Dorinel Munteanu, supărat după eșecul cu Dinamo: ”Mergem acasă și ne spălăm păcatele în vestiar. Probleme sunt la aceeași jucători.” Ce a apreciat la adversari și vrea și la oțelari și mesajul către observatorul din cauza căruia a fost suspendat

Marius ANGHEL 08 Apr. 2023, 01:04 Liga 2

Oțelului nu i-a mers bine în al doilea meci disputat cu Dinamo în acest sezon de Liga 2. De această dată miza a fost una mult mai ridicată, desprinderea gălățenilor în clasamentul play-off-ului sau apropierea la doar un punct a ”câinilor” de a doua poziție direct promovabilă, iar ”haita” lui Ovidiu Burcă nu a iertat în a doua repriză, profitând și de absența ”stăpânului” Dorinel Munteanu, a mușcat de trei ori și și-a asigurat pentru al doilea meci la rând o victorie la scor de neprezentare.

Cu 3-0 s-a impus Dinamo, vineri seară, pe ”Arcul de Triumf”, în etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2, în fața echipei SC Oțelul Galați, prin golurile marcate de Lamine Ghezali (62′, 87′) și Cătălin Țîră (90+5′).

SC Oțelul, destabilizată cu arma sa de Dinamo, pe contraatac. Dorinel Munteanu, dezamăgit pe jucătorii care au greșit

Încurajată de circa 200 de fani la București, printre care și ”frați” petroliști, dar fără antrenorul principal Dorinel Munteanu pe marginea terenului, nici măcar în tribună, SC Oțelul și-a jucat tactica bine în prima repriză. Cel puțin asta a arătat tabela de marcaj, chiar și cu noroc, având în vedere cele două mari ocazii irosite de Amzăr în minutele 22 și 24.

Partea a doua a partidei i-a găsit pe jucătorii Oțelului chiar mai curajoși, au ieșit la atac, însă tocmai arma pe care și-au dorit să o folosească cu Dinamo le-a fost fatală. Echipa lui Burcă a marcat prin Ghezali în urma unui contraatac, apoi a mai înscris o dată prin francez după o fază în care apărarea a fost făcută șah mat cu ajutorul lui Bani și Iglesias, iar golul venit în prelungiri, după o centrare din fază fixă, oricum nu mai conta.

”Având în vedere rezultatul, nu am ce să comentez. Sigur, jocul nu știu dacă a fost așa cum arată rezultatul. Într-adevăr, am început slab prima repriză, am început să echilibrăm jocul, Dinamo a avut o posesie, dar fără să fie periculoasă. A doua repriză, contrar cursului jocului, când am început noi să punem presiune, și așa am discutat, să punem presiune, s-au făcut două greșeli grave, ceea ce nu este permis la nivelul ăsta, chiar dacă suntem la nivelul Ligii a 2-a. Jucători care au jucat la mine și le-am dat foarte mare încredere mi-au făcut două greșeli și am primit două goluri. Este clar că Dinamo este o echipă bună, în devenire, dar asta a făcut diferența (n.r. – greșelile jucătorilor săi). Golul trei nu a mai contat, deși și acest gol trebuia să nu vină, pentru că una era 2-0 și alta este 3-0. Dar aceeași jucători mi-au greșit la toate cele trei goluri”, a spus Dorinel Munteanu, intrat prin telefon la DigiSport Special.

Absența lui Munteanu de pe margine a contat, crede el. Observatorul din cauza căruia a fost suspendat, arătat cu degetul

Fostul internațional a preferat, și la al patrulea joc în acest sezon în care a fost suspendat, să nu meargă la stadion, ci să vadă meciul la televizor. Crede că și acest lucru, absența sa de pe margine, a contat în acest joc pierdut cu Dinamo.

Munteanu nu a putut să nu vorbească despre raportul scris de Marian Lumînare, observatorul jocului cu Poli Iași, în urma căruia a fost suspendat două etape.

”Eu cred că a contat, dar nu e frumos să spun eu acest lucru. Nu pot să remarc că această suspendare a venit în urma unei sesizări a unui observator care, sincer, în dreptul lui are multe semne de întrebare. Acest observator Lumînare, care m-a suspendat, dacă îi deschidem CV-ul are multe semne de întrebare. A trebuit să suport această suspendare de două etape, care a venit conform celor ce s-a scris în raport. Acest observator se acoperă de o haină care este, poate, prea mare sau prea curată!”, a comentat, supărat, Dorinel Munteanu.

”Trebuie să revenim la un joc mai bun și la rezultate mai bune. Am apreciat atitudinea jucătorilor de la Dinamo”

SC Oțelul bate pasul pe loc în play-off. Din trei meciuri a pierdut două și a câștigat unul, iar diferența de puncte față de echipele din spate se micșorează. Cel puțin Dinamo s-a apropiat la doar un punct, după ce la începutul play-off-ului era o distanță de cinci puncte între ele.

Munteanu a apreciat dăruirea jucătorilor dinamoviști, pe care îi dă exemplu elevilor săi și spune că SC Oțelul trebuie să-și revină cu jocul, altfel nu o vede bine în clasament.

”Suntem la început. Sigur că este clar că trebuie să mă gândesc, să analizez foarte bine această echipă, să discut cu jucătorii, pentru că în acest ritm nu avem cum să avem pretenții, deși obiectivul, sincer, eu l-am propus, pentru că am avut și am încredere în continuare în echipă. Trebuie să revenim la un joc mai bun și la rezultate mai bune, dar este clar că a fost o zi neagră pentru Galați, pentru Oțelul. Am apreciat atitudinea jucătorilor de la Dinamo, care, într-adevăr, și-au apărat culorile cu foarte mare intensitate. Asta ar trebui să ia jucătorii mei de la cei de la Dinamo. Acești jucători tineri de la Dinamo au tras pentru culori ca să câștige. Și asta a făcut diferența, dorința de a câștiga. Din punct de vedere al antrenorilor, au fost două echipe egale valoric”, a comentat antrenorul echipei gălățene.

SC Oțelul Galați în meciul tur din play-off cu Dinamo: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Sîrghi, Yabre, D. Panait – Cisotti, Zivulic (Chirițoiu 81′), Gorovei (I. Neagu 46′) – Mitoi (Scocîrlă 70′), Cîrjan (cpt.)(A. Nica 64′), Oct. Ursu (K. Fatai 64′). Rezerve neutilizate: R. Pop – Nedelea, Jardan, Mih. Adăscăliței.

”Să mergem acasă și să ne spălăm păcatele în vestiar. Probleme sunt la aceeași jucători care mi-au creat probleme și în meciurile trecute”

Întrebat dacă planul de la meciul cu Dinamo a fost cel dezvăluit de Sîrghi, ca SC Oțelul să cedeze deliberat terenul și să contraatace, Dorinel Munteanu s-a iritat când a auzit spusele jucătorului său. A vorbit despre spălat ”păcatele în vestiar” și despre faptul că toți trebuie să se trezească după acest început slab de play-off.

”Sîrghi nu trebuia să spună acest lucru, el trebuia să aibă grijă de atacantul lui central. Nu știu de ce a mers la interviu. Este posibil să fi fost solicitat, dar ar fi trebuit să tacă, să nu vorbească niciun jucător, să mergem acasă și să ne spălăm păcatele în vestiar, adică jocul prost. Mâine este o nouă zi. Sper ca în această noapte să îi trezească pe toți, pentru că în ritmul acesta, dacă vom continua așa, nu prindem nici locul 5”, a spus Dorinel Munteanu la DigiSport.

Totodată, antrenorul echipei gălățene a fost întrebat și cum a gândit strategia de a-l lăsa pe Fatai pe bancă după ce în jocul precedent a dat două goluri. ”Mi-a ieșit strategia până la primul gol. Sunt convins că dacă rezultatul era egal, 0-0 (n.r. – se referă să fi rămas scorul egal mai mult timp din joc), noi marcam. Dar, asta este, a fost decizia mea (n.r. – să-l țină pe bancă pe Fatai), Cîrjan nu este un jucător oarecare, este golgheterul echipei, așa că și Fatai a înțeles de ce iau această decizie, pentru că vorbesc cu orice jucător, dacă îi las pe bancă, din ce motiv fac asta. Cauzele trebuiau să fie la jucătorii care au intrat din primul 11, pentru că nu au jucat ceea ce trebuia. Dar sunt lucruri de bucătărie internă și le rezolv eu mâine.

Probleme sunt la aceeași jucători care mi-au creat probleme și în meciurile trecute, dar este bucătăria mea și trebuie să rezolv problemele cu ei. Trebuie să discut cu jucătorii să văd care au fost cauzele acestui joc. Pot să spun că m-a dezamăgit atitudinea unor jucători, nu rezultatul. Rezultatul a venit pe contraatac, dar rezolv eu când ajung la Galați”, a declarat Munteanu.

Primele două goluri au venit din banda stângă de atac a dinamoviștilor, cea dreaptă de apărare a oțelarilor. Rus a pierdut mingea la primul gol și Sîrghi nu l-a putut prinde pe Ghezali, iar la golul doi a fost o greșeală colectivă în apărare, fiindcă jucătorii lui Dorinel Munteanu au fost făcuți șah-mat de pasele lui Ghezali, Bani și Iglesias. La ultimul gol, Țîră a înscris de lângă Sîrghi.

Dorinel Munteanu rămâne optimist că SC Oțelul poate promova direct

Momentan, după primele trei etape din cele zece de play-off, SC Oțelul se menține pe locul 3, al doilea direct promovabil, cu 39 de puncte, dar mai are un punct în fața celor de la Dinamo.

Dorinel Munteanu rămâne optimist că echipa sa poate urca în SuperLigă de pe primele două locuri promovabile direct, însă spune că nu îi este teamă nici de un baraj.

”Sunt optimist până în ultima clipă. Acum e important cine crede în acest obiectiv al meu, pentru că acest optimism s-a născut din ceea ce am făcut în acest un an și jumătate, doi ani la Oțelul Galați. Dar nu voi ceda și nu voi lăsa loc de interpretări. Vom munci până la capăt și sunt convins că la final vom atinge un loc prin care să promovăm sau să dăm baraj. La baraj nu-mi este frică, pentru că sunt două jocuri, tur-retur, și se poate întâmpla orice”, a mai spus Dorinel Munteanu după jocul cu Dinamo.

În etapa a 4-a, SC Oțelul joacă acasă cu Gloria Buzău, joi, 13 aprilie, de la ora 20:00. Buzoienii au meci sâmbătă, de la ora 12:30, acasă cu Unirea Dej și cu o victorie se pot apropia și ei la trei puncte de trupa lui Dorinel Munteanu.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: George Flușter (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-facut-scor-cu-sc-otelul-19265887

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-infrangere-la-scor-cu-dinamo-19265862

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-2030-echipa-lui-burca-poate-intra-cu-sanse-mari-in-lupta-pentru-promovarea-directa-sau-cea-a-lui-munteanu-poate-rupe-clasamentul-play-o-19265747

Marius ANGHEL 08 Apr. 2023, 01:04 Liga 2
Pe aceeași temă