EXCLUSIV | Încă o echipă ar putea să dispară din fotbalul românesc. Jucătorii Dunării sunt disperați: ”Vor să termine și ultimul lucru care mai era bun în Călărași. Eram mințiți săptămânal de Grama și Iliuță”

Vlad MĂCICĂȘAN 18 Jun. 2021, 11:07 Liga 2
EXCLUSIV | Încă o echipă ar putea să dispară din fotbalul românesc. Jucătorii Dunării sunt disperați: ”Vor să termine și ultimul lucru care mai era bun în Călărași. Eram mințiți săptămânal de Grama și Iliuță”

Cu probleme financiare de notorietate, Dunărea Călărași ar putea intrat în insolvență sau chiar în faliment în zilele viitoare. Informația a ajuns la urechile jucătorilor, care se tem că prin această procedură nu își vor mai primi salariile restante.

În ultimele patru luni, fotbaliștii care au jucat barajul de accedere Liga 1 cu FC Voluntari nu au primit niciun salariu.

”Echipa nu trebuie să intre în insolvență. Ne-au mințit că până pe 10-15 intră două salarii, dar nimic. Se fac 4 luni de când nu am primit salarii. Vor să termine și ultimul lucru care mai era bun în Călărași. Au terminat handbalul, futsalul și vor să termine și fotbalul. Vor să desființeze echipa, ori să intre în insolvență și să dea banii doar jucătorilor care rămân. Nu mi se pare normal, pentru că toți am dus echipa pe locul 3. Mă miră că pentru 300 – 400 de mii de euro vor să desființeze echipa. Nu e o sumă atât de mare”, a spus unul dintre jucătorii de la Dunărea, pentru Liga2.ro.

”Eram mințiți săptămânal”

Fotbalistul care a preferat să nu-i fie divulgat numele spune că jucătorii s-au simțit mințiți inclusiv de președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță.

”Eram mințiți săptămânal de Grama și Iliuță, care spunea că după ce va câștiga alegerile vom primi banii a doua zi și că este aprobat bugetul de 1 milion de euro. S-a folosit de echipă și acum nu se mai ține de promisiuni. Doar din vina lor nu s-a promovat. Cu o conducere bună promovam la pas. Dar la noi conducătorii întrebau când iau ei banii, nu când îi dau jucătorilor. Am făcut performanță pe stomacul gol. Am căzut pentru că nu ne mai puteam antrena, dar am făcut ce a depins de noi. Oamenii ăștia merită să se ia lumea de ei pe stradă”, a dezvăluit fotbalistul Dunării.

”Unii băieți se împrumutau pentru chirii”

Chiar dacă echipa s-a aflat în lupta pentru promovare, se pare că unii jucători se împrumutau de la colegi pentru a avea bani de mâncare sau chirie.

”Erau jucători care au mai jucat prin alte părți și care au împrumutat alți băieți. Așa se ținea echipa de pe o lună pe alta. Chiriile le plăteam din banii noștri ca să nu ne dea afară. Masă primeam doar după antrenament, iar seara trebuia să ne plătim noi. Dar din ce să ne plătim dacă nu primeam salariile?”, a povestit jucătorul care a fost unul dintre fotbaliștii importanți în sezonul trecut la Dunărea Călărași.

Dunărea Călărași a încheiat sezonul regular al Ligii 2, ediția 2020/2021, pe locul 2, la un punct în spatele liderului ”FC U” Craiova. Măcinată în continuare de probleme financiare, echipa a ”căzut” în play-off, unde a terminat pe locul 4, la zece puncte în spatele liderului ”FC U”. A prins însă locul care ducea la barajul de promovare, unde a întâlnit FC Voluntari. N-a reușit însă să treacă de echipa ilfoveană, cedând cu 1-2 acasă și cu 0-4 în deplasare.

Antrenorul principal Cristian Pustai a anunțat după ultimul joc că nu va mai continua la Dunărea, săturat de problemele financiare ale clubului și ale minciunilor conducătorilor.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-dunarea-calarasi-pierde-fotbalistii-importanti-negocierile-cu-alte-cluburi-din-liga-2-au-inceput-de-mai-bine-de-doua-luni-tonul-a-fost-dat-de-creierul-cristian-pustai-si-19188340

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-imaginea-unui-om-aflat-la-capatul-puterilor-dupa-barajul-cu-fc-voluntari-le-am-zis-jucatorilor-ca-sunt-mandru-ca-am-ajuns-pana-aici-nu-se-putea-realiza-mai-mult-m-19188235

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionel-ganea-din-director-tehnic-viitor-antrenor-la-dunarea-calarasi-presedintele-cristian-zamfir-recunoaste-sansele-sunt-mari-19188837

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-jucat-cu-inima-pentru-dunarea-calarasi-la-barajul-cu-fc-voluntari-razvan-began-si-baudouin-kanda-impresii-despre-jocul-cu-ilfovenii-si-situatia-financiara-prin-care-trec-portarul-uimeste-dupa-c-19187535

Vlad MĂCICĂȘAN 18 Jun. 2021, 11:07 Liga 2
Pe aceeași temă