”Corbii” au scăpat printre degete victoria în superioritate numerică! Corvinul a remizat cu Concordia Chiajna și pierde puncte acasă după mai bine de un an de zile

Călin MNERIE 02 Sep. 2023, 14:28 Liga 2

Două dintre echipele cu pretenții ale acestui sezon de Liga 2 s-au duelat la ”matineu”, sâmbătă, în deschiderea etapei cu numărul 5, alături de alte trei.

Corvinul, echipă fără drept de promovare în elită, a găzduit-o pe Concordia Chiajna, care a rămas datoare după un start sub așteptări, nimic însă neobișnuit pentru ea. Și nu se poate spune că trupa lui Erik Lincar s-a revanșat astăzi, doar că un punct, după scorul final de 2-2, e mai bun decât nimic, mai ales în condițiile în care a jucat din minutul 33 în zece oameni.

Dorin Codrea și-a lăsat echipa în zece și Denis Hrezdac a egalat reușita din start a lui Adrian Bălan

Iar ilfovenii au început perfect confruntarea de pe arena ”Michael Klein”, la care au asistat aproximativ 4 mii de spectatori.

În minutul 4, o minge aruncată în careu a fost trimisă în 6 metri de Codrea, Lazăr a ținut cumva mingea în zonă și Adrian Bălan a trimis în plasă din 3 metri. ”Corbii” nu s-au descurajat, au construit mai mult, dar au avut nevoie de o fază fixă pentru a-și crea prima ocazie mare de egalare. În minutul 32, Oncescu a respins slab un corner executat din dreapta, doar până la Lică, iar fundașul cu Maxim a reluat din 8 metri pe lângă poartă.

50 de secunde mai târziu, ”centralul” Omuț l-a taxat pe Dorin Codrea cu al doilea ”galben” al partidei după un duel aerian cu Neacșa. ”Închizătorul” vizitatorilor a sărit cu cotul la nivelul feței adversarului, fără ca arbitrul să țină cont de diferența de înălțime dintre jucători în favoarea lui Codrea. A fost momentul ce le-a dat avânt gazdelor, care au egalat cu 3 minute înainte de pauză.

Neacșa a bătut cu efect o lovitură liberă din dreapta, iar Denis Hrezdac (care înscrisese și miercuri în Cupă) a reluat cu capul în dreapta lui Oncescu, care a atins ușor balonul înainte ca acesta să intre în plasă. Chiar înainte de odihnă, Lică a mai ajuns odată în poziție clară de gol, dar a tras defectuos din doar 6 metri.

Denis Ispas a adus un punct poate nesperat în contul ilfovenilor

Pauza a fost un sfetnic bun pentru corviniști, care au revenit de la cabine cu gol marcat. Meciul s-a reluat de la centru, mingea a ajuns în dreapta la Iacob, care a pasat pe jos la prima bară, de unde Marius Coman a reluat din prima pe lângă Oncescu.

În 11 contra 10, Corvinul părea să fie în control, mai ales că oaspeții au ajuns sporadic în preajma careului advers. Și, totuși, la una dintre fazele fixe, Denis Ispas a pus forță și plasament într-un șut trimis de la 22 de metri și mingea s-a dus în dreapta lui Lefter.

Deși Florin Maxim a apelat și la câțiva jucători proaspeți de pe bancă, hunedorenii nu au mai găsit forța revină în avantaj, cu toate că Lupu a ajuns în poziție bună de gol, dar a tras în blocaj, iar Neacșa a trimis și el peste transversală de la distanță.

Oaspeții, cu Gabi Tamaș ”senator” în careul lui Oncescu, au preferat să stea la cutie, să țină cu dinții de un punct prețios, cucerit în condițiile în care au jucat aproape o oră de joc inferioritate numerică.

Corvinul rămâne neînvinsă, Chiajna – tot în afara zonei play-off

Până la urmă, rezultatul e echitabil, iar Corvinul rămâne neînvinsă în startul stagiunii și – probabil – își va păstra locul 2, cu 11 puncte, și la finalul rundei. A fost, însă, egalată de Gloria Buzău și o poate face și Unirea Slobozia. Suntem mândri de voi!” le-a strigat galeria lui Coman și colegilor săi la finalul disputei. Echipa hunedoreană a pierdut precedentele puncte în meci oficial disputat acasă în urmă cu mai bine de un an, într-un 0-0 cu FC Bihor în mai 2022, în Liga 3.

De cealaltă parte, Concordia e la cota 7 puncte și momentan este pe locul 6, putând pica cel puțin patru locuri în clasament.

Campionatul se întrerupe ca urmare a acțiunilor echipelor naționale, iar în runda a 6-a Corvinul are meci acasă cu CSM Reșița, iar Concordia evoluează pe teren propriu cu Steaua.

CORVINUL HUNEDOARA – CONCORDIA CHIAJNA 2-2

Denis Hrezdac 42′, Marius Coman 46′ / Adrian Bălan 4′, Denis Ispas 66′

Corvinul Hunedoara: Lefter – Fl. Iacob, Lică (D. Pop 77′), Ant. Manolache, Velisar (Lupu 70′) – T. Mitran (Seb. Ion 70′), Al. Neacșa (cpt.), Bradu, Hrezdac (M. Chindriș 70′), Nic. Pîrvulescu – M. Coman
Rezerve neutilizate: D. Roman – Lupușor, Antonov, Ad. Nicolae, Hergheligiu
Antrenor: Florin Maxim

Concordia Chiajna: Oncescu – Corbu, Gab. Tamaș, Ispas, Fl. Achim – Codrea (cpt.)(eliminat – 32′), R. Lazăr – Al. Dulca (Romario Pires 34′), Tucaliuc (Burcea 76′), Ghimfuș (Dumbravă 89′) – Ad. Bălan (Cocoș 89′)
Rezerve: Ciontoș – Stănică, Gerson, Iordan, Ad. D. Pop
Antrenor: Erik Lincar
Eliminare: Dorin Codrea 32′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: ”Michael Klein” (Hunedoara). Arbitru central: Marius Omuţ (Satu Mare). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Daniel Nagy (Mediaş). Arbitru de rezervă: Alexandru Nicolae Suvar (Sibiu). Observator de arbitri: Stan Prodan (Alexandria). Delegat de joc: Romeo Malac (Timişoara).

Foto: Cătălin Crăciun

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-liga-2-19283414

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/componenta-urnelor-valorice-pentru-grupele-cupei-romaniei-19283252

 

Călin MNERIE 02 Sep. 2023, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă