Doar o parte din lotul echipei ASU Politehnica poate relua antrenamente. Alte amicale anulate pentru timișoreni

Anda DELIU 28 Jul. 2020, 16:52 Liga 2
Doar o parte din lotul echipei ASU Politehnica poate relua antrenamente. Alte amicale anulate pentru timișoreni

ASU Politehnica are două cazuri confirmate de coronavirus în lot. După ce boala s-a confirmat, doar o parte a echipei a fost retestată, urmând ca cei care nu au avut contact apropiat cu cei doi infectați, Mario Contra și Raul Vidrăsan, să poată relua antrenamentele. În aceste condiții, clubul timișorean s-a mai văzut nevoit să anuleze alte amicale, pentru deja patru jocuri de verificate programate, dar degeaba.

Mario Contra și Raul Vidrăsan au fost confirmați cu coronavirus. Portarul are mai multe cazuri în familie, iar mijlocașul a luat de la coechipierul său. Contra a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara, după ce febra i-a trecut după un tratament urmat acasă. Raul Vidrăsan a fost internat la Spitalul Căi Ferate Timișoara, spital-suport. Pentru ambii s-a dispus externarea după 48 de ore, cu obligativitatea rămânerii în izolare la domiciliu.

Mario Contra nu s-a mai prezentat la antrenamente de luni, 20 iulie, dar echipa s-a antrenat inclusiv in 21 iulie, cu Raul Vidrăsan prezent, într-un grup separat.

Informațiile sunt că cei doi ar fi avut simptome de duminică, dar alb-violeții s-au mai antrenat două zile!

O nouă retestare la ASU Poli, abia în 3 august

Joi, clubul a testat și alte 17 persoane din lot și staff, inclusiv antrenorul Octavian Benga, pentru care rezultatul a ieșit negativ. Dintre aceștia, 11 au fost considerați contacți direcți ai lui Mario Contra. Aceștia sunt în izolare la domiciliu, conform site-ului clubului.

La testarea inițială, la o săptămână după reunire, ASU Poli a avut 34 de persoane. Reiese că alte 15 persoane urmau să fie retestate azi, dar clubul spune că DSP a recomandat altceva.

”Jucătorii şi componenţii staff-ului echipei noastre, care nu efectuaseră testarea pentru depistarea noului coronavirus joia trecută, nu au mai făcut o nouă testare ieri. Recomandarea DSP Timiş e ca următoarea testare pentru COVID-19 să aibă loc, pentru a fi relevantă, la 10-12 zile de la ultimul contact cu ultimul jucător depistat pozitiv. Tot lotul echipei noastre, împreună cu staff-ul şi personalul conex, va efectua o nouă testare luni, 3 august”, se arată pe site-ul clubului.

Alte două amicale anulate pentru ASU Poli

În aceste condiții, echipa nu poate juca amicalele programate în 29 iulie și 1 august, cu CSC Dumbrăvița și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

”Ceilalţi, care nu au avut contact direct, conform legislaţiei în vigoare, îşi continuă viaţa normală, de mâine pot face antrenamente. Ne consultăm cu DSP-ul în tot ceea ce facem! După ce facem testele lunea viitoare şi după ce ne consiliem cu cei de la DSP vom şti ce avem de făcut legat de restul antrenamentelor, modul de desfăşurare al lor sau, eventual, disputarea unor jocuri amicale”, a declarat directorul sportiv Marius Cociu pentru sspolitehnica.ro.

ASU Politehnica a mai avut alte două amicale nedisputate. Primul trebuia să fie cu grupa lor de juniori născuți în 2003, care vor juca pentru Fortuna Becicherecu Mic, dar care s-a anulat pentru că cei mici nu au fost testați de coronavirus. Apoi, din cauza cazurilor, s-a anulat amicalul cu CS Hunedoara, această echipă din Liga 3 jucând în schimb cu CSM Reșița.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-veste-proasta-pentru-asu-politehnica-al-doilea-caz-de-coronavirus-confirmat-in-lot-19140942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bani-aprobati-de-la-guvern-pentru-modernizarea-totala-a-stadionul-stiinta-lucrarile-la-arena-echipei-asu-politehnica-vor-dura-destul-de-mult-cat-costa-si-ce-capacitate-va-avea-19140627

Anda DELIU 28 Jul. 2020, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă