Măldărășanu și jucătorii de la FC Hermannstadt, în gardă înaintea meciului cu FK Csikszereda: ”Să nu cădem în capcana locului pe care-l ocupă adversarul. Sunt momente în care crezi că ești net superior adversarului, dar fotbalul te taxează”

Ovidiu BOICA 29 Aug. 2021, 15:02 Liga 2
Măldărășanu și jucătorii de la FC Hermannstadt, în gardă înaintea meciului cu FK Csikszereda: ”Să nu cădem în capcana locului pe care-l ocupă adversarul. Sunt momente în care crezi că ești net superior adversarului, dar fotbalul te taxează”

Marius Măldărășanu, antrenorul echipei FC Hermannstadt, este convins că jucătorii săi vor avea un meci extrem de greu, luni după-amiază, cu FK Csikszereda, o echipă care a jucat în play-off-ul sezonului trecut și care are drept obiectiv promovoarea, chiar dacă ciucanii au avut un debut de campionat dezastruos.

Marius Măldărășanu, înaintea meciului cu FK Csikszereda: ”O vedeam acum mult mai sus decât locul pe care a terminat sezonul trecut”

Mediașul găzduiește luni, de la ora 14:00, confruntarea dintre două echipe care au drept obiectiv promovarea în Liga 1, FC Hermannstadt și FK Csikszereda. Dacă sibienii sunt în plutonul fruntaș, după patru etape, având 10 puncte din trei victorii și o remiză, cei din Miercurea Ciuc au avut un debut de sezon slab, cu înfrângeri pe linie, după ce, în ediția precedentă, au acces în play-off, luptându-se pentru un loc în Liga 1, fără succes însă.

Cu toate acestea, antrenorul echipei sibiene, Marius Măldărășanu, și-a avertizat jucătorii că va fi un meci extrem de dificil, în fața unei echipe fără niciun punct și fără gol marcat și cu șapte primite, care ocupă locul 18 în clasamentul Ligii 2. În conferința de presă premergătoare întâlnirii, ”Măldă” a spus că speră ca FC Hermannstadt să nu cadă în capcană și să trateze de sus adversarul. De asemenea, antrenorul este convins că ciucanii vor aborda ofensiv jocul de la Mediaș, în speranța îmbunătățirii situației din clasament, dar și că îl cunoaște foarte bine pe antrenorul acestora, Valentin Suciu, cu care a fost coleg la Licența PRO.

”Va fi un meci împotriva unei echipe care, anul trecut, a jucat în play-off, iar eu o vedeam mult mai sus decât locul pe care a terminat. Cei de la Csikszereda și-au anunțat și în acest sezon dorința de a promova și este o surpriză pentru mine începutul lor. Îmi doresc să nu cădem în capcana locului pe care îl ocupă în acest moment sau a punctelor pe care le au acum. Lăsând la o parte problemele lor, noi trebuie să fim concentrați și să ne vedem de joc. Trebuie să luăm cele 3 puncte foarte importante pentru promovarea în Liga 1. Sunt momente în care crezi că ești net superior adversarului, dar fotbalul te taxează. Îl cunosc pe Valentin Suciu, am fost colegi la Licența PRO. Practică un fotbal frumos, calitativ, pune accent pe posesie. Stilul lui a rămas același la Miercurea Ciuc, dar problemele pe care le-au avut ei în primele meciuri au fost pe fondul unor greșeli individuale. Sunt sigur că vor să le remedieze, dar sper ca fotbaliștii noștri să profite de ele, dacă acestea se vor repeta. Este clar că, datorită lipsei de puncte, ei vor gândi un joc ofenisv. Noi, la fel, dacă vrem să câștigăm trebuie să înscriem și să o facem măcar cu un gol mai mult decât ei. Încă nu suntem așa cum aș vrea eu sau cum am dori cu toții, dar sper să arătăm ca o echipă pe care cu siguranță și-o doresc toți sibienii, una capabilă să promoveze în Liga 1, a declarat Măldărășanu.

Plazonja, apt! Năstăsie și Mățel, nu!

Marius Măldărășanu a adăugat că vârful de atac Stjepan Plazonja și-a revenit după problemele medicale cu care s-a confruntat, nu însă și Ionuț Năstăsie și Alexandru Mățel.

”În ceea ce privește lotul nostru, Plazonja și-a revenit, Năstăsie are ceva probleme, Mățel are probleme vechi, dar atmosfera este foarte bună și totul este propice pentru un rezultat pozitiv cu Miercurea Ciuc”, a mai spus antrenorul.

Alexandru Oroian: ”Csikszereda a pus mereu probleme echipelor candidate la promovare”

La conferință au participat și Alexandru Oroian și Baba Alhassan, doi jucători care s-au remarcat în primele etape.

Mijlocașul lateral Oroian (20 de ani) a fost convocat în perioada următoare la acțiunea naționalei U20 a României, preluată de Bogdan Lobonț.

”M-am bucurat foarte mult de vestea aceasta, de convocarea la U20. Se văd rezultatele muncii mele. Sper să fac o figură frumoasă la echipa națională și să fie bine.

Cu Miercurea Ciuc știm din sezoanele trecute că mereu au pus probleme echipelor candidate la promovare. Va fi un meci de luptă, dar sper să ieșim învingători. Sper să luăm cele trei puncte și cu ei și în celelalte etape”, a spus Alexandru Oroian.

Baba Alhassa: ”Toată echipa este foarte, foarte concentrată”

Mijlocașul ofensiv Baba Alhassan (21 de ani) n-a mai înscris în ultimele două meciuri, după ce începuse cu câte un gol în primele două partide ale sezonului. Ghanezul e de părere că orice adversar întâlnit de FC Hermannstadt dă mai mult ca de obiecei, pentru a învinge fosta prim-divizionară.

”Sunt foarte mândru de cum decurg lucrurile aici, fiindcă suntem o echipă și am rămas împreună. Muncim în continuu. Sperăm că vom menține acest ritm bun și vom promova. Toate meciurile au fost grele până acum. Toate echipele vor cele trei puncte puse în joc, iar adversarii dau tot ce au mai bun pentru asta. Nu contează unde primesc mingea, dacă am ocazia să trag pe poartă, o fac.

Legat de meciul cu Miercurea Ciuc, am muncit foarte mult în această săptămână la antrenamente. Cu toții ne dăm tot interesul, tot ce știm să facem mai bine. Toată echipa este foarte, foarte concentrată pentru următoarea partidă! Avem nevoie de suportul fanilor sa ne susțină din ce în ce mai mult. Trebuie să muncim mai mult ca să le dăm rezultate bune și să merităm susținerea suporterilor”, a declarat și Alhassan.

Meciul dintre FC Hermannstadt și FK Csikszereda este ultimul al etapei a 5-a, campionatul Ligii 2 urmând să ia o pauză pe parioada în care naționalele au programate jocuri. Se va relua peste două săptămâni.

Foto: Valentin Macea / Sport Pictures
Video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-brasov-giurgiu-avrig-si-buzau-gazdele-primelor-meciuri-care-se-disputa-astazi-u-cluj-joaca-acasa-la-sanmartin-19198050

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-isi-intareste-atacul-cu-un-jucator-de-la-kisvarda-dar-care-a-evoluat-si-la-alte-multe-echipe-din-prima-liga-a-ungariei-19197540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/actiunile-nationalelor-u21-si-u20-ale-romaniei-aduc-opt-convocari-din-ligile-inferioare-bogdan-lobont-a-selectionat-si-un-fotbalist-din-liga-3-19197462

Ovidiu BOICA 29 Aug. 2021, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă