Doi jucători ai FC Brașov au încheiat mai repede cantonamentul de la Târgu Secuiesc. Călin Moldovan: ”Pentru ei era mai bine să câștige două zile de tratament”

Adi MARICA 28 Jan. 2022, 09:48 Liga 2
Doi jucători ai FC Brașov au încheiat mai repede cantonamentul de la Târgu Secuiesc. Călin Moldovan: ”Pentru ei era mai bine să câștige două zile de tratament”

FC Brașov încheie astăzi cantonamentul de 10 zile de la Târgu Secuiesc. Pentru fotbaliști a fost o perioadă de acumulări fizice, în care s-a lucrat atât la sala de forță, cât și pe terenul sintetic al bazei sportive din orașul covăsnean. Nu a fost însă un stagiu de pregătire fără probleme.

Doi dintre jucătorii importanți ai echipei conduse de Călin Moldovan, atacantul Zakaria El Azzouzi și mijlocașul Vlad Boția au plecat încă de miercuri din cantonament din cauza problemelor medicale. ”Și Boția și Azzouzi au acuzat probleme medicale și i-am trimis la Brașov pentru investigații medicale. Nu avea rost să-i țin în cantonament, pentru ei este mai bine să câștige două zile de tratament”, a spus Călin Moldovan.

Amical cu KSE Târgu Secuiesc

Cantonamentul de la Târgu Secuiesc se va încheia cu un meci contra echipei locale KSE, locul 6 în Seria a 5-a a Ligii 3, cea în care joacă și brașovenele Olimpic Cetate Râșnov, SR Brașov și Kids Tâmpa Brașov, clasate pe locurile 4, 9, respectiv 10.

În primul amical al iernii, FC Brașov s-a impus cu 7-2 în fața echipei Olimpic Zărnești, liderul Ligii a 4-a Brașov după 14 etape.

O nouă întâlnire între șefii de la FC Brașov și SR Brașov

Altfel, oficialii celor de FC Brașov și SR Brașov au avut o nouă întâlnire în care s-a discutat despre o posibilă coloborare. La întâlnirea de ieri a fost prezent și președintele divizionarei secunde Ioan Mărginean, absent de la prima ședință.

Cei de la SR Brașov au solicitat sprijinul pentru accesul la bazele sportive pe care FC Brașov a pus monopol în oraș, dar și împrumutul unor jucători pentru sezonul de primăvară.

Mijlocașii Ștefan Nicolau (20 de ani) și Marius Manole (23 de ani) au șanse mari să ajungă la SR Brașov. Negocierile vor continua în zilele următoare. Nicolau a mai jucat la SR Brașov, iar Manole a mai evoluat până acum la Olimpic Cetate Râșnov și Corona Brașov.

Portarul Cezar Lungu și atacantul Marian Codrea, aflați pe lista neagră la FC Brașov încă de anul trecut, dar și Ștefan Nicolau, Marius Monale, Raul Toader și Radu Linguraru, se antrenează separat.

FC Brașov a intrat și ea pe fir pentru Eduard Lambrinoc

La FC Brașov ar putea ajunge însă Eduard Lambrinoc, un mijlocaș de 17 ani care a impresionat în prima parte a sezonului la Olimpic Cetate Râșnov și care atrăsese atenția unor echipe ca Poli Iași, Steaua sau FC Hermannstadt. Clubul prezidat de Ioan Mărginean a intrat și el pe fir, văzând ce interes prezintă tânărul jucător brașovean.

”Este normal să fie remarcat de cluburi importante. Totul depinde doar de el să facă o alegere inspirată și să-i fie bine”, a spus Petre Lucian, care s-a declarat încântat că jucătorul a fost convocat la naționala U18 a României, după ce la finalul lunii noiembrie a anului trecut a participat la un trial de selecție organizat de FRF pentru juniorii născuți în anul 2004: ”Sunt foarte fericit că Edi a fost chemat la lot, mai ales că el evoluează în Liga a 3-a. Convocarea lui este un motiv de mândrie și pentru clubul nostru. În acest moment este la parametrii excelenți din punct de vedere fizic, mai ales că în vacanță a făcut câte două antrenamente în fiecare zi , sală de forță și alergări. Nu întâmplător, atunci când a fost în Spania, la Villlareal, a impresionat cu parametrii fizici.”

Eduard Lambrinoc a fost convocat de selecționerul Dan Oprescu pentru stagiul de pregătire din 2 -17 februarie, în care ”tricolorii” U18 vor juca patru meciuri de pregătire, două în Spania cu selecționatele similare ale Portugaliei și Norvegiei și apoi o ”dublă” în Cipru cu naționala locală U18.

”Mă bucur că am fost selecționat, sper să confirm încrederea acordată de selecționer, să joc bine și să mai fiu chemat și în viitor la acțiunile oficiale”, a spus și Lambrinoc, care la începutul anului a fost în Spania și s-a antrenat timp de o săptămână la academia celor de la Villarreal. Brașoveanul a lăsat o impresie bună, iar din vară, atunci când acesta va împlini 18 ani, spaniolii i-au propus să joace la Roda Villareal B.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pace-intre-fc-brasov-si-sr-brasov-s-au-purtat-discutii-pentru-o-colaborare-intre-cele-doua-echipe-19217516

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-poli-iasi-in-cursa-pentru-un-tanar-jucator-de-la-cetate-rasnov-mijlocasul-tocmai-s-a-intors-din-spania-unde-a-fost-in-probe-la-villarreal-si-i-s-a-facut-o-oferta-19216143

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-castigat-primul-amical-al-iernii-7-2-cu-olimpic-zarnesti-trei-jucatori-au-reusit-duble-19217163

Adi MARICA 28 Jan. 2022, 09:48 Liga 2
Pe aceeași temă