Episod rușinos pentru FK Csikszereda! Una dintre echipele pe care le are în Liga Elitelor a început meciul de la Brașov cu 8 jucători și l-a terminat după 20 de minute. Cum s-a ajuns în această situație de amatorism și reacția clubului

Adi MARICA 30 Aug. 2021, 12:13 Juniori
Episod rușinos pentru FK Csikszereda! Una dintre echipele pe care le are în Liga Elitelor a început meciul de la Brașov cu 8 jucători și l-a terminat după 20 de minute. Cum s-a ajuns în această situație de amatorism și reacția clubului

FK Csikszereda este recunoscut ca un club care investește masiv în infrastructură și în academia sa de fotbal cu multe subcentre în Ardeal.

Clubul din Miercurea Ciuc are echipă de seniori în campionatul Ligii 2, iar în această vară a câștigat principalul campionat de juniori, Liga Elitelor U19, învingând cel mai mare club din țară pe acest sector, Viitorul Constanța, astfel că va reprezenta România în UEFA Youth League!

Clubul harghitean are echipe înscrise în Liga Elitelor la toate categoriile de vârstă: U16, U17 și U19.

FK Csikszereda, doar cu 8 jucători la start în meciul cu FC Brașov din Liga Elitelor U16

Numai că, FK Csikszereda a fost autoarea unei situații în weekendul trecut care pur și simplu a făcut-o de râs.

Sâmbătă, pe stadionul Metrom din Brașov, a fost programat meciul din etapa a 2-a în Liga Elitelor U16 dintre FC Brașov și FK Csikszereda. Cu un staff numeros, echipa din Miercurea Ciuc a făcut deplasarea încă de vineri! Surprinzător pentru un club cu pretenții, harghitenii au aliniat la start doar opt jucători!

Motivul? Restul jucătorilor nu au aveau vizele anuale din partea FRF!

În aceste condiții, FC Brașov U16, echipă antrenată de Ionuț Mitroi și Marian Cristescu, nu a avut niciun fel de probleme, iar în startul jocului brașovenii au reușit să înscrie de trei ori prin Cioriia (două) și Moroe.

În minutul 20 al jocului, la scorul de 3-0, un jucător al ciucanilor ”s-a accidentat” și nu a mai putut continua jocul. În aceste condiții, arbitrul întâlnirii, Mihai Amorăriței, a fluierat finalul jocului pentru că cei de la FK Csikszereda au rămas în șapte jucători, astfel că vor pierde întâlnirea la ”masa verde”!

FK Csikszereda U16: Imets Adam, Kusztos Szabolcs Pal, Jakab Krisztian, Andrei Lucian Jula, Racz David, Simon Mate, Csiki Hunor, Marosi Krisztian
Staff: Benko Tihamer (antrenor principal), Hodgyai Laszlo (antrenor secund), Takacs Arpad (fizioterapeut), Tiberiu Lung (antrenor de portari), Mákszem Biborka (delegat).

  • În prima etapă, meciul CSM Focșani – FK Csikszereda nu s-a jucat, în timp ce FC Brașov a trecut cu 1-0 în deplasare de FC Botoșani.
  • FK Csikszereda a început prost și noul sezon de Liga 2, după patru etape neavând niciun punct și nemarcând nici măcar un gol. Astăzi, de la ora 14:00, echipa antrenată de Valentin Suciu ar meci în deplasare la Mediaș, cu FC Hermannstadt, în etapa a 5-a.

Anchetă internă la FK Csikszereda și pedepse pentru cei vinovați. Demisia lui Szilard Cseke nu a fost acceptată

Clubul din Miercurea Ciuc nu a ascuns întâmplarea, iar astăzi, luni, a avut un comunicat cu privire la situația rușinoasă în care s-a aflat din cauza evenimentului de la Brașov.

Președintele Zoltan Szondi a transmis că în cadrul clubului a avut loc o anchetă internă, iar vinovați pentru nelegitimarea la FRF a multora dintre jucători, cei care proveneau de la FK Csikszereda, fiindcă în echipă sunt și alții aduși de la subcentrele clubului, au fost directorul sportiv Szilard Cseke și directorul Zoltan Dusinszki.

În urma acestui eveniment, Cseke și-a asumat grava eroare și și-a dat demisia, însă clubul nu i-a acceptat-o, neuitând ”realizările sale de până acum în dezvoltarea clubului”. Cseke și Dusinszki au primit ”amenzi serioase” din partea clubului și vor trebui să ramburseze din propriul buzunar costurile pentru cheltuielile cu deplasarea la Brașov (drum, cazare și mâncare).

”Conducerea FK Csikszereda le cere sincere scuze celor afectați: jucătorilor echipei noastre U16, rudelor și fanilor”, a fost încheierea comunicatului președintelui Zoltan Szondi.

Comunicatul FK Csikszereda, scris în maghiară, privind evenimentele de la Brașov ale echipei U16:

Közlemény

Minden érintettet megdöbbentő eseményre került sor augusztus 28-án, szombaton: az FK Csíkszereda U16-os csapata formai hibák, pontosabban a hiányos játékengedélyek miatt zöld asztalnál 3-0 arányban elvesztette a Brassói FC elleni bajnoki mérkőzését. Az ügyben tartott belső vizsgálat nyomán alapján a következők történtek:
Az FK Csíkszereda U16-os csapata, hasonlóan a többi, elit ligában versenyző csapatunkhoz, összetételében kettős: a Csíkszeredában nevelt játékosok (jelen esetben12 gyerek) mellé csatlakoznak az erdélyi alközpontjainkból behívott vagy más kluboktól átigazolt gyerekek (az U16 esetében 11 fő). Ahogyan az eddig is lenni szokott, idény kezdete előtt az FK Csíkszereda sportigazgatója regisztrálta a Román Labdarúgó Szövetségnél az új játékosokat, azonban a csíkszeredaiak esetében ezt elmulasztotta megtenni, abból a – téves – feltevésből kiindulva, hogy ők eddig is az FK Csíkszereda igazolt játékosai voltak. Azonban az illető gyerekek eddig csak a Hargita Megyei Labdarúgó Szövetségnél voltak regisztrálva, s ez nem ad játékjogot országos szintű versenyekre – jelen esetben az Elit Ligában való részvételre. A tévedésre a legrosszabbkor derült fény: a bajnokság rajtjakor, a Brassói FC elleni idegenbeli mérkőzés előtti ellenőrzéskor a játékvezető mutatott rá, hogy 11 gyereknek (egy sérülten nem utazott a csapattal) nem érvényes a játékengedélye. A következmény ismert: az FK Csíkszereda a mérkőzést 3-0 arányban elveszítette.
Az esetet követően Cseke Szilárd, az FK Csíkszereda sportigazgatója vállalta a teljes felelősséget a történtekért és benyújtotta lemondását, Dusinszki Zoltán, az FK Csíkszereda szakmai igazgatója szintén vállalta a ráháruló felelősséget. Tekintettel Cseke Szilárd eddigi érdemeire klubunk fejlesztésében (csak egy példa: az akadémiák rangsorolásában elért harmadik helyezésünkhez szükséges dokumentáció összeállítását gyakorlatilag egyedül végezte), a lemondást nem fogadtuk el, viszont mindkét sportvezetőnk komoly pénzbüntetésben részesült és rájuk hárult a brassói kiszállás (utazás, szállás, étkezés) költségeinek megtérítése is.
Az FK Csíkszereda vezetősége ezúton is őszintén elnézést kér az érintettektől: U16-os csapatunk játékosaitól, a hozzátartozóktól és szurkolóktól.
Szondi Zoltán
az FK Csíkszereda elnöke”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/maldarasanu-si-jucatorii-de-la-fc-hermannstadt-in-garda-inaintea-meciului-cu-fk-csikszereda-sa-nu-cadem-in-capcana-locului-pe-care-l-ocupa-adversarul-sunt-momente-in-care-crezi-ca-esti-net-19198458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-isi-intareste-atacul-cu-un-jucator-de-la-kisvarda-dar-care-a-evoluat-si-la-alte-multe-echipe-din-prima-liga-a-ungariei-19197540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-la-cel-mai-slab-start-de-sezon-in-liga-2-bajko-barna-a-vorbit-in-locul-lui-valentin-suciu-in-mintea-jucatorilor-sunt-mari-probleme-nu-putem-inscrie-un-gol-nu-sa-castigam-19197345

Adi MARICA 30 Aug. 2021, 12:13 Juniori
Pe aceeași temă