Dorin Goga continuă la ”U” Cluj! Atacantul a ajuns la un acord cu ardelenii: ”Voi fi la antrenament”

Răzvan STÎNGĂ 01 Jul. 2020, 10:47 Liga 2

Atacantul Dorin Goga împlinește la data de 2 iulie 36 de ani, dar asta nu i-a împiedicat pe conducătorii și stafful lui ”U” Cluj să îi propună prelungirea contractuală.

Echipa din Liga 2 i-a oferit experimentatului fotbalist o nouă înțelegere, pe care acesta din urmă a acceptat-o și va continua și în sezonul următor la formația din Ardeal. Goga a declarat că până în acest moment actele nu au fost semnate, dar că va rămâne la ”U” Cluj, între cele două părți fiind un acord verbal.

Dorin Goga: ”Am ajuns la un acord şi doar de semnătura mea mai este nevoie”

Totul este cât se poate de clar, din precizările fotbalistului, iar miercuri, 1 iulie, va fi prezent la antrenamentul coordonat de ”principalul” Adrian Falub. În zilele următoare, Dorin Goga își va pune semnătura și pe noua înțelegere.

”Ne-am întâlnit, am ajuns la un acord şi doar de semnătura mea mai este nevoie. Mâine (n.r. – miercuri) voi fi la antrenament”, a spus Dorin Goga pentru Cluj Sport, care afirma la finele lunii mai că în cazul în care ”U” Cluj nu îi va propune prelungirea contractuală, se va retrage din fotbal!

Atacantul era hotărât să renunțe la cariera de fotbalist, dacă ardelenii considerau că nu mai pot fi ajutați de el. Dat fiind faptul că a revenit la Cluj pentru familie, Goga afirma că nu este dispus să mai facă sacrificii în acest sens și totul depindea de răspunsul conducerea clubului.

Dorin Goga era decis să se retragă, dacă nu venea oferta de la ”U” Cluj: ”E exclus să plec la altă echipă”

Planurile la ”U” Cluj sunt mari pentru stagiunea care urmează. Dacă actualul sezon a fost finalizat în a doua partea a clasamentului, data viitoare se dorește clasarea în partea superioară, pe un loc care să asigure promovarea sau cel puțin accederea la meciul de baraj, cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Dorin Goga este conștient că în perioada anterioară s-au făcut mai multe greșeli, dar că acestea nu se vor mai repeta de acum înainte, iar clubul va avea de câștigat.

”E exclus să plec la altă echipă. Când m-am întors, am decis să vin acasă pentru familie şi nu o să mai plec din Cluj. Eu cred că se învaţă din greşeli, iar anul viitor se va dori promovarea şi se va obţine. Au fost doi ani în care s-au făcut unele experimente, unele greşeli, dar acum cred că ar trebui să se ştie ce trebuie făcut ca Universitatea să promoveze”, declara Dorin Goga în urmă cu aproximativ o lună.

  • Dorin Goga se află la a doua experiență la Universitatea Cluj, după cea din intervalul 2003-2008. S-a întors în 2016, când echipa a luat-o de jos, din Liga a 4-a, după faliment. În acest sezon, a jucat în 18 meciuri, a marcat de cinci ori și a oferit două pase decisive. În cariera sa, atacantul de 1.82 m a mai fost legitimat printre altele la formațiile Poli Timișoara, Rapid, Hapoel Ramat Gan (Israel), Zhejiang Yiteng (China), Dinamo Tbilisi (Georgia) și ASA Târgu Mureș.

”U” Cluj, ”campioana” egalurilor în Liga 2. 12 remize în 23 de meciuri 

”U” Cluj încheie anul fotbalistic pe locul 14, cu 27 de puncte, la cinci puncte distanță de ultimul loc care în mod normal ar fi dus în Liga 3. Din Liga 2 nu va mai retrograda nimeni în acest sezon, întrucât, după cum au votat cluburile pe 13 mai din variantele propuse de Federația Română de Fotbal, campionatul se suspendă definitiv de la locul 7 în jos, iar pe teren vor mai intra doar primele șase clasate, care vor lupta pentru promovare.

Bilanțul echipei ”U” Cluj în acest sezon: 23 de meciuri, cinci victorii, 12 egaluri și șase înfrângeri. Echipa antrenată de Adrian Falub este formația cu cele mai multe rezultate de egalitate din Liga 2. În 2020, în singurele trei partide jucate, a obținut două puncte (1-1 cu Campionii FC Argeș – acasă, 2-2 cu SCM Gloria Buzău – deplasare și 1-2 cu Metaloglobus – acasă).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FC Universitatea Cluj

Răzvan STÎNGĂ 01 Jul. 2020, 10:47 Liga 2
Pe aceeași temă