Progresul Spartac va debuta la Buftea cu CS Comunal Șelimbăr. După ce a început Liga 2 la Clinceni, nou-promovata ”inaugurează noua casă” cu sibienii, iar decizia ține și de partea financiară

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 19 Aug. 2022, 17:09 Actualizat: 19 Aug. 2022, 17:25 Liga 2
Progresul Spartac va debuta la Buftea cu CS Comunal Șelimbăr. După ce a început Liga 2 la Clinceni, nou-promovata ”inaugurează noua casă” cu sibienii, iar decizia ține și de partea financiară

Progresul Spartac a fost nevoită să caute variante de stadion pe care să evolueze în partidele de pe teren propriu, după ce arena pe care a jucat în Liga 3 nu a fost omologată și pentru Liga 2. Astfel, în etapa a 3-a, nou-promovata va evolua la Buftea, după ce a început campionatul la Clinceni.

Progresul Spartac, primul meci la Buftea. Partida cu CS Comunal Șelimbăr va avea loc la Centrul Național de Fotbal

În prima etapă de Liga 2, chiar dacă Progresul Spartac a anunțat că va evolua la Buftea în acest debut de sezon, a jucat, în cele din urmă, la Clinceni, pe arena fostei echipe Academica Clinceni, care stagiunea precedentă a evoluat în Liga 1.

Stadionul din Clinceni nu le-a purtat noroc elevilor lui Andrei Erimia, pierzând cu 0-1 contra lui Dinamo, dar nu acesta e motivul pentru care nu va mai evolua și în etapa a 3-a acolo. Progresul Spartac a informat că este nevoită să evolueze la Buftea, la Centrul Național de Fotbal, în confruntarea cu CS Comunal Șelimbăr, de sâmbătă, de la ora 18:00, oferind mai multe detalii cu privire la decizie.

Însă, nu este singura partidă care va avea loc la Buftea mâine, pentru că și Concordia Chiajna va juca acolo, deoarece lucrările la arena proprie, pentru schimbarea gazonului, continuă. Ilfovenii vor avea meciul cu CSC Dumbrăvița mai devreme, de la ora 11:00.

Progresul Spartac nu joacă la Clinceni și din cauza detaliului financiar

Un detaliu pentru care stadionul din Clinceni nu a mai fost închiriat a ținut de partea financiară. Clubul a comunicat acest lucru susținătorilor, chiar dacă aceștia erau mai fericiți ca duelul să se joace la Clinceni. Pe lângă factorul financiar, alegerea stadionului de la Buftea a ținut și de factorul logistic.

De acum înainte, pentru următoarele etape de acasă, Progresul Spartac va evolua, în mod teoretic, doar la Buftea.

Meciul cu Șelimbăr se joacă la Buftea

Nu putem închiria Clinceni Arena pentru fiecare meci de pe teren propriu. După cum am mai menționat în ultimele săptămâni, casa Progresului pentru primele noastre meciuri din sezonul acesta de Liga a 2-a va fi Centrul Național de Fotbal Buftea. Deși realizăm că această locație nu este cea mai benefică pentru unii suporteri , aceasta rămâne, momentan, cea mai rentabilă alegere pentru clubul nostru, din punct de vedere logistic, dar și financiar.

O veste bună ar fi că jucătorii bleu-albaștrii se vor întoarce pe gazon sintetic! Deși nu ne putem organiza partidele în Intrarea Vrabiei, progresiștii au continuat (și vor continua) să se antreneze pe suprafața sintetică, cu care ne-am obișnuit încă de la primul nostru meci oficial de pe acest teren, de acum mai bine de cinci ani. Așadar, de acum vom avea avantajul de a ne practica jocul pe o suprafață cunoscută.

CNAF Buftea beneficiază de o parcare spațioasă, însă și de câteva metode de a face deplasarea cu ajutorul transportului public:

– De la stația de metrou Străulești (Linia M4) se poate lua autobuzul STB 436 până la stația Buciumeni, care se află lângă strada ce duce spre baza sportivă

– Dacă vă este mai ușor, există și câteva trenuri ce vor ajunge la Gara Buftea înaintea partidei noastre, precum trenul R 3027, ce pleacă de la Gara de Nord la ora 16:46

Ne vedem sâmbătă! Tot înainte!”, a anunțat Progresul Spartac pe pagina de Facebook, unde mai precizează că intrarea va fi liberă.

Progresul Spartac, duel cu liderul CS Comunal Șelimbăr

Progresul Spartac are 3 puncte după două etape scurse din Liga 2. După ce a început sezonul cu un eșec, 0-1 cu Dinamo, nou-promovata a câștigat duelul cu Unirea Constanța, scor 3-0.

CS Comunal Șelimbăr este liderul Ligii 2 înainte de începerea rundei a 3-a, având șase puncte după primele două meciuri, în care s-a impus cu 1-0 contra formației FC Brașov și cu 4-0 contra Politehnicii Timișoara.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 19 Aug. 2022, 17:09 Actualizat: 19 Aug. 2022, 17:25 Liga 2
Pe aceeași temă