Presiune pe Dragoș Militaru înaintea ”dublei” cu CS Blejoi și Gloria Buzău. Chindia, mutări dubioase la juniori

Bogdan ISTRATE 16 Aug. 2023, 11:16 Liga 2
Presiune pe Dragoș Militaru înaintea ”dublei” cu CS Blejoi și Gloria Buzău. Chindia, mutări dubioase la juniori

Chindia a început sezonul Ligii a 2-a cu două remize, 1-1 cu Steaua și 0-0 cu CSM Slatina, un singur gol marcat – și acela dintr-un penalty discutabil – iar suflarea fotbalistică din Târgoviște a reacționat imediat, considerând parcursul sub așteptări.

În mediul online sunt deja reproșuri la adresa conducerii clubului, dar și a băncii tehnice, după un start de campionat în care echipa, oricum una modificată din temelii față de cea care retrograda din prima ligă în luna mai, nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Lotul este nu subțire, ci chiar modest numeric, în condițiile în care cel puțin trei nume vehiculate în ultimele săptămâni în tabăra Chindiei nu vor putea ajuta echipa până la iarnă, iar alții deloc: Fedele, cu probleme medicale cunoscute în lumea fotbalului, a fost legitimat și ulterior lăsat să plece din țară pentru investigații amănunțite, chiar zilele trecute, Chamed se află în recuperare până în luna noiembrie, iar italianul Davide Massaro a părăsit orașul după ce a vizionat câteva antrenamente, și el în imposibilitate fizică de a se pregăti cu Chindia.

Ca lucrurile să fie și mai grave, Florin Plămadă s-a accidentat la Slatina și este incert pentru cele două meciuri oficiale pe care Chindia le are de jucat într-un interval de șase zile, miercuri cu Blejoi în Cupă și marți cu Gloria Buzău în campionat.

Dragoș Militaru, în corzi. Meciurile viitoare pot fi decisive

În mare criză de jucători și cu perspectiva unor condiții de antrenament precare în sezonul rece, care se apropie, cel mai ușor de sacrificat de la club în condițiile în care rezultatele nu vor fi cele dorite este antrenorul principal Dragoș Militaru, cel care în ultimele sezoane a făcut o treabă bună la Unirea Dej, pe care a dus-o în primăvară în play-off-ul Ligii a 2-a.

”Militaru a fost ultimul de pe lista noii conduceri a clubului din Târgoviște. Rând pe rând, refuzaseră Pelici, Lobonț, Falub, dar și alții, astfel că s-a ajuns la o înțelegere cu fostul de la Unirea Dej, varianta de compromis și de rezervă a rezervelor fiind Nicu Croitoru, demis de la Poli Timișoara între două baraje cu FC Brașov, în luna mai a anului trecut”, vorbesc sursele Liga2.ro.

Deși criticat pe internet, Militaru se bucură de sprijinul galeriei, dar și al vestiarului. Dinspre birourile conducerii executive, nu mai există la fel de multă încredere, după cum s-ar fi exprimat chiar unii dintre sponsorii echipei.

Mutări dubioase la juniori și contracte dezavantajoase pentru Chindia

Vara nu a adus schimbări doar la nivelul lotului de seniori la clubul din Târgoviște. Au fost operate multe modificări, cele mai multe pe simpatii sau cu iz politic, vezi și cazul fostului arbitru deghizat care comite gafă după gafă în tot ceea ce înseamnă imaginea clubului.

La Centrul de Copii și Juniori, Chindia a renunțat la Ion Ene, antrenor care se ocupa de cele mai mici grupe de fotbaliști, pus pe liber de curând fără explicații. Însă cele mai multe probleme sunt la U14, unde Eduard Prisăcaru s-a mutat de la Kinder Târgoviște la Chindia cu 20 de copii, cărora li s-au întocmit contracte cu clauze ciudate pentru nivelul profesionist.

Concret, dacă vor fi cedați gratis de Chindia până la împlinirea vârstei de 28 de ani, clubul Chindia va trebui să plătească lui Kinder, în fiecare caz, câte 5000 de euro. Dacă vor pleca pe bani, în alte părți, Chindia va achita către Kinder 20 la sută din suma de transfer.

Cum s-a ajuns la aceste contracte păguboase pentru clubul condus acum de Andrei Cordoș: Kinder U14 ar fi trebuit să participe în Elită, însă părinții jucătorilor, care achită taxe lunare de 150-200 lei, au fost informați că nu există fonduri ca echipa să efectueze deplasări (!!!). În aceste condiții, au fost mutați cu tot cu antrenor – președintele din acte al clubului Kinder, antrenor la Kinder, în ultimii ani, preparator fizic ”pe hârtie” la Chindia și fratele fostului primar interimar al Târgoviștei, Ciprian Prisăcaru, observator FRF și președinte AJF Dâmbovița – la clubul fanion al județului. Kinder a desființat grupa U14 după această mutare, iar trei sferturi dintre cei antrenați până în vară de Remus Gîlmencea la Chindia, pe acest segment de vârstă, au fost trimiși acasă.

  • Meciul CS Blejoi – Chindia Târgoviște, din Turul 3 al Cupei României, va fi transmis miercuri, 16 august, de la ora 17:30, pe pagina de Facebook a clubului prahovean din Liga 3, lucru pe care dâmbovițenii nu l-au făcut niciodată de la înființarea lor.

Foto: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-remiza-cu-csm-slatina-scor-0-0-19280211

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-achizitionat-un-fotbalist-din-republica-moldova-19280064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-pregatit-deplasarea-de-la-slatina-cu-inca-un-jucator-de-la-dej-19279958

Bogdan ISTRATE 16 Aug. 2023, 11:16 Liga 2
Pe aceeași temă