”U” Cluj își pierde cel mai bun jucător. Dorin Goga, ”omul-record” s-a retras din fotbal. Ce va face în continuare

Vlad MĂCICĂȘAN 14 Jan. 2021, 16:53 Liga 2

Veste tristă pentru fanii Universității Cluj. Un simbol al echipei, Dorin Goga, a decis să se retragă din activitatea de fotbalist, la 36 de ani.

Atacantul a hotărât să-și rezilieze contractul, dar i s-a propus să rămână în cadrul clubului, propunere pe care urmează să o discute în următoarele zile, când se va decide și ce funcție va ocupa.

Patru recorduri cu care Dorin Goga a intrat în istoria lui ”U” Cluj

Chiar și la 36 de ani, Dorin Goga a fost unul dintre jucătorii determinanți ai lui ”U” Cluj și în acest sezon. Este fotbalistul care va intra în istoria formației clujene.

Crescut chiar de Univeristatea, Dorin Goga a doborât mai multe recorduri pentru formația ”șepcilor roșii”.

♠ Este fotbalistul pentru care ”U” Cluj a luat cei mai mulți bani, în istoria sa. Atacantul pleca în 2008 la Poli Timișoara pentru 1,5 milioane de euro.

♣ Dorin Goga a fost unul dintre primii jucători care au acceptat să se întoarcă la ”U ”Cluj în Liga a 4-a, când clubul a fost reînființat, după intrarea în faliment.

Astfel, atacantul a mai stabilit două recorduri.

♥ Este singurul jucător care a marcat pentru ”U” Cluj în toate ligile, din Liga a 4-a, până în Liga 1.

♦ În același timp, este și singurul fotbalist din istoria echipei clujene care a reușit 100 de goluri.

În actualul sezon de Liga 2, Dorin Goga a evoluat în 11 meciuri și a înscris 2 goluri, cu Aerostar (1-0) și Pandurii (2-0).

În afară de Univesitatea Cluj, Dorin Goga a mai evoluat în cariera sa pentru Politehnica Timișoara, Rapid București, Hapoel Ramat Gan (Israel), Dinamo Tibilisi (Georgia), Harbin Yiteng (China), ASA Târgu Mureș și ACS Poli Timișoara. Are și un meci jucat la echipa națională a României, 4-0 cu Turkmenistan, un joc amical.

Vlad MĂCICĂȘAN 14 Jan. 2021, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă