Dinamo, repriză secundă perfectă cu SC Oțelul! Ovidiu Burcă duce mai departe seria fără eșec și drumul către SuperLigă: ”Asta e bucuria, să văd oamenii că pleacă fericiți acasă”

Răzvan STÎNGĂ 08 Apr. 2023, 00:11 Liga 2

Ovidiu Burcă a adus o nouă victorie pentru Dinamo, într-un meci foarte important în play-off-ul de Liga 2, cu SC Oțelul, pe teren propriu, scor 3-0. A fost un succes care dă moral echipei, mai ales că ecartul față de adversarii de vineri s-a redus la numai un punct în clasament.

Dinamo a făcut scor cu SC Oțelul. Impresiile lui Ovidiu Burcă, după 3-0

Dinamo a marcat toate golurile în repriza secundă, prin Lamine Ghezali, care a reușit dubla, în minutele 62 și 87, și Cătălin Țîră, în minutul 90+5. ”Câinii” au fructificat perfect ocaziile din partea a doua, chiar dacă după ce au marcat pentru 1-0 au fost dominați la capitolul posesie de SC Oțelul, care a fost prezentă constant în jumătatea adversă câteva minute bune.

Ovidiu Burcă a transmis cuvinte laudative pentru jucători, Dinamo având tot mai mari șanse la o promovare directă în SuperLiga României. Reglajele și minusurile le-a reglat la pauză, iar în ultimele 45 de minute Dinamo a făcut un joc tactic pe placul lui Burcă.

Ovidiu Burcă, tot mai încrezător după Dinamo – SC Oțelul: ”Nu ne-am pierdut capul, organizarea”

Antrenorul are încredere că poate duce mai departe parcursul pozitiv al echipei sale din ultimele etape, fără înfrângere în Liga 2 în ultimele șapte dueluri

O victorie care ne ține în lupta pentru promovare, avem încredere, vom lupta până la capăt. Cred că am făcut un meci foarte bun, am dominat majoritatea timpului. A fost o primă repriză bună, dar ne-a lipsit doar golul. A doua repriză a fost mai bună.

Nu ne-am pierdut capul, organizarea, chiar dacă în ultimele minute ale primei reprize ne-am pierdut răbdarea, am jucat prea direct. La pauză am reglat și cred că a fost bine.

(N.r. – Despre jucătorii străini) Au mai fost discuții despre jucătorii pe care i-am adus, am mai discutat la momentul acela că nu ne puteam atinge de orice jucător, dar am găsit niște băieți extraordinari, în primul rând ca și caracter. Au înțeles ce înseamnă Dinamo și s-au integrat. Nu a fost ușor, dar ne-am revenit în partea a doua a campionatului.

Jucătorii au rămas concentrați, au rămas fideli ideilor pentru care au venit în România, de a se afirma”, a spus Ovidiu Burcă la Digi Sport.

Ovidiu Burcă readuce aminte momentele grele de la începutul sezonului

Ovidiu Burcă a sperat la promovare încă din momentul venirii sale, chiar dacă echipa nu avea rezultate și, după câteva meciuri, era discutată public posibilitatea schimbării sale și numirea unui alt antrenor la Dinamo.

Acum, clubul trece prin momente bune și, pe lângă rezultatele sportive, pare că va regla și situația economică după venirea noilor investitori.

Mie îmi vine să cred că ne batem la promovare, am avut încredere în jucători, tot timpul, poate că anumiți oameni m-au criticat, dar de când am venit am avut încredere că putem face asta. Am venit după o perioadă a retrogradării în care toată lumea vedea negativ, nimeni nu mai vedea luminița de la capătul tunelului.

Cred că există viață și după retrogradare! Facem pași mici, trebuie să ne bucurăm de fiecare moment. Am luat-o pas cu pas, iar oamenii au plecat azi fericiți de la stadion. Pentru mine, asta e bucuria, să văd oamenii că vin la stadion și că pleacă fericiți acasă”, a mai spus Burcă.

  • Dinamo în meciul tur din play-off cu sC Oțelul: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Daniel Iglesias, Gorka Larrucea, N. Roșu (Bena 78′) – Iul. Roșu (Borcea 59′), Ghezali, Bani. Rezerve neutilizate: Dujmovic – Țîră, Dav. Irimia, Al. Irimia, A. Șerban, Al. D. Pop, Andr. Florescu.

Foto: George Flușter / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-infrangere-la-scor-cu-dinamo-19265862

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-2030-echipa-lui-burca-poate-intra-cu-sanse-mari-in-lupta-pentru-promovarea-directa-sau-cea-a-lui-munteanu-poate-rupe-clasamentul-play-o-19265747

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/dan-alexa-doar-pe-scena-la-gala-sportului-brasovean-eu-sunt-din-timisoara-stiu-diferenta-si-pot-spune-ca-brasovul-e-un-caz-fericit-planuri-pentru-2024-19265790

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-primul-meci-acasa-cu-fk-miercurea-ciuc-cu-metaloglobus-19265754

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pus-in-vanzare-biletele-pentru-partida-cu-dinamo-19265738

Răzvan STÎNGĂ 08 Apr. 2023, 00:11 Liga 2
Pe aceeași temă