Etapa a 5-a a Ligii 2 începe tot de joi, acum cu meciul în care se întâlnesc cele două Politehnica din campionat. Programul jocurilor și cele șase opțiuni ale televiziunilor

Marius ANGHEL 24 Aug. 2021, 13:24 Liga 2
Etapa a 5-a a Ligii 2 începe tot de joi, acum cu meciul în care se întâlnesc cele două Politehnica din campionat. Programul jocurilor și cele șase opțiuni ale televiziunilor

Programul din această săptămână al majorității echipelor din Liga 2 este aglomerat din cauza meciurilor stabilite în Faza a III-a a Cupei României, însă etapa a 5-a a campionatului va începe tot într-o zi de joi, în care au debutat și precedentele trei runde.

13 echipe din Liga 2 joacă în Faza a III-a a Cupei României

Turul al treilea al Cupei României este programat să se desfășoare în mare parte pe durata a doua zile, marți și miercuri, însă un meci e stabilit și joi, iar altul a fost mutat miercurea următoare.

Dintre echipele din Liga 2, marți joacă FC Brașov, Metaloglobus, Unirea Dej și FC Buzău, iar miercuri vor evolua ”U” Cluj, Ripensia, CS Comunal Șelimbăr, Unirea Slobozia, Unirea Constanța, Dacia Unirea Brăila și Viitorul Pandurii.

Joi va evoluat Concordia Chiajna, iar miercurea următoare joacă Petrolul.

În total sunt 13 echipe din eșalonul secund care joacă în această Faza a III-a, după ce runda trecută Steaua a părăsit competiția eliminată de Progresul Spartac, iar formațiile care au jucat sezonul trecut în play-off și retrogradatele din Liga 1 nu au fost încă introduse din acest tur.

Poli Timișoara – Poli Iași, meciul care dă start etapei a 5-a a Ligii 2. Jocul se desfășoară în nocturnă

Două dintre aceste echipe care nu vor evolua în competiția KO vor juca în debutul etapei a 5-a a Ligii 2.

Joi, 26 august, de la ora 20:00, pe ”Dan Păltinișanu” se întâlnesc Politehnica Timișoara și Politehnica Iași. Prima a evoluat sezonul trecut în play-off-ul Ligii 2, iar a doua a retrogradat din Liga 1.

Vineri nu este programat niciun meci.

Șase meciuri se dispută sâmbătă. Două sunt televizate

Sâmbătă, de la ora 11:00, sunt programate patru partide, la Avrig, Brașov, Giurgiu și Buzău. Cea mai interesantă dispută este cea dintre Astra, ultima clasată din cauza penalizării cu care a pornit, și Unirea Slobozia, ocupanta locului 2.

Însă tot sâmbătă se vor mai juca încă două meciuri. De la ora 12:30, la Sânmartin, nu Cluj Arena, se dispută ”U” Cluj – Metaloglobus, iar de la ora 15:30 începe Petrolul – Dacia Unirea Brăila. Aceste două partide vor fi și televizate.

Două jocuri duminică și unul luni. Se revine la șase meciuri transmise la TV

Duminică sunt stabilite încă două jocuri, și acestea urmând a fi transmise în direct la TV. De la ora 12:00 începe Concordia Chiajna – Viitorul Pandurii, iar de la ora 14:00 se dispută Steaua – Ripensia.

În fine, etapa se încheie luni, la Mediaș, cu partida dintre FC Hermannstadt – FK Csikszereda, care debutează la ora 14:00.

În etapa a 5-a se va reveni la un număr de șase meciuri televizate, câte au fost până acum în runda a 3-a. În etapa 1 și 4 au fost transmise în direct cinci jocuri, în timp ce în a 2-a au fost nu mai puțin de șapte partide la TV, o întâmplare istorică pentru campionatul Ligii 2.

Ulterior, campionatul ia o pauză, în weekendul următor nefiind programată etapă, deoarece, din acest sezon, și Liga 2 se va întrerupe atunci când au meciuri naționalele României. Etapa a 6-a va avea loc în jurul datei de 11 septembrie, programul meciurilor nefiind încă stabilit exact.

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

Program meciuri etapa 5 Liga 2:

joi, 26 august 2021, ora 20:00
Politehnica Timișoara – Politehnica IaşiDigiSport, TelekomSport și LookSport

sâmbătă, 28 august 2021, ora 11:00
CS Comunal Şelimbăr – Dunărea Călăraşi
FC Braşov – Unirea Dej
Astra – Unirea Slobozia
FC Buzău – Unirea Constanţa

sâmbătă, 28 august 2021, ora 12:30
Universitatea Cluj – Metaloglobus Bucureşti – DigiSport, TelekomSport și LookSport

sâmbătă, 28 august 2021, ora 15:30
Petrolul Ploiești – Dacia Unirea Brăila – DigiSport, TelekomSport și LookSport

duminică, 29 august 2021, ora 12:00
Concordia Chiajna – Viitorul Pandurii Târgu JiuDigiSport, TelekomSport și LookSport

duminică, 29 august 2021, ora 14:00
Steaua – Ripensia TimișoaraDigiSport, TelekomSport și LookSport

luni, 30 august 2021, ora 14:00
FC Hermannstadt – FK CsikszeredaDigiSport, TelekomSport și LookSport

Foto: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 24 Aug. 2021, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă