Unirea Bascov e nevoită să-și caute antrenor. Adrian Dulcea, promovat de FRF din ”secund” al naționalei U20 la selecționer al României U18

Marius ANGHEL 29 May. 2023, 16:25 Liga 3
Unirea Bascov e nevoită să-și caute antrenor. Adrian Dulcea, promovat de FRF din ”secund” al naționalei U20 la selecționer al României U18

Rămasă fără selecționer de la finalul lunii aprilie a acestui an, când nu s-a mai continuat cu Daniel Mogoșanu (55 de ani), naționala U18 a României a fost dată de către șefii Federației Române de Fotbal pe mâna unui antrenor mai tânăr.

Adrian Dulcea (44 de ani), antrenorul echipei din Liga 3 Unirea Bascov, este alesul pentru selecționata U18 a României.

Adrian Dulcea, noul selecționer al naționalei U18 a României

Adrian Dulcea nu este străin de cum se lucrează la o reprezentativă de juniori a României, fiindcă i-a fost ”secund” lui Daniel Pancu la naționala U20. Acum, FRF i-a propus să preia naționala U18, rămasă fără selecționer după despărțirea de Daniel Mogoșanu, și a acceptat.

”Adrian Dulcea va fi, începând cu 1 iunie 2023, noul selecționer al echipei naționale U18 a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2005.
Tehnicianul în vârstă de 44 de ani a fost antrenor secund al naționalei U20 a României sub comanda lui Daniel Pancu. De asemenea, în sezonul 2021/2022, acesta câștigat titlul Campionatul Național U19 cu Unirea Bascov.
Adrian Dulcea îl va înlocui în funcția de selecționer pe Daniel Mogoșanu, tehnician care a activat timp de aproape 6 ani la loturile naționale de juniori”, sună anunțul făcut de FRF.

Adrian Dulcea se desparte de Unirea Bascov după șase ani! O mai făcuse o dată, pentru scurt timp, dar a revenit

Ca fotbalist, Dulcea, originar din Râmnicu Vâlcea, a evoluat pentru FC Râmnicu Vâlcea, Gloria Bistrița, Unirea Dej, Olimpia Satu Mare, Gyor ETO, Siofok (ambele din Ungaria), CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș, Jiul Petroșani, FC Argeș, CS Mioveni, ALRO Slatina și SCM Pitești (actuala Campionii FC Argeș din prima ligă).

Fostul atacant și-a început cariera de antrenor în 2014, conducând echipe ca SCM Argeșul Pitești, FC Argeș 1953, CSM Râmnicu Vâlcea, Atletic Bradu și Unirea Bascov. Pe aceasta din urmă o conduce din 2017, iar în actualul sezon de Liga 3 s-a clasat cu ea pe locul 1 din 5 în play-out-ul Seriei a 4-a.

Cel mai sus a activat ca antrenor în Liga 2, la CSM Râmnicu Vâlcea, în 2016.

”Multumim Dulcea Adrian!!!
În cei 6 ani petrecuți de Adrian Dulcea pe banca echipei noastre a obținut rezultate greu de egalat. Speram ca și la echipa națională sa obțină cel puțin aceleași rezultate extraordinare.
Conducerea clubului împreună cu lotul.de jucători ii dorim mult succes și îndeplinirea tuturor obiectivelor pe care și le-a propus.
Multumim pt TOT MISTER! Ai fost și vei rămâne o fila din istoria acestui club.
Adrian Dulcea va fi, începând cu 1 iunie 2023, noul selecționer al echipei naționale U18 a României.
Tehnicianul în vârstă de 44 de ani a fost antrenor secund al naționalei U20 a României sub comanda lui Daniel Pancu.
Adrian Dulcea îl va înlocui în funcția de selecționer pe Daniel Mogoșanu, tehnician care a activat timp de aproape 6 ani la loturile naționale”, a fost mesajul Unirii Bascov pentru Dulcea.

  • La finalul anului 2020, Dulcea ajungea la un acord să preia Campionii FC Argeș după despărțirea de Ionuț Moșteanu. Numai că cele două părți nu s-au mai înțeles după doar 48 de ore, s-au despărțit, iar Dulcea s-a întors la Unirea Bascov.

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-hunedoara-victorie-cu-gloria-bistrita-nasaud-19273101

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-victorie-in-returul-cu-csm-ramnicu-sarat-19273093

https://liga2.prosport.ro/liga-3/una-manita-sub-funicular-csm-resita-a-spulberat-o-pe-acso-filiasi-calin-cheregi-avem-si-contestatari-inseamna-ca-avem-valoare-19272971

https://liga2.prosport.ro/nationale/alexandru-pelici-si-daniel-mogosanu-vor-fi-antrenori-liberi-de-contract-frf-a-anuntat-despartirea-de-cei-doi-selectioneri-ai-nationalelor-u19-respectiv-u18-19268295

Marius ANGHEL 29 May. 2023, 16:25 Liga 3
Pe aceeași temă