Concordia Chiajna pregătește schimbări importante după încă un sezon cu obiectivul promovării ratat. Trei antrenori cu experiență sunt în cărți pentru înlocuirea lui Eugen Trică, iar peste jumătate din lot va pleca

Răzvan STÎNGĂ, Daniel NAZARE 11 May. 2023, 14:37 Liga 2
Concordia Chiajna pregătește schimbări importante după încă un sezon cu obiectivul promovării ratat. Trei antrenori cu experiență sunt în cărți pentru înlocuirea lui Eugen Trică, iar peste jumătate din lot va pleca

Se anunță schimbări importante la Concordia Chiajna, așa cum era de așteptat ținând cont de rezultatul general și din acest sezon de Liga 2. Mai mulți jucători, aproape întreg lotul, și antrenorul Eugen Trică sunt pe picior de plecare de la echipa ilfoveană.

Cu toate acestea, contextul poate fi influențat, cumva, și de problemele de la nivel administrativ, primarul Chiajnei, Mircea Minea, fiind în vizorul DNA.

Concordia Chiajna, schimbări radicale la nivelul lotului, iar pentru banca tehnică are trei variante

În primul rând, negocierile cu Gabriel Tamaș sunt în linie dreaptă, după cum chiar fundașul a declarat zilele trecute, la finalul ultimului meci din acest sezon. Se conturează un nou acord între părți, mai ales că actualul expiră în perioada imediat următoare.

Din informațiile Liga2.ro, Gabriel Tamaș va semna un nou acord, pe un an, până la finalul stagiunii următoare. Referitor la restul colegilor lui Tamaș, în jur de 10 din lotul care a terminat sezonul vor mai continua la Concordia Chiajna. În rest, potrivit informațiilor noastre, conducerea a luat decizia să renunțe la o mare parte din jucători.

(N.r. – Ultimul meci pentru Concordia Chiajna?) Nu! Mi s-a propus prelungirea, vom discuta săptămâna viitoare cu cei din conducere, sper să ne înţelegem, adică în mare parte ne-am înţeles deja. (N.r. – Rămâi în Liga 2?) Mie îmi place să joc fotbal, nu contează unde, prima ligă, liga a doua, nu contează unde. (N.r. – Şi dacă vine vreo ofertă bună din prima ligă?) De unde ştii că nu am deja? În caz că voi continua în Liga 2, sută la sută rămân la Concordia Chiajna, pentru că le-am promis celor de aici şi vreau să mă ţin de cuvânt. Adică să tragem la promovare la anul, după care mă voi lăsa sau voi continua în Liga 1 încă un an. (N.r. – Nu te-ar tenta să te duci acasă, la Braşov, unde se anunţă un proiect ambiţios?) M-ar tenta, dar eu sunt un om de cuvânt şi, când îmi dau cuvântul unei persoane, ma ţin de cuvânt”, declara Gabriel Tamaş, astfel că situația e ca și rezolvată în cazul său, iar clubul îi va prelungi contractul pentru un sezon.

Concordia Chiajna schimbă antrenorul, are trei variante pe listă

E clar că lotul pentru stagiunea care vine, în care va fi atacată promovarea din nou, va fi conturat de noul antrenor, pentru că, tot din informațiile noastre, contractul cu Eugen Trică nu va fi prelungit.

Chiar ”principalul” declara, nu mai târziu de luna trecută, că ia în calcul plecarea de la Concordia Chiajna, nefiind puse la punct anumite lucruri cu conducerea, iar prelungirea era cu semnul întrebării.

Eugen Trică a venit într-un moment greu la Concordia Chiajna, când șansele la calificarea în play-off nu erau atât de mari, după un început de Liga 2 deloc convingător. A fost numit în funcția de ”principal” înainte de etapa a 8-a sezonului regular, iar în acest timp a condus gruparea ilfoveană în 17 partide de campionat, în care au fost înregistrate 10 victorii, două remize și cinci eșecuri.

Înțelegerea nu va fi prelungită, iar experiența lui Trică de la Concordia Chiajna a acumulat doar șase luni. Părțile nu au reușit să se înțeleagă cumva pentru a continua acordul și pentru 2023/2024.

”Contractul meu expiră în vară, să vedem dacă îl prelungim. Mai departe, conducerea știe dacă vom continua sau nu. Depinde dacă prelungim, vedem, sunt mai multe lucruri.

Nu am discutat despre contractul meu cu conducerea, dar am făcut un mic plan pentru aceste etape rămase, pe termen scurt. Nu cred că depinde prelungirea de ce se întâmplă în play-out, dar sunt anumite aspecte. Vedem dacă ne punem la masă pentru negociere”, spunea Eugen Trică pentru Liga2.ro în urmă cu exact o lună, la jumătatea lunii aprilie.

Erik Lincar, Vasile Miriuță și Mihai Iosif, în cărți pentru preluarea băncii tehnice a echipei Concordia Chiajna

Acum, la nu foarte mult timp după ultimul meci din play-out-ul Ligii 2, conducerea pare decisă să meargă pe mâna altul ”principal”, deja având câteva nume pe listă, antrenori cunoscuți la nivelul Ligii 2 în special, dar și la nivelul primei divizii.

Conform surselor Liga2.ro, trei ”tehnicieni” sunt luați în calcul în acest moment, Erik Lincar (foto articol), Vasile Miriuță și Mihai Iosif. Lincar e de ceva timp pe bară, din august 2022, când a reziliat cu Universitatea Cluj, după numai câteva meciuri în prima ligă, după ce tot el i-a promovat pe ardeleni în prima divizie.

Erik Lincar a avut trei experiențe la Concordia Chiajna până acum, ca jucător, ca antrenor secund și ca antrenor principal. A venit prima dată la formația ilfoveană în sezonul 2007/2008, iar ulterior s-a întors pentru câteva luni, în perioada aprilie 2015-septembrie 2015, când a fost ”secundul” lui Marius Baciu, în prima ligă.

Tot pentru câteva luni a fost și ”principal”, octombrie – decembrie 2019, pentru doar opt partide. Dacă Lincar își va da acordul, ar semna al patrulea contract cu Concordia Chiajna, al doilea ca șef al băncii tehnice.

Referitor la ceilalți doi, Vasile Miuriuță și Mihai Iosif, au o oarecare legătură, ei fiind legați în actualul sezon de Liga 2 de Minaur Baia Mare, echipă pe care au pregătit-o în perioade scurte și pe care nu au reușit să o salveze de la retrogradare. Miriuță chiar și-a anunțat plecarea de la trupa maramureșeană la finalul ultimului meci din play-out.

  • Așadar, Concordia Chiajna va ataca promovarea în Liga 2, sezonul care vine, într-o nouă formulă, așa cum a tot procedat de la retrogradarea din prima divizie, la finalul sezonului 2018/2019, când în fiecare vară au fost consemnate schimbări importante de jucători și la nivelul staffului tehnic.
  • În acești patru ani, pe la echipă au trecut șapte antrenori, iar alegerea din această vară va consemna a opta numire după căderea în Liga 2. Laurențiu Diniță, Erik Lincar, Florin Bratu, Costel Orac / Cristian Bălașa, Claudiu Niculescu, Ianis Zicu și Eugen Trică au fost ”principalii” echipei în ultimii patru ani.

Concordia Chiajna a terminat sezonul de Liga 2 pe locul 2 în play-out-ul Grupei B

Concordia Chiajna a terminat play-out-ul de Liga 2 cu trei victorii, o remiză și două eșecuri, fiind pe locul 2 în Grupa B. A finalizat întrecerea la cinci puncte de locul 1, FC Brașov (39, respectiv 44 de puncte).

Clasamentul grupei a fost completat de CSC Dumbrăvița (33 de puncte), Viitorul Pandurii (32 de puncte), Progresul Spartac (29 de puncte), Unirea Constanța (18 puncte) și Ripensia (17 puncte).

În ediția trecută a Ligii 2 a fost cel mai aproape de promovare, jucând baraj cu Chindia Târgoviște și pierzându-l la lovituri de departajare.

Foto: Bogdan Balaș (Sport Pictures), Leczki Jozsi și George Filip (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-politehnicii-iasi-increzator-ca-il-va-convinge-pe-leo-grozavu-sa-continue-in-copou-si-in-superliga-pe-ce-se-bazeaza-cornel-sfaiter-19270362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-s-a-desprins-sectia-de-fotbal-de-clubul-sportiv-al-armatei-fostul-oficial-din-ghencea-face-dezvaluiri-au-fost-lucruri-de-care-m-am-ferit-au-vrut-sa-treaca-datoriile-cand-colo-cand-col-19270351

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-continua-seria-plecarilor-de-la-viitorul-pandurii-francezii-nu-vor-mai-continua-la-targu-jiu-19270348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-dupa-esecul-rusinos-de-la-iasi-al-stelei-nu-vreau-sa-fiu-eu-singurul-prost-care-ma-consum-degeaba-poate-cineva-spune-uite-l-si-pe-fraierul-asta-se-tavaleste-pe-acolo-19270341

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-leo-grozavu-aplaudat-la-conferinta-de-presa-de-dupa-victoria-cu-5-1-cu-steaua-19270274

 

 

Răzvan STÎNGĂ, Daniel NAZARE 11 May. 2023, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă