Dacă într-un anumit moment clubul va cere sau va considera de cuvință să găsească pe altcineva, eu nu mă voi împotrivi. Nu sunt conducător, sunt doar antrenor. N-ar fi nicio supărare. E clar că nu poți să fii antrenor pe viață. Sunt momente dificile, iar așteptările sunt mari, dar nu știu dacă ar trebui să fie așa de mari”, a mai spus Benga.

Costel Pantilimon, la prezentarea sa: ”Prioritatea e să creăm o bază solidă”

De curând, Poli Timișoara și-a numit o nouă conducere administrativă, în frunte cu fostul portar Costel Pantilimon, ca manager general. Fostul internațional Paul Codrea a fost numit director sportiv, iar Iosif Rotariu se ocupă de găsirea de tineri jucători cu potențial.

”Mi-aș dori să rămânem în Liga 2, știu că nu sună realistic în momentul de față, dar pentru noi prioritatea e să creăm o bază solidă, să putem să promovăm jucători tineri în continuare și să creăm un ambient sănătos”, spunea Pantilimon la prezentarea sa.

Poli Timișoara ocupă penultimul loc în clasamentul Ligii 2 după 17 etape, cu 12 puncte acumulate, la fel ca ultima clasată Unirea Constanța. După cele două jocuri din sezonul regular rămase de disputat, în play-out echipele vor mai avea de jucat fiecare câte șase partide.

Sâmbătă, de la ora 14:30, Poli Timișoara o întâlnește pe arena Știința pe Poli Iași, clasată pe locul 2, la egalitate cu liderul Steaua și deja calificată matematic în play-off.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-se-teme-de-penultima-clasata-poli-timisoara-partida-pare-dezechilibrata-dar-nu-va-fi-asa-vor-fi-orgolii-ambitii-antrenorul-iasiului-despre-cum-vede-lupta-din-play-o-19261841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-11-echipe-in-lupta-pentru-patru-locuri-de-play-off-de-liga-2-sansele-fiecarora-si-programul-lor-in-ultimele-doua-etape-ale-sezonului-regular-19261811

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-an-de-cand-s-a-inchis-stadionul-dan-paltinisanu-nici-macar-proiectul-tehnic-pentru-demolare-nu-e-gata-si-nu-se-stie-cand-vor-intra-efectiv-buldozerele-pe-arena-19261701

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-marian-iancu-stie-cum-timisoara-poate-fi-din-nou-o-forta-in-fotbalul-romanesc-si-e-de-parere-ca-o-retrogradare-in-liga-3-a-politehnicii-nici-nu-conteaza-19260992

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-meciuri-televizate-in-penultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-runda-a-18-a-incepe-si-se-termina-cu-doua-jocuri-in-care-echipele-lupta-pentru-play-off-19261496

Anda DELIU 03 Mar. 2023, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă