Chindia și-a completat și prezentat stafful tehnic. Cinci meciuri amicale și cantonament la Poiana Brașov pentru dâmbovițeni

Bogdan ISTRATE 04 Jul. 2023, 10:50 Liga 2
Chindia și-a completat și prezentat stafful tehnic. Cinci meciuri amicale și cantonament la Poiana Brașov pentru dâmbovițeni

Chindia Târgoviște și-a prezentat, luni seară, stafful tehnic, din care fac parte colaboratori ai antrenorului principal Dragoș Militaru din perioada petrecută la Unirea Dej.

Doi foști componenți ai staffului tehnic al lui Dragoș Militaru la Unirea Dej l-au urmat la Chindia

Cu Militaru pe bancă, Unirea a promovat în Liga 2 la finalul sezonului 2020-2021, doi ani mai târziu ajungând în play-off-ul competiției, acolo unde s-a situat pe locul 6, ultimul.

Din stafful său de la Chindia fac parte Moundir Moussaddak, ca antrenor secund, Dorin Silaghi, ca antrenor cu portarii, și Emanuel Gugu, ca preparator fizic.

Dacă primii doi i-au fost colaboratori lui Militaru la Unirea Dej, Gugu va lucra cu ”principalul” pentru prima dată. Emanuel Gugu, fiul al fostului fotbalist Dorian Gugu, este gorjean ca și Militaru, a fost junior la Pandurii, iar ca preparator fizic a activat la Gilortul Târgu Cărbunești și SC Oțelul Galați, dar și la naționala de futsal a României.

  • Conferința de presă a început cu o fotografie de grup de prezentare a noului staff tehnic, iar cei trei colaboratori ai lui Militaru au fost invitați să plece ”la treabă” de către președintele Andrei Cordoș, la prezidiu rămânând apoi el, Dragoș Militaru, Renzo Rossi, Eduard Stăncioiu și vicepreședintele Lorin Petrescu. Acesta din urmă a fost singurul care nu a declarat nimic.

Renzo Rossi, director sportiv la Chindia. Centrul de Copii și Juniori al clubului intră tot în atribuția sa

Din noua structură a clubului dâmbovițean face parte și cunoscutul Renzo Rossi, un italian de 72 de ani căsătorit cu o româncă și stabilit în țara noastră din 1995. El fusese anunțat încă de la conferința de prezentare a noii conduceri a Chindiei, de miercuri, 21 iunie, însă abia acum, la 3 iulie, a apărut în fața mass-media.

”Rolul meu la Chindia va fi de director tehnic. Voi colabora cu echipa și cu antrenorii. E o scară ierarhică pe care ne dorim să o păstrăm. Sunt gata să ajut cu experiența mea, să le ofer sfaturi antrenorilor, dacă îmi vor cere asta. Suntem deschiși, îl cunosc bine pe domnul președinte Andrei Cordoș, de pe vremea când era la Universitatea Cluj”, a declarat Rossi la prima apariție publică în calitate de director sportiv al Chindiei Târgoviște. Italianul va superviza și activitatea Centrului de Copii și Juniori al Chindiei.

11 zile în Poiana Brașov pentru Chindia. ”Sper ca până la plecarea în cantonament să avem 90 la sută din lotul pentru următorul sezon”

În ceea ce privește pregătirea, Chindia a ales varianta unui stagiu centralizat la munte, în Poiana Brașov, unde va ajunge lunea viitoare.

”Ne-am pregătit o săptămână pe plan local, vom mai avea o săptămână de antrenamente tot aici. Vom susține ședințele de pregătire pe două terenuri din vecinătatea Brașovului, preferate în ultimii ani și de echipa lui Gică Hagi. La nivel de lot, deja au venit o mare parte dintre jucătorii pe care mi i-am dorit. Suntem ok din punct de vedere numeric, după ce săptămâna trecută găsisem aici doar doi jucători, Șerban și Ioniță, cărora li s-a adăugat Dinu. Avem 16-17 seniori, sper ca până la plecarea în cantonament să avem 90 la sută din lotul pentru următorul sezon. Mai avem nevoie de mijlocași și atacanți, în rest eu zic că lucrurile sunt rezolvate. Sunt discuții cu câțiva jucători, negocieri, n-ar fi ok să dau nume acum”, a vorbit tânărul antrenor al Chindiei Târgoviște, Dragoș Militaru.

De notat că duminică la prânz pe stadionul ”Eugen Popescu” a avut loc un trial la care au participat peste 40 de jucători, fiind rechemați doar doi la următoarele antrenamente ale echipei.

Programul meciurilor amicale ale Chindiei Târgoviște:

8 iulie – Unirea Slobozia (București)
12 iulie – CSM Alexandria (Brașov)
15 iulie – nestabilit, echipă din Liga 2 sau 3 (Brașov)
19 iulie – Ceahlăul Piatra Neamț (Brașov)
28/29 iulie – Metaloglobus / echipă din SuperLigă

Andrei Cordoș: ”Toată lumea va primi banii”

Președintele Chindiei, Andrei Cordoș, instalat la aproape o lună de la retrogradarea din priam ligă, a comentat și subiectul restanțelor salariale de la Târgoviște, unii dintre jucători/antrenori/angajați înregistrând în curând patru salarii de încasat.

Cordoș promite că situația financiară a clubului se va îmbunătăți și că litigiile vor fi stinse cât mai curând cu putință. Noul președinte admite că există jucători care au depus deja memorii.

”Știm exact planul pe care trebuie să îl respectăm. Ne dorim să mai atragem sponsori lângă noi. Trebuie să rezolvăm problemele pe care le-am găsit aici, ne vom întâlni cu mai multe persoane, lucrurile se schimbă și cred că ne vom atinge țelul, din punct de vedere al bugetului. Sunt unii foști jucători care au înțeles situația, alții mai puțin. Unii și-au înaintat memorii, cu alții ne-am înțeles pentru eșalonarea plăților. Un lucru este clar, toată lumea care a muncit aici și a avut un contract își va primi banii”, a spus Cordoș.

Conferința de presă a Chindiei:

https://www.youtube.com/watch?v=_RLJpAqNbvs

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-tras-primele-concluzii-privind-lupta-pentru-promovare-in-noul-sezon-cele-trei-cluburi-pe-care-le-vede-pe-podium-au-bugete-mult-peste-nivelul-ligii-2-19276671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cat-costa-sa-te-lupti-la-promovare-in-liga-2-19276633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-a-mai-adus-la-chindia-targoviste-un-fotbalist-pe-care-l-a-pregatit-la-unirea-dej-comunicatul-echipei-19276561

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-anuntat-aducerea-unui-jucator-experimentat-19276302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-inceput-pregatirea-sezonului-de-liga-2-cu-doua-noi-achizitii-dar-si-cu-un-alt-jucator-cunoscut-targovistenilor-suporterii-veniti-la-stadion-controlati-drastic-19276159

Bogdan ISTRATE 04 Jul. 2023, 10:50 Liga 2
Pe aceeași temă