Dumitru Faitaș, a doua înfrângere în două meciuri pe banca Unirii Constanța. Eșec usturător în Cupa României, dar și multe probleme de lot: patru fotbaliști pe bancă și fără portar de rezervă

Andrei PASCU 26 Aug. 2021, 16:18 Liga 2
Dumitru Faitaș, a doua înfrângere în două meciuri pe banca Unirii Constanța. Eșec usturător în Cupa României, dar și multe probleme de lot: patru fotbaliști pe bancă și fără portar de rezervă

Unirea Constanța nu o duce deloc bine în acest început de sezon de Liga 2. Rezultatele din campionat nu sunt cele așteptate de conducere, iar situația dificilă s-a amplificat odată cu plecarea antrenorului Ianis Zicu.

Locul său a fost luat de Dumitru Faitaș, care a condus deja două meciuri ale constănțenilor.

Cine este Dumitru Faitaș?

Dumitru Faitaș a activat până acum în diviziile inferioare din România. Câteva dintre experiențele sale sunt cele de la Flacăra Crucea, Portul Constanța, CFR Constanța sau Academia Farul. La Portul Constanța a ocupat, pe rând, pozițiile de ”principal” și de ”secund”, în mandatul lui Cristian Cămui.

Faitaș a pregătit, așadar, Unirea Constanța în două partide, una în Liga 2 și una în Cupa României și, din păcate pentru Unirea Constanța, s-au contabilizat două eșecuri. Prima dată a fost înfrângerea cu Politehnica Timișoara, din etapa a 4-a a Ligii a 2-a, cu scorul de 0-2, iar apoi cea din Cupa României, cu echipa de Liga 4 CS Năvodari, scor 1-3.

Dumitru Faitaș a venit într-un moment extrem de complicat, mai ales că Unirea Constanța se pare că se confruntă și cu probleme legate de numărul jucătorilor din lot. Pentru partida cu CS Năvodari, pe bancă au fost doar patru rezerve! În plus, nu a existat portar de rezervă. Chiar și așa, valoare majorității componenților lotului este una net superioadă celor de la CS Năvodari și înfrângerea este inexplicabilă.

Unirea Constanța cu CS Năvodari: Anca-Trip – Nicola, Băjan, Căruță, Carabela, Jerdea, C. Zamfir, D. Grigore, Chirițoiu, D. Mureșan, Costache.
Rezerve: Liv. Mihai, Cărăruș, I. Ursu, Damașcan.

”Au fost condițiile nefavorabile, am vorbit cu jucătorii și cu cei de acolo, am decis să închei contractul cu această echipă. Ei știu acum ce fac în continuare, urmează să numească un nou antrenor. În fotbal, normal că îți pare rău când iei asemenea decizii. Nu se pune problema să iau o vacanță, pentru că vacanță nu am de 30 de ani de când eram jucător, lucrurile au rămas la fel. Dacă am oferte? Și dacă aș avea ceva concret nu ți-aș spune, vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Ianis Zicu pentru Impact Local, în momentul plecării de la Unirea Constanța.

Ionuț Cioinac a plecat de la echipă după doar câteva luni 

Ionuț Cioinac (30 de ani) este cel mai recent jucător plecat de la Unirea Constanța, de a cărui despărțire s-a aflat mai precis, deși venise recent la echipă:

Le mulțumesc celor de la Unirea pentru tot, îmi pare rău că nu am reușit mai mult și că nu am mai putut să continui. Le doresc multă baftă și sper să reușească ce și-au propus!”.

Cionac a ajuns în Liga 3, la CSM Reșița, unde a și marcat ieri, în meciul de Cupa României cu Progresul Ezeriș.

Unirea Constanța, pe penultimul loc în Liga 2, doar peste Astra 

Unirea Constanța este pe locul 19, penultimul, în clasamentul Ligii a 2-a, fără punct, fără gol marcat și cu golaveraj de -7. Se află deasupra Astrei, care acum are -1 punct, dar asta pentru că giurgiuvenii au început campionatul de la –8 puncte.

În etapa a 5-a, Unirea Constanța va juca pe terenul formației FC Buzău, sâmbătă de la ora 11:00.

Foto: Dotto TV și Unirea Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/albert-stahl-ca-si-transferat-la-rapid-uta-u-craiova-si-fc-botosani-l-au-dorit-si-ele-pe-jucatorul-astrei-19197691

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/u-cluj-a-zdrobit-sanatatea-cluj-dar-erik-lincar-a-surprins-sincer-de-la-cupa-romaniei-nu-imi-doresc-nimic-anunt-important-despre-revenirea-pe-cluj-arena-19197674

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesenii-au-prins-gustul-victoriei-si-tintesc-al-doilea-succes-consecutiv-pe-bega-costel-enache-mergem-sa-castigam-la-timisoara-19197603

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 26 Aug. 2021, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă