FC Brașov are 26 de fotbaliști în lotul pentru cantonamentul din Antalya. Jucătorii lăsați acasă și ultima noutate a trupei lui Călin Moldovan

Adi MARICA 11 Feb. 2022, 12:16 Liga 2
FC Brașov are 26 de fotbaliști în lotul pentru cantonamentul din Antalya. Jucătorii lăsați acasă și ultima noutate a trupei lui Călin Moldovan

Șefii FC Brașov au ales pentru această perioadă a pregătirilor ca echipa să meargă în cantonament în Antalya, unde va sta 10 zile. Astăzi, la 12:30, clasata pe locul 16 în Liga 2 după 16 etape va zbura către Antalya, la bordul unei curse charter în care se vor mai afla cei de la CSM Reșița (locul 1 în Seria a 7-a din Liga 3), dar și trei grupe de juniori de la Rapid.

”Facem un mini efort pentru acest cantonament în Antalya. Șerban Moraru va fi șeful delegației. O să jucăm şi trei meciuri amicale acolo, încă nu le-am stabilit”, spunea, zilele trecute, preşedintele FC Braşov, Ioan Mărginean, care nu a detaliat modul în care clubul va achita acest stagiu extern.

  • Interesant este că FC Brașov merge abia acum în stagiul din Turcia, într-un moment în care de acolo se întorc toate echipele din Liga 2 care au fost prezente în ultima perioadă.

Constantin și Iorga merg în Turcia, deși nu sunt complet refăcuți. Bogdan Piper, ultima noutate

Delegația brașoveană va fi cazată la Grand Park Lara, acolo unde va fi ”cartierul general” pentru următoarele zece zile, locație în care până astăzi a fost cazată Petrolul, liderul Ligii 2. Echipa brașoveană se va antrena la Grand Park Sport Complex, o bază sportivă cu cinci terenuri de antrenament aflată la circa 15 minute de mers de hotel.

Din lotul deplasat în Turcia nu fac parte Andrei Cheleș, Vlad Boția și Rareș Sburlea, absenţi fie din cauza problemelor medicale, fie nu intră în vederile staffului tehnic.

Chiar dacă nu sunt complet refăcuți după accidentări, Vasile Constantin și Răzvan Iorga vor face deplasarea în Turcia.

Ultimul sosit în tabăra brașoveană este mijlocașul Bogdan Piper (20 de ani) de la Concordia Chiajna, care până chiar astăzi a fost în cantonament în Antalya cu echipa ilfoveană. Mijlocașul originar din Târgu Mureș a evoluat pentru Concordia în 11 meciuri în acest sezon, doar în două dintre ele fiind trimis din primul minut și într-unul a fost integralist. A strâns doar 348 de minute în prima parte a sezonului Ligii 2.

Rareș Sburlea se întoarce la Kids Tâmpa. Anghel: ”La FC Brașov nu a avut șanse să joace”

O surpriză este faptul că Rareș Sburlea (19 ani) nu a prins lotul pentru Antalya. Jucătorul se va întoarce la Kids Tâmpa Brașov, ultima clasată în Seria a 5-a a Ligii 3, iar oficialii clubului nu și-au ascuns dezamăgirea.

”Am discutat cu cei de la FC Brașov, a fost decizia lor să renunțe la Sburlea și noi o respectăm. Jucătorul e normal să fie dezamăgit, el revine la noi, este un jucător important pe care noi ne bazăm și aici va avea șansă să joace. Sburlea este un jucător talentat, extrem de serios, dar la FC Brașov nu a avut șanse să joace. În primul rând faptul că este primul la testele fizice spune mult. Dacă cei de la FC Brașov se bazează pe croați sau alți jucători străini, este strategia lor”, a spus Ciprian Anghel, antrenorul echipei Kids Tâmpa.

Chiar dacă ”Limoniu” a vorbit în dese rânduri de o colaborare cât mai bună cu celelalte cluburi brașovene, cei de la Kids Tâmpa au și un alt motiv de nemulțumire. FC Brașov l-a legitimat pe Eduard Lambrinoc, fotbalist format de Kids Tâmpa, însă președintele Mărginean nu a discutat și cu șefii clubului din Liga 3, preferând să-i facă jucătorului direct contract de profesionist.

În aceste condiții FC Brașov va achita grila de formare a jucătorului.

Rareș Sburlea nu a reușit să se impună în prima parte a sezonului. În prima etapă, cu Viitorul Pandurii, a început ca rezervă și a intrat la pauză în locul lui Motroc. În runda a 2-a a fost pentru prima oară titular și a jucat pe tot parcursul meciului cu Dacia Unirea Brăila. A fost integralist apoi și în meciurile cu Unirea Slobozia și Ripensia Timișoara, după care a trecut pe banca de rezerve și nu a mai fost utilizat deloc! Astfel, în total, Sburlea a prins doar patru meciuri din 16 în acest sezon de Liga 2 în tricoul Brașovului, totalizând 314 minute, asta după ce în campionatul trecut, tot de Liga 2, a evoluat în patru jocuri (79 minute) pentru ”U” Cluj.

În schimb, Darius Ciopo (18 ani) și Raul Toader (23 de ani) au fost împrumutați de FC Brașov la Olimpic Cetate Râșnov.

Lotul echipei FC Brașov pentru cantonamentul din Antalya:

portari: Daniel Mutu, Laurențiu Popescu, David Gârniță;
fundași: Marius Burlacu, Ivan Fustar, Robert Gherghe, Luka Maric, Robert Răducioiu, Adrian Voicu, Florin Dumbravă;
mijlocași: Horia Popa, Iulian Drăgoi, Radu Leonte, Marko Tesija, Răzvan Andronic, Alexandru Negrean, Vlad Mihalcea, Andrei Lașcu, Vasile Constantin, Bogdan Piper, Eduard Lambrinoc, Alex Mitroi, Răzvan Iorga;
atacanți: Zakaria El Azzouzi, Bogdan Roșu, Alexandru Toderașcu.

FC Braşov are, momentan, programați doi adversari în Antalya, pe FC Tekstilshchik Ivanovo (liga 2 Rusia, la 13 februarie, de la ora 16:00) și Wieczysta Cracovia (liga 4 Polonia, la 17 februarie, de la ora 16.00).

În prima parte a pregătirii din această iarnă, la mijlocul lunii ianuarie, FC Brașov a efectuat un cantonament și la Târgu Secuiesc.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-dat-recital-cu-csm-jiul-dar-nu-a-scapat-nici-de-aceasta-data-fara-gol-primit-colaborarea-cu-sr-brasov-incepe-sa-mearga-tot-mai-bine-19219048

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sunt-in-varsta-si-sunt-ardelean-motivul-pentru-care-ioan-marginean-a-intarziat-transferurile-la-fc-brasov-calin-moldovan-a-primit-inca-un-jucatori-o-speranta-a-fotbalului-brasovea-19218978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-a-amanat-pentru-cateva-zile-plecarea-in-stagiul-din-turcia-au-semnat-luka-maric-marko-tesija-si-razvan-andronic-nu-si-lambrinoc-19218876

Adi MARICA 11 Feb. 2022, 12:16 Liga 2
Pe aceeași temă