Octavian Benga, foarte supărat după ce Poli Timișoara a pierdut la Dumbrăvița: ”Suntem fraierii de serviciu și ne-am bătut singuri. Suntem niște proști”

Anda DELIU 25 Feb. 2023, 22:58 Liga 2

Octavian Benga a fost sincer și dur după ce Poli Timișoara a pierdut cu scorul de 1-3 meciul de la Dumbrăvița, în prima etapă programată în 2023, antepenultima a sezonului regular.

Antrenorul a punctat că mai ales primul gol încasat de echipa sa a fost penibil, însă pierde din vedere că lotul alcătuit în condiții de probleme financiare este slab și probabil visează el la prea multe de la niște jucători cu limite și carențe.

Sâmbătă neagră pentru Poli Timișoara

Benga și-a blamat jucătorii pentru erorile comise și a exagerat la un moment dat, când a precizat că Poli a controlat tot meciul, un lucru total neadevărat, cu excepția unor momente, pentru oricine a fost la stadion și s-a uitat la joc.

”O înfrângere dureroasă, o sâmbătă neagră pot să spun pentru noi. În primul rând, pentru mine! Pot spune că astăzi, cu tot respectul pe care îl am față de adversarul nostru, ne-am bătut singuri. Toate cele trei goluri din prima repriză au fost trase la indigo. Lovituri libere de la mijlocul terenului, mingea pică prin careu și am făcut cadouri. Chiar și un autogol. Pot spune că toate cele trei goluri au fost greșelile noastre, cadouri. Ce pot să zic? Teren, lipsă de concentrare. Nici nu contează terenul când nu ești foarte concentrat. Eram și pe un moment bun al jocului, când am primit primul gol. Conduceam clar ostilitățile în câmp. Pe toată durata partidei am condus jocul și ostilitățile, pentru că ne doream să câștigăm și cred că am avut ceva peste adversarii noștri. Dar ne-am bătut singuri. Trei goluri, trei cadouri”, a declarat Benga, foarte supărat.

”Suntem niște proști”

Antrenorul nu s-a ferit de cuvinte și i-a făcut pe poliști, inclusiv și pe sine, proști. ”Cred că am avut două penalty-uri. La fel cum l-a dat pe primul, putea să le dea și pe celelalte. A interpretat cum a dorit arbitrul (n.r. – Mihai Motan din Târgovişte), a spus că a sărit mingea din pământ, dar, per total nu trebuia să facem noi acele cadouri. Pot spune că suntem fraierii de serviciu și ne-am bătut singuri astăzi.
(n.r. – întrebat dacă s-a rupt ceva în joc după primul gol) Nu s-a rupt nimic, toate cele trei goluri au fost trase la indigo. Lovitură liberă de la mijlocul terenului, mingea pică în careu, nu urmărești mingea, iese penalty. Prostia noastră. Din prostia noastră! Ne-am bătut singuri. Suntem niște proști”, a tunat Benga.

Cosmin Stan nu l-a surprins, spune Benga

Benga a explicat că tactica dumbrăvițenilor nu i-a fost deloc străină și a antrenat cum să joace împotriva lor, dar, pur și simplu, echipa nu a reușit să țină pasul.

”Nu m-a surprins cu nimic. Știam cum joacă. Știam sistemul, cu trei fundași, un 3-5-2. Ne-am și pregătit pentru acest lucru. Am și repetat în timpul săptămânii. Jucătorilor le-am cerut de multe ori, și poate din cauza terenului, să schimbăm direcția de joc, ca să-i suprindem. N-am făcut-o și acest lucru a dus la un joc de luptă care și normal, dacă ei conduceau, le era mai ușor. Să dăm cadouri… Dacă înscriam primii probabil alfel era jocul, că și terenul era în condiții foarte proaste”, a mai spus Benga.

Mai speră în salvare

Deși lotul lui Poli nu prea dă speranțe pentru o salvare de la retrogradare altfel prin locuri apărute iar din desființări sau abandonuri, Benga pare că încă mai speră la o minune.

”Normal că șansele de salvare sunt mici dacă nu faci puncte. Dar noi trebuie să jucăm până la capăt. De asta am și rămas și eu și ceilalți jucători. Încercăm și am muncit și am făcut o reconstrucție așa a unei echipe cu mai puțini jucători care își doresc și au încredere. Mă așteptam poate la mai mult curaj, pentru că am încercat să iau presiunea de pe ei. Le-am spus că ei trebuie să joace, nu contează ce urmează, ca și cum este nu meci normal, să dea totul pe teren fără să existe o presiune. Cred că în anumite momente, unii jucătoii au simțit presiunea aceasta a retrogradării sau a unei echipe care se află în subsolul clasametului. În câteva situați au greșit. Dar nu avem ce să facem, aceștia sunt jucătorii. Mergem înainte, trebuie încurajați și să încercăm să facem puncte”, a mai adăugat antrenorul polist.

Poli Timișoara în meciul cu Dumbrăvița: Murariu – D. Radu, Bocșan (cpt.), Porumb (Sekulic 58’), Taub (Oanea 58’) – Gîdea (D. Benzar 78’), Ignea, Tiihonen, Stojanovic (Bîrnoi 58’)– Marincu (Mada 78’), Gavra. Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Târșa, C. Tudor, Gologan.

Cu 12 puncte, Poli Timișoara a pe locul 19 în Liga 2, la egalitate cu ultima clasată Unirea Constanța. Runda viitoare, penultima a sezonului regular, joacă sâmbătă, de la 14:30, acasă cu Poli Iași, echipă calificată matematic în play-off din acest weekend.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-n-a-avut-mila-de-poli-timisoara-cosmin-stan-m-am-gandit-sa-i-batem-la-scor-pe-mine-nu-ma-surprinde-ca-am-avut-3-0-la-pauza-19261336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-poli-iasi-poate-egala-liderul-steaua-fk-miercurea-ciuc-tinteste-sa-urce-pe-loc-de-play-off-19261178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-poli-iasi-primele-echipe-calificate-matematic-in-play-off-in-acest-sezon-de-liga-2-situatia-celorlalte-formatii-care-se-lupta-pentru-grupa-de-promovare-19261367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-rezistat-eroic-cu-unirea-dej-dar-tot-a-pierdut-acasa-iulian-muntean-mi-a-fost-mai-frica-de-primul-meci-mai-mult-psihologic-19261396

Anda DELIU 25 Feb. 2023, 22:58 Liga 2
Pe aceeași temă