Concordia a trebuit să se mulțumească cu un punct la Hunedoara. Cum comentează Erik Lincar arbitrajul și ce spune despre o posibilă demisie

Călin MNERIE 03 Sep. 2023, 00:53 Liga 2

Concordia Chiajna a început perfect complicata deplasare de la Hunedoara, din cadrul etapei a 5-a a Ligii 2, dar a terminat ținând cu dinții de un punct cucerit în inferioritate numerică.

Adrian Bălan a deschis scorul pentru ilfoveni încă din minutul 4, Corvinul s-a dus în față prin reușitele lui Denis Hrezdac (42) și Marius Coman (46), iar Denis Ispas a egalat pentru 2-2 în minutul 66.

”Vulturii” verzi își pierduseră căpitanul, pe Dorin Codrea, încă din minutul 33 pentru dublu avertisment ce s-a transformat în cartonaș roșu, așa că rezultatul poate fi considerat, una peste alta, pozitiv.

Erik Lincar, după remiza de la Hunedoara: ”Din păcate, noi a trebuit să renunțăm la spectacol”

La final, Erik Lincar a recunoscut că echipa sa a sacrificat spectacolul după ce a rămas în zece jucători, dar și că și-ar fi dorit să mai marchez din fazele fixe avute pe final.

”Cred că am reușit să jucăm bine în primele 30 de minute, până la momentul eliminării. Apoi a trebuit să tratăm mult mai atent faza defensivă, căci – din păcate – am și primit gol dintr-o lovitură liberă din lateral. Mi-aș fi dorit să intrăm măcar cu 1-0 la pauză, ca să pot să vorbesc cu băieții și să controlăm mai bine jocul. Regret acea eliminare, chiar mi-aș fi dorit să rămânem în efectiv complet. Am controlat jocul, ne-am creat situații până în minutul 30 și mi-aș fi dorit chiar meciul să meargă până la capăt, care pe care. Cred că Maxim și cu mine suntem antrenori care apreciem fotbalul spectacol, dar, din păcate, noi a trebuit să renunțăm un pic la asta și să fim mult mai pragmatici.

În a doua repriză chiar i-am liniștit, am încercat să amorțim adversarul, să îi scoatem din ritm că altfel aveam o mare problemă. După ce au marcat ei pentru 2-1, jucătorii mei erau disperați, spuneau: «Hai să mergem peste ei, să recuperăm!». Dar nu, trebuie să ai răbdare în fotbal, mai ales când ești cu un om în minus și trebuie să liniștești jocul, că situațiile de gol apar. Păcat că nu am reușit să batem mai bine fazele fixe pe care le-am avut, chiar mi-aș fi dorit să câștigăm aici, la Hunedoara. Am întâlnit o echipă foarte bună și consider că mulți vor avea probleme aici. Le-am și zis la pauză, diferența o va face o ocazie sau poate o situație, că nu pot să-i spun ocazie, a fost un șut de la distanță. Era clar că n-o să mai avem multe ocazii, dar va trebui să fim foarte pragmatici și să fructificăm orice moment care apare”, a spus antrenorul Concordiei.

Mesaj pentru arbitri: ”Să fie mai atenți, poate unii își pierd slujba dintr-o situație de arbitraj”

Provocat să comenteze arbitrajul, Lincar a avut ceva reproșuri la adresa brigăzii conduse de Marius Omuț.

”Chiar și faultul de la faza golului celor de la Hunedoara, o lovitură liberă, a fost ușor acordată, nu am înțeles-o. Nu comentez al doilea cartonaș galben al lui Codrea, s-ar putea să fi fost. Nu am nicio problemă, dar, în același timp, nu poți să dai în jumătatea proprie a Hunedoarei la primul fault făcut de el. Adică și trebuie să fie mai atenți că și noi de multe ori suferim sau poate unii își pierd slujba dintr-o situație de arbitraj. Eu sunt foarte deschis, mi se părea că parcă vrea să compenseze cu ceva pentru noi în anumite situații. Nu, tată, venim și îi rog pe arbitri: «Veniți și fiți echidistanți, nu simțiți presiunea, că mulți simt presiunea a 3-5 mii de oameni și arbitrați exact ce trebuie». Pentru că și noi, antrenorii și suntem mulți care am jucat fotbal simțim imediat momentele alea când un pic te lași într-o parte”, a spus Lincar.

Concordia Chiajna în meciul cu Corvinul: Oncescu – Corbu, Gab. Tamaș, Ispas, Fl. Achim – Codrea (cpt.)(eliminat – 32′), R. Lazăr – Al. Dulca (Romario Pires 34′), Tucaliuc (Burcea 76′), Ghimfuș (Dumbravă 89′) – Ad. Bălan (Cocoș 89′). Rezerve neutilizate: Ciontoș – Stănică, Gerson, Iordan, Ad. D. Pop.

”Am venit la Chiajna să promovez, când văd că nu merg lucrurile nu am nicio problemă să renunț”

Chiajna a pus la păstrare doar al 7-lea punct din 15 posibile, în condițiile în care obiectivul echipei este clar, promovarea în SuperLigă. De altfel, ilfovenii au mai dat alte două lovituri pe piața de transferuri, ce răspund la numele de Cătălin Hlistei și Romario Moise.

”Eu sunt un tip foarte realist și am venit la Chiajna să promovez. Am frustrările mele și mai ales când nu reușesc să câștig nu am nicio problemă să fac pasul în spate. Așa fost și la Cluj după ce am promovat cu echipa. După trei înfrângeri, chiar am zis: «Hai să jucăm all-in, dacă îi bat pe Sepsi rămân, dacă nu, plec.» Chiar nu vreau să încurc pe nimeni niciodată, sunt un tip cu coloană vertebrală și când văd că nu merg lucrurile nu am nicio problemă să renunț”, a concluzionat Erik Lincar.

Concordia Chiajna e la cota 7 puncte și momentan este pe locul 6, putând pica cel puțin patru locuri în clasament. Iar etapa viitoare, peste două săptămâni, la Chiajna ajunge Steaua, o altă formație cu pretenții în Liga 2.

Rezumat Corvinul Hunedoara – Concordia Chiajna 2-2:

https://www.youtube.com/watch?v=sf-OYG988Mo

Declarații Florin Maxim, Erik Lincar, Marius Coman după Corvinul – Concordia Chiajna 2-2:

https://www.youtube.com/watch?v=14agGYZOXOI

 

Foto: Cătălin Crăciun
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romario-moise-si-catalin-hlistei-au-semnat-cu-concordia-19283499

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-maxim-si-coman-dupa-corvinul-concordia-2-2-19283636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-concordia-au-remizat-in-etapa-a-5-a-a-ligii-2-19283487

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-liga-2-19283414

Călin MNERIE 03 Sep. 2023, 00:53 Liga 2
Pe aceeași temă