Dorin Goga s-a răzgândit și continuă ca fotbalist, la opt luni distanță de la despărțirea de ”U” Cluj. A debutat cu gol la noua sa echipă, unde antrenor e George Florescu, într-un meci cu rezultat spectaculos, 1 pauză / 2 final

Marius ANGHEL 29 Sep. 2021, 18:19 Liga 3
Dorin Goga s-a răzgândit și continuă ca fotbalist, la opt luni distanță de la despărțirea de ”U” Cluj. A debutat cu gol la noua sa echipă, unde antrenor e George Florescu, într-un meci cu rezultat spectaculos, 1 pauză / 2 final

Dorin Goga (37 de ani) a revenit pe teren, în postura de fotbalist, după ce la începutul anului își anunța retragerea de la ”U” Cluj. Atacantul nu numai că s-a răzgândit și a semnat cu Sănătatea Cluj, însă a și marcat la primul meci în care a evoluat.

Noua sa echipă, antrenată de George Florescu (37 de ani), fost coleg al său la ”U” Cluj, a pierdut însă jocul de pe teren propriu cu Unirea Alba Iulia (scor 2-4), cea mai slabă formație din Seria a 9-a a Ligii 3 până la acel meci. Desfășurarea partidei de la Jucu a fost ”de toată frumusețea”, un spectaculos 1 pauză / 2 final, cu multe goluri.

Dorin Goga, gol la debutul său la Sănătatea Cluj

Retras de la ”U” Cluj la începutul anului 2021, în sezonul trecut de Liga 2, când antrenor era Costel Enache (acum la Poli Iași), Dorin Goga a refuzat oferta de a deveni conducător la Universitatea, iar după o perioadă îndelungată s-a decis să revină pe teren, tot ca fotbalist, la 37 de ani.

Numit în prima partea a lunii septembrie antrenor-jucător la Sănătatea Cluj, George Florescu și-a convins mai apoi fostul coleg de la ”U” Cluj să i se alăture la formația care în ultimii ani s-a zbătut să se mențină în Liga 3. Goga a acceptat propunerea de a reveni pe teren și la primul meci în care a fost utilizat, în jocul cu modesta Unirea Alba Iulia (0 puncte după patru etape), a și marcat.

  • Dorin Goga jucase ultimul meci oficial pentru ”U” Cluj în urmă cu aproape un an, în acel 1-2 la Miercurea Ciuc cu FK Csikszereda (26 noiembrie 2020).

Intrat pe parcursul jocului, Dorin Goga a înscris din 6 metri în minutul 71 pentru scorul de 2-1 pentru Sănătatea. Anterior, pentru echipa din Cluj-Napoca mutată cu meciurile de acasă la Jucu înscrisese un alt veteran, Cosmin Tilincă (42 de ani), în minutul 34. Numai că desfășurarea partidei avea să ia o întorsătură spectaculoasă, cu alte trei goluri marcate pe final, toate reușite de albaiulieni.

George Florescu și Valentin Lemnaru, alte noutăți ale Sănătății. Florescu e antrenor-jucător

Partida dintre Sănătatea Cluj și Unirea Alba Iulia a avut loc vinerea trecută, la 24 septembrie, în etapa a 5-a a Ligii 3, la opt zile după ce clubul clujean anunța achiziționarea lui Dorin Goga.

Anterior, la 7 septembrie, Sănătatea comunica faptul că i-a adus la echipă pe George Florescu și Valentin Lemnaru, Florescu având să aibă dublă funcție, de antrenor-jucător. Lemnaru, alt jucător important din trecutul Universității Cluj, semna tot după ce era convins de Florescu.

”CS Sănătate SP Cluj anunță ca a ajuns la un acord cu experimentatul atacant Dorin Goga.
Îi urăm bun venit în familia noastră!
Așadar, după venirea lui George Florescu și Valentin Lemnaru Sănătatea completează capitolul veniri, formând o tripletă redutabilă!
Hai Sănătatea!”, anunța Sănătatea Cluj la 16 septembrie.

În acte, la Sănătatea Cluj antrenor este Csaba Kiss.

2-4 între Sănătatea Cluj și Unirea Alba Iulia, după 1-0 la pauză. Unirea înscrisese două goluri în precedentele patru meciuri

Revenind la meciul dintre Sănătatea Cluj și Unirea Alba Iulia, desfășurarea sa a fost una de-a dreptul spectaculoasă, cum le place împătimiților la pariuri.

În derby-ul suferinței din Seria a 9-a a Ligii 3, Sănătatea a avut 1-0 la pauză după reușita lui Cosmin Tilincă din minutul 34. De la vestiare s-a ieșit cu o cu totul altă motivație, după cum a scris Ziarul Unirea. Răzvan Fetița a egalat în minutul 59, însă Dorin Goga și-a făcut simțită prezența cu golul din minutul 71.

Unirea s-a trezit la viață în ultimul sfert de oră și a marcat contra clujenilor de alte trei ori, cât nu o făcuse în primele patru etape (2-12 era golaverajul echipei din Alba Iulia înaintea meciului cu Sănătatea). Radu Scrob (73) a adus din nou egalitatea pe tabelă, iar Răzvan Fetița (75 – penalty) și Radu Pocol (87) au pus cireașa pe tort.

Unirea Alba Iulia, cu cea mai tânără echipă din Seria a 9-a, a înregistrat, astfel, prima victorie în acest sezon, 4-2, dar și primele puncte, după ce în precedentele patru etape pierduse tot (0-3 la Unirea Ungheni, 2-3 cu Metalurgistul Cugir, 0-1 la Viitorul Cluj și 0-5 cu CS Hunedoara). Trupa din Cetatea Marii Uniri antrenată de experimentatul Valentin Sinescu a părăsit ultimul loc din Seria a 9-a, urcând două poziții, pe 8, peste Sticla Arieșul Turda (1 puncte) și Sănătatea Cluj (2 puncte).

Sănătatea Cluj, salvată în sezonul trecut de retrogradare după ce FRF a inventat pe final un baraj pentru menținerea în Liga 3, este în continuare în cădere, chiar și cu Florescu antrenor-jucător din etapa a 3-a, cu cele 2 puncte acumulate din cinci meciuri fiind penultima în clasamentul Seriei a 9-a.

  • În etapa a 6-a, Sănătatea joacă la Gloria Bistrița Năsăud (locul 6, 6 puncte / la 1 octombrie, ora 15:00), în timp ce Unirea Alba Iulia are meci tot atunci la Sticla Arieșul Turda (locul 10, 1 punct), altă mare dezamăgire a acestui sezon.

Sănătatea Cluj: Seb. Bîlbă – R. Isac, Szolosi, R. Oltean, Mic (cpt.), Vas. Mureșan, Al. Oltean, Tilincă, Zărnescu, Kallemback, Val. Lemnaru
Rezerve: Cotîrlă – Andr. Pașca, Cîmpean, Andr. Ștefan, Veșcan, Bucșă, D. Paul, Goga, Șumblea
Antrenor: George Florescu

Unirea Alba Iulia: Bartok – Bârdea, Scrob, V. Codrea, Mocanu – Tineiu (Haj 58′), Dehelean, Mâlnă, Cl. Morariu (Oneț 88′) – Fetița (cpt.), Lupea (Pocol 65)
Rezerve neutilizate: Ciorgovean – Em. Jurj
Antrenor Valentin Sinescu

Reportaj făcut de LookSport imediat după numirea lui George Florescu ca antrenor-jucător la Sănătatea Cluj:

 

Marius ANGHEL 29 Sep. 2021, 18:19 Liga 3
Pe aceeași temă