Doi jucători legitimați la cluburi din Liga 2, convocați pentru acțiunea naționalei României U18 din luna iunie. Alegerile selecționerului Adrian Dulcea

Andrei PASCU 09 Jun. 2023, 18:14 Liga 2
Doi jucători legitimați la cluburi din Liga 2, convocați pentru acțiunea naționalei României U18 din luna iunie. Alegerile selecționerului Adrian Dulcea

Naționala României sub 18 ani va avea o nouă acțiune, în această lună iunie. Tricolorii pregătiți de Adrian Dulcea, selecționer numit recent în funcție, vor disputa două partide de verificare, în țară, contra selecționatei similare a Macedoniei de Nord.

Doi jucători din Liga 2, la acțiunea naționalei României U18

Din lot fac parte 22 de jucători, iar printre cei convocați de Adrian Dulcea se numără și doi fotbaliști din Liga 2. Este vorba de portarul Matyas Becze, de la FK Miercurea Ciuc, și de atacantul Iustin Răducan, de la Steaua.

Matyas Becze nu a jucat pentru echipa de seniori a FK Miercurea Ciuc în sezonul trecut, fiind cel mult rezervă neutilizată, în câteva meciuri, iar Iustin Răducan a bifat doar două partide pentru ”militari” în Liga 2, acumulând un total de 30 de minute.

Lotul complet:

Portari: Matyas Becze (FK Miercurea Ciuc), Vlad Răfăilă (Farul Constanța)

Fundași: Mario Geană (FCSB), Mario Aioanei (Farul Constanța), Mario Tudose (SL Benfica / Portugalia), Matteo Duțu (Lazio Roma / Italia), Leonardo Ferroni (AC Milan / Italia), Robert Bădescu (FC Rapid 1923), Laurențiu Vlăsceanu (FCSB), Ionuț Anișorac (UTA Arad)

Mijlocași: Cosmin Costea (Farul Constanța), George Gogescu (FCSB), Fabiano Cibi (UTA Arad), Patrick Dulcea (Farul Constanța), Victor Stancovici (FCSB), Alexandru Șiman (AC Milan / Italia), Alexandru Capac (Torino Calcio / Italia), Luca Manolache (FCSB), Alberto Călin (Universitatea Craiova), Matei Tănasă (FCSB)

Atacanți: Iustin Răducan (Steaua), Ștefan Moraru (FCSB)

România U18, două meciuri amicale cu Macedonia de Nord U18

Referitor la acțiunea naționalei României U18, va avea loc în perioada 12-18 iunie, când se vor disputa cele două partide amicale cu Macedonia de Nord U18. Confruntările vor avea loc la 16 și 18 iunie, la Tunari, respectiv Popești-Leordeni.

România U18 se află în fața debutului în preliminariile EURO 2024, fiind într-o grupă cu Cehia, Finlanda și San Marino. Partidele vor avea loc în Cehia, în perioada 11-17 octombrie acest an.

În perioada 12-18 iunie, naționala U18 a României va efectua un stagiu de pregătire la București, urmând să susțină și două partide de verificare, împotriva Macedoniei de Nord.

Programul meciurilor:

  • Vineri, 16 iunie, ora 17:00: România U18 – Macedonia de Nord U18, Stadion Tunari
  • Duminică, 18 iunie, ora 17:00: România U18 – Macedonia de Nord U18, Stadion Popești-Leordeni

Aceasta va fi prima acțiune pentru noul selecționer al naționalei U18, Adrian Dulcea.

Drumul către EURO începe în toamnă

În toamnă, când va promova la categoria de vârstă U19, generația 2005 va debuta în calificările pentru EURO 2024. România face parte din grupa 10, alături de Cehia, Finlanda și San Marino. Meciurile vor avea loc în perioada 11-17 octombrie 2023 și vor fi găzduite de Cehia.

Primele două clasate din cele 13 grupe împreună cu echipa de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două vor obține calificarea la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European găzduit anul viitor de Irlanda de Nord. Doar 8 selecționate vor evolua la turneul final”, a anunțat FRF.

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-prelungit-contractul-cu-csm-ceahlaul-19274698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrogradata-campionii-fc-arges-e-decisa-sa-mearga-la-lausanne-pentru-a-i-lua-locul-lui-dinamo-in-superliga-cred-ca-vom-pierde-la-comisii-dar-avem-sanse-mari-sa-castigam-la-tas-19274707

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marturie-cutremuratoare-a-lui-marius-baciu-la-patru-ani-distanta-de-cand-era-ridicat-de-mascati-la-finalul-unui-joc-din-liga-2-am-crezut-ca-e-o-farsa-asteptam-tortul-dar-19274686

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-anuntat-inca-doua-despartiri-a-venit-momentul-sa-ne-luam-ramas-bun-de-la-doi-dintre-cei-mai-buni-jucatori-care-au-imbracat-tricoul-echipei-noastre-19274704

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sergiu-ciocan-prima-achizitie-a-echipei-unirea-dej-19274690

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 09 Jun. 2023, 18:14 Liga 2
Pe aceeași temă