La FC Brașov n-a fost bun! Ilie Stan, aproape două trofee în Kuweit, după unul câștigat în Oman

Adi MARICA 05 May. 2023, 21:32 Liga 2
La FC Brașov n-a fost bun! Ilie Stan, aproape două trofee în Kuweit, după unul câștigat în Oman

Ilie Stan (55 de ani), fost antrenor în sezonul trecut la FC Brașov, a preluat în iarnă formația Al-Kazma din Kuweit și acum este aproape de câștigarea primului trofeu cu noua sa echipă.

Ilie Stan, în finala Cupei Emirului din Kuweit

Al-Kazma s-a calificat în finala Cupei Emirului, după o semifinală dramatică cu Al Arabi (scor 2-2, 4-3 l.d.d.), un meci decis la lovituri de departajare după ce trupa lui Ilie Stan a condus cu 2-0!

”A fost o semifinală intensă, decisă la penalty-uri. Putem câștiga Cupa Emirului, un trofeu foarte important aici. Va fi o finală extrem de dificilă ținând cont că vom întâlni pe Al Kuwait, o echipă de tradiție și cu un buget uriaș și care are în lot jucători străini foarte buni”, a spus Ilie Stan pentru ProSport.

Finala Cupei Emirului, Al Kazma – Al Kuwait, se va disputa în data de 9 mai, pe stadionul Jaber Al-Ahmad International Stadium din Kuwait City. Dacă va câștiga finala, Ilie Stan va bifa al doilea trofeu în Golf, după ce anul trecut a cucerit Supercupa Omanului cu Al-Seeb (foto).

Ilie Stan: ”Ne batem și la titlu”

Pe lângă calificarea în finala Cupei Emirului, Ilie Stan se bate cu șanse reale la câștigarea titlului în Kuweit. Al Kazma este pe locul 3 în play-off, la egalitate de puncte (42) cu ocupanta locul 2, Al Arabi, și la doar un punct de liderul Al Kuwait (43). Din campionat mai sunt de disputat patru etape.

”Când am preluat eu echipa nu câștigaseră de opt meciuri! Obiectivul inițial a fost să intrăm în play-off, apoi am spus că ne batem la primele trei locuri, iar acum avem șanse și la titlu! Nu a fost ușor să ajungem aici, în condițiile în care eu am preluat echipa în timpul sezonului, dar iată că rezultatele au venit”, a spus Ilie Stan.

Stan exclude CFR Cluj din lupta pentru titlu în acest sezon

Ultima dată antrenor în România la FC Brașov, în Liga 2, din iulie 2021 până în octombrie 2021, când despărțirea a fost una urâtă, clubul nemaipermițându-i să intre pe stadion să antreneze echipa, Ilie Stan urmărește atent și meciurile din SuperLigă, unde lupta pentru titlu este acerbă.

Fostul antrenor al FCSB spune că lupta pentru câștigarea campionatului se va da între Farul și FCSB. ”Titlul în România este o luptă în doi, între Farul și FCSB. Nu cred că CFR Cluj mai poate emite pretenții după ultimele rezultate. Titlul va fi decis de detalii, de forma de moment, dar și de echipa care va rezista presiunii. FCSB are avantajul fanilor care vin în număr mare la meciurile din play-off”, este de părere Ilie Stan.

Ca antrenor, Ilie Stan a fost ”secund” la Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Al-Seeb (Oman), Al-Ittihad (Arabia Saudită), cât și naționala României, în două rânduri, în 2002 și 2004, iar ca ”principal” a condus echipele UTA, FCM Târgoviște, Gloria Buzău, Dunărea Giurgiu, Victoria Brănești, CS Mioveni, Steaua (actuala FCSB), Concordia Chiajna, FC Vaslui, FC Brașov, Al Urooba (Emiratele Arabe Unite), Zakho (Iraq), Farul Constanța, Al-Shamal (Qatar), ASA Târgu Mureș, Foolad (Iran), SCM Gloria Buzău, FC Brașov și Al-Seeb (Oman).

Adi MARICA 05 May. 2023, 21:32 Liga 2
Pe aceeași temă