VIDEO | Dramatism pe ”Arcul de Triumf”, cu Dinamo trăind la intensitate maximă finalul de joc cu Poli Timișoara și sărbătorind accederea în play-off. Ovidiu Burcă: ”Istoria și clubul ăsta atât de mare te obligă să ai obiective mari”

Bucurie de nedescris pe stadionul Arcul de Triumf din București, duminică după-amiază, 12 martie 2023, după ce Dinamo a reușit să obțină accederea în play-off-ul din Liga 2, un obiectiv la un moment dat greu de realizat după ce la finalul etapei 7 echipa era în subsolul clasamentului, doar cu 6 puncte acumulate!

Jucătorii lui Ovidiu Burcă nu au reușit să câștige meciul de pe teren propriu cu Poli Timișoara, fiind egalați pe final, astfel că ultimele minute au fost trăite la intensitate maximă de Patriche și compania. Totuși, dinamoviștii au avut noroc cu celelalte rezultate ale etapei a 19-a și s-au menținut pe locul 6, ultimul calificabil în grupa de promovare.

După fluierul final și aflarea celorlalte rezultate, de pe stadioanele din București (Pantelimon), Baia Mare și Slobozia, jucătorii dinamoviști au căzut în genunchi, să mulțumească divinității, iar Ovidiu Burcă a pornit și el fiesta, după ce s-a aflat că echipa sa a obținut biletul pentru play-off.

Dinamo a trăit la intensitate maximă finalul meciului cu Poli Timișoara

Dinamo a avut un meci greu pe teren propriu cu Poli Timișoara, penultima clasată, și a reușit să deschidă scorul în prelungirile primei reprize. Daniel Iglesias a marcat în minutul 45+1. Cătălin Oanea, un fost rapidist, că tot în galeria Politehnicii au fost mulți fani giuleșteni la acest joc, a adus egalarea în minutul 81, cu un șut frumos. Poli a rămas și în inferioritate numerică din minutul 83, după eliminarea lui Milos Sekulic, însă n-a mai încasat un gol și a obținut primul său punct în 2023.

Cum Dinamo trebuia să câștige pentru a sta la mâna sa și a obține calificarea în play-off, echipa bucureșteană a avut nevoie în noile condiții și de rezultatele indirecte. Astfel că tensiunea a fost maximă.

La final, jucătorii și suporterii au sărbătorit minute în șir. Răzvan Zăvăleanu și Andrei Nicolescu au fost și ei extrem de fericiți și au ajuns imediat pe gazon, acolo unde i-au îmbrățișat pe jucători, ca după o mare performanță!

Ovidiu Burcă, după ce Dinamo s-a calificat în play-off: ”Excursia noastră nu se oprește aici”

După joc, antrenorul Ovidiu Burcă a recunoscut că Dinamo a avut și un ajutor divin de partea sa, pentru obținerea acestei calificări în play-off, acolo unde echipa va încerca să se situeze pe un loc promovabil.

”Înainte de acest meci n-am făcut niciun calcul, sincer. Orice calcul faci, nu prea se întâmplă. Chiar dacă astăzi n-a fost cum ne-am dorit, nu trebuie să luăm din meritul acestor băieți fantastici. Cât de supărați, triști i-am găsit, și iată-i acum, cred că este meritul lor.

Vreau să dedic acest prim pas important pe care l-am făcut suporterilor. N-am mai văzut de mult o astfel de atmosferă fantastică. Cred că fanii sunt mândri de noi. După aceste rezultate, ne dorim să aducem înapoi fanii care s-au îndepărtat de noi după retrogradare.

Excursia noastră nu se oprește aici. Am bifat o bornă, suntem bucuroși. Am intrat în play-off, și cu puțin ajutor divin, trebuie să mergem mai departe. Nu ne vedea nimeni în play-off, de asta este bucuria asta. Oamenii au venit, încet, încet, alături de noi. Toată energia asta, ne-am dorit foarte mult să ne calificăm în play-off.

E un moment care poate însemna foarte mult în istoria acestui club. A fost un meci ca pe vremuri, ca intensitate, un ritm bun. Cei de la Timișoara au avut și ei suporteri în tribune. Era puțin dezechilibrată situația. Pentru ei, miza acestui meci nu era atât de meci.

Va fi un play-off foarte frumos, în care se poate întâmpla absolut orice. Nu ne-am propus un obiectiv îndepărtat, ci următorul meci. Vrem să creștem de la zi la zi, să creăm o mentalitate. Asta înseamnă să fii campion, să crești de la zi la zi.

Jucăm cu presiunea unui tricou cu greutate, asta înseamnă Dinamo. Istoria și clubul ăsta atât de mare te obligă să ai obiective mari. Am avut o primă de obiectiv, este frumos să vină și satisfacția materială acum”, a spus Ovidiu Burcă, la microfonul DigiSport.

Dinamo, la egalitate cu Gloria Buzău la startul play-off-ului

În play-off, Dinamo îi va avea adversari pe Steaua, Poli Iași (ambele cu câte 40 de puncte), SC Oțelul Galați (36 puncte), Unirea Dej (32 puncte) și Gloria Buzău (31 puncte).

Dinamo are tot 31 de puncte, iar Steaua nu are drept de promovare, astfel că doar o echipă dintre celelalte cinci nu va promova sau un va juca baraj de accedere în prima ligă.

Luni, de la ora 13:00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului play-off-ului și play-out-ului.

În play-off, echipele vor juca meciuri tur – retur, astfel că vor mai fi încă zece etape, iar punctajul cu care se intră în această grupă de promovare este cel obținut în primele 19 runde ale sezonului regular.

Foto: Mihai Pop și Alexandra Pandrea / ProSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-fc-brasov-au-remizat-si-merg-brat-la-brat-in-play-out-ul-ligii-2-dan-alexa-ramanem-cu-regretul-ca-meritam-sa-fim-in-play-off-19262903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-cele-10-meciuri-incep-la-ora-1300-astazi-aflam-ultimele-trei-formatii-care-merg-in-play-off-si-componenta-grupelor-de-play-out-19262823

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

Pe aceeași temă